Jak řešíte nachlazení u batolete?

1415
12.8.23 16:09

Jak řešíte nachlazení u batolete?

Ahoj, mám doma 8 měsíční holčičku a od včera je nachlazená. Jelikož mám doktorku 14 dní na dovolené (náhrada samozřejmě je, ale zrovna ta lékařka, od které jsem s malou odešla, protože nic neřešila) a teď je zrovna víkend, tak mě zajímá, jak postupují jiné, zkušenější mamky.
Dcera hodně soplí, kojení ale ještě jakž takž dává. Hodně jí to v nose chrchlá, když může tak dýchá převážně pusou. Teče průhledný hlen. Teplota lehce zvýšená. Od dnešního rána semtam kašle.
Na noc jsem odsála nos, dala Fenistil kapky a mořskou vodu. Budila se často, postýlku jsem dala šikmo, dýchání snad ok.
Je hodně nerudná/tulící, takže celý den víceméně jen nosíme.

Děláte něco jinak? Zašli byste na pohotovost?

Měla ve 2.měsíci RS vir a tam to bylo trochu jiné, ale hned u prvního náznaku kašle chtěla doktorka pravidelně poslouchat plíce.
Nejsem si jistá, zda bych dechovou tíseň poznala (dokud by nemodrala) a nerada bych to podcenila či jela „zbytečně“. Je sice trochu méně živá, ale leze si všude po bytě, malátná není.
Díky za komentáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Capelucia
12.8.23 16:18

Dechovou tíseň poznáš - zvýrazněný důlek mezi kličními kosty, bříško se silně vydouvá a rýsují se žebra.

• Citovat
  • Upravit
65058
12.8.23 16:19
@tevl píše:
Ahoj, mám doma 8 měsíční holčičku a od včera je nachlazená. Jelikož mám doktorku 14 dní na dovolené (náhrada samozřejmě je, ale zrovna ta lékařka, od které jsem s malou odešla, protože nic neřešila) a teď je zrovna víkend, tak mě zajímá, jak postupují jiné, zkušenější mamky.
Dcera hodně soplí, kojení ale ještě jakž takž dává. Hodně jí to v nose chrchlá, když může tak dýchá převážně pusou. Teče průhledný hlen. Teplota lehce zvýšená. Od dnešního rána semtam kašle.
Na noc jsem odsála nos, dala Fenistil kapky a mořskou vodu. Budila se často, postýlku jsem dala šikmo, dýchání snad ok.
Je hodně nerudná/tulící, takže celý den víceméně jen nosíme.

Děláte něco jinak? Zašli byste na pohotovost?

Měla ve 2.měsíci RS vir a tam to bylo trochu jiné, ale hned u prvního náznaku kašle chtěla doktorka pravidelně poslouchat plíce.
Nejsem si jistá, zda bych dechovou tíseň poznala (dokud by nemodrala) a nerada bych to podcenila či jela „zbytečně“. Je sice trochu méně živá, ale leze si všude po bytě, malátná není.
Díky za komentáře.

odsávala bych častěji, i přes den. Proč zrovna Fenistil kapky, ty jsou spíš na alergie, astma atd. Na pohotovost bych nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
12.8.23 16:22

@vokishka brala je v tom druhém měsíci. Co jsem pochopila tak snižují otok sliznice a tím pádem je větší šance, že se prcek vyspí a udýchá to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
12.8.23 16:33

@Capelucia a jak moc veliký má být ten důlek? Protože se jí trochu při nádechu objeví - u kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
12.8.23 16:55
@tevl píše:
@Capelucia a jak moc veliký má být ten důlek? Protože se jí trochu při nádechu objeví - u kojení.

Větší než normálně, takový výrazný. Když jsi nejsi jistá - ať se na to podívá lékař.

• Citovat
  • Upravit
35759
12.8.23 17:05

Nijak bych to neřešila, prostě rýma a kašel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21529
12.8.23 17:09

Odsavej klidně častěji. Máš tu odsávačku na vysavač? Na noc bych do nosu klidně dala kapky Vibrocil.. kolem postýlky mokrou plínu a někdo dává k hlavě na uvolnění nosu nakrájenou cibuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18598
12.8.23 18:22

Na noc dávám nasivin na zmenšení otoku sliznice. A pak je super inhalace vincentky. 14m si dam na klín, zabavuju hrackama a trubici směřují do okolí pusy a nosu. Jinak bronchitida nebo zapal plic je slyšet ze to Bubla a chropti jakoby na hrudi a ne jen v nose

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
12.8.23 18:34

Kvůli tomuhle bych rozhodně nešla ani k doktorce a rozhodně ne na pohotovost. Jako co myslíš, že ti udělají s rýmou a kašlem? Fakt neblázni :)

• Citovat
  • Upravit
30928
12.8.23 18:38

Na pohotovost? Fakt si půjdeš dobrovolně sednout na pár hodin do čekárny k nemocným dětem? Prostě odsavej, na spaní dej Nasivin a vydrz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
12.8.23 18:45

Na pohotovost s tímhle určitě ne. Tvá doktorka by měla mít za sebe uvedený zástup, kterému se dá minimálně zavolat, takže pokud se to nezlepší a budeš mít pocit, že potřebuješ poradit, v pondělí bych se s někým poradila telefonicky. Bohužel ne všichni lékaři za sebe zástup zajišťují…Jednou jsem to v nouzi řešila tak, že jsem zavolala “cizí” pediatričce a ta mi naštěstí poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
12.8.23 18:47
@Thomassss píše:
Na pohotovost s tímhle určitě ne. Tvá doktorka by měla mít za sebe uvedený zástup, kterému se dá minimálně zavolat, takže pokud se to nezlepší a budeš mít pocit, že potřebuješ poradit, v pondělí bych se s někým poradila telefonicky. Bohužel ne všichni lékaři za sebe zástup zajišťují…Jednou jsem to v nouzi řešila tak, že jsem zavolala “cizí” pediatričce a ta mi naštěstí poradila.

píše, že zástup má. Jen doktorku, od které odešla. Což se nedá nic dělat, pohotovost rozhodně není dobrá volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
12.8.23 18:49
@vokishka píše:
píše, že zástup má. Jen doktorku, od které odešla. Což se nedá nic dělat, pohotovost rozhodně není dobrá volba.

To jsem přehlédla, díky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2329
12.8.23 18:53

Šmankote na pohotovost se soplem? :zed: A co čekáš, že se tam s tím stane? Vyléčí se úplně stejně, i když do ní nebudeš lít vůbec nic, zbytečně jí zatěžuješ tělo léky, když jí prakticky nic není. Je to jen rýma jejda, pak ty děcka nemají být pořád nemocné, když kvůli párdennímu nachlazení do batolete lijete prostředků jak na zápal plic. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí