Jak odejít od partnera i s dětmi, když mám záznam, že piju?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Psychické týrání od partnera
Ahoj holky, kvůli přístupu partnera ke mně jsem zacala dost pít. Už mám pár záznamu na OSPOD ale všechny mé zkraty jsou kvůli partnerovi který mne neustále uráží i před dětmi dělá ze mně hadr na zem. Chci jít od něj pryč poradíte mi prosím nějaká abych měla děti u sebe? Je mi opravdu hodně trapně, že se na to ptám. Partner má rodinu u police o to to mám těžší. Opravdu vás holky moc prosím o radu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Laony píše: Více
alkoholička s pár záznamů na OSPOD, tak to asi neklapne - je jedno kvůli čemu piješ, nejdřív léčení, pak řešení, kam s dětmi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máš záznamy na ODPODu za alkohol?
Tak to moc dobře nevychází teda pro tebe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klasické výmluvy alkoholika, můžou za to všichni ostatní, jen ne ty. Nejdřív se jdi léčit a pak přemýšlej, jak se o děti postaráš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je úplně jedno, proč jsi do alkoholismu spadla. V takové situaci nejsi pro děti bezpečná. Obrať se na Bílý kruh bezpečí, zařiď si léčení a až budeš v cajku, tak začni bojovat o děti. Chápu, že jsi to neměla jednoduchý, ale chlast byl tvoje volba. A zase musí být tvoje volba se z toho dostat. Na to ovšem potřebuješ pomoc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Celkem si dokážu představit i verzi, že si z vás udělal hadr, až když jste se stala alkoholičkou. Alkohol problémy neřeší, při velkém štěstí je jen oddaluje, ale většinou ještě další nabaluje.
- Citovat
- Upravit
Bez léčby bude OSPOD proti. Takže zajistit KVALITNÍ péči o děti a jít se léčit (min. 3 měsíce) a pak teprve něco řešit. Nikdo nedá děti neléčené alkoholičce. To proč si začala pít a co tě trápí budeš právě probírat při té léčbě a dostaneš se z toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aletheia píše: Více
Což nic nemění na tom, ze pokud bude otec chtit o děti pečovat, tak pokud nechlasta taky, co nepíše, tak dostane přednost před jakoukoliv jinou péčí… A vlastně o to ani nemusi žádat, prostě si děti vezme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
To je jasný. Ale dokud se zakladatelka nezačne léčit tak se s ní nikdo bavit nebude. Tím musí začít aby měla aspoň šanci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Laony píše: Více
Nesváděj to na nikoho. Je to těžké to zvládat, ale pití není řešení. Najdi si odborníka a jdi se léčit. Není hanba padnout na dno, ale na tom dne se válet a zůstávat. Partner si okusí, co je to starat se o děti a až se vrátíš chytří lidé si tě budou vážit a na blbý kašli. Přeju hodně sil.❤️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napřed se jděte léčit s pitím. Ať vám kdokoliv dělá cokoliv, za to, že se napijete, nesete odpovědnost vy. Jenom vy. Není vaší povinností reagovat napitím se, když máte problém. A za mě osobně bych nesvěřila děti alkoholikovi - a je jedno, zda je to matka nebo otec. Pokud se z toho dostanete a OSPOD uvidí, že jste se sebou něco udělala, mohlo by to být k vašemu prospěchu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda alkoholismu je nemoc a ne morální selhání. Některé věty mi tu přijď úplně mimo. Moralizovat není třeba.
Zakladatelko v první řadě se musíš postarat o sebe, aby ses mohla postarat o děti. Můžeš ji do adiktologicke poradny nebo se poradit ona praktickým lékařem. Potažmo i na Odspodu, který by ti měl dát základni poradenství, kam se obrátit ve tvém městě. V případě akutních psychických potíží můžeš navštívit nebo zavolat do krizového centra ti mají nonstop službu. Můžeš třeba s někým jít, abys na to nebyla sama?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alice180 píše: Více
Vážně? Ono se tím dá nakazit? Nevidím, že by tu zakladatelku někdo odsuzoval. Ale taky ji tu nikdo ani neutěšuje. Pokud chce děti, musí se léčit. Rad tu dostala dost, ale myslím, že tyhle už dostala dávno od ospodu a evidentně to doteď neřešila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit