Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý ráno lidi. Jak to zvládate? Beru Elicea 5mg každé ráno plus neurol když mi je zle hodně. Každý den sem nervózní nejsem svá beru ji teprv 5 dni ale každé ráno zvracení a prujmy nechuť k jídlu a nemám náladu. Jak jste natom vy? Už nevím co dal každý den je pro mě stejný začátek pekla
Dej tomu 2- 3 týdny, pokud potíže budou přetrvávat, tak to prober s lékařem a on léky změní
@Kfětoslava Jojo premaham se abych to vydržela už nevím co dal neumím se pretvarovat ze mi nic není ale vidím jak mé blízké to ničí ze mě vidi takhle. Beru i neurol 0,25 dnes už mám v sobě 0,50 a cítím po nem úlevu ale ne takovou jakou bych chtěla. ![]()
@Len330 se zlomenou nohou nebo chřipkou bys taky nechodila, jen ať neděláš starosti blízkým. Duše je nemocná stejně jako tělo
Myslím si, že jednak je potřeba, aby lék nabral potřebnou hladinu, což může trvat i dva týdny, je ale taky možné, že potřebujete zvýšit dávku toho Neurolu nebo úplně změnit medikaci. Asi bych to konzultovala s lékařem, popsala mu aktuální potíže, ať se zbytečně netrápíte. Držím palce ![]()
@Miška 45 dnes je to 10 den co beru “eliceu” 5mg plus neurol ráno 0,5 a musím říct že fakt stačilo jen počkat než to zabere a jsem fakt spokojená je mi dobře, nechci to zakřiknout. Ale vážně se cítím jako dříve pomohl mi přítel a hlavně odjezd na jiné místo a udělat si wellnes. Dnes je moje ráno jako dříve a nemám žádné potíže. Tak pokud někdo zoufa tak jak jsem zoufala já. Tak prosím vydržte to. Fakt bude vše tak jako dříve. ![]()
Ahoj potrebovala bych pomoct je mi 16 let a uz pres rok a pul mam problemy které nevim jak vyresit uz pres rok a pul se mi spatne dycha v kuse nemam ani chvili klid kdy by se mi dobre dychalo proste v kuse se mi spatne dycha je mi slabo na omdleni a kdyz jedu i v aute tak mi to nedela dobře nedělají mi dobře zadne festivaly akce u vseho nemuzu dychat a je mi spatne a kolabuju furt a nevim jestli to je psychicky protoze mam ted i problemy se spanim a kdykoliv se snazim usnout chytnu nejaky sok vyletim z postele a kolabuju prosim pomocte mi nekdo uz opravdu nevim co delat a doktoři mi rekli ze mam vse v poradku ale neni to v poradku dekuji vsem kdo mi pomuze a omlouvam se za moje vysvětlování pisu to v rychlosti a stresu
@Len330 píše: Více
Ja brala Eliceu 4 dny ( 2 dny 5 mg a pak 10 mg), ale měla jsem jen průjem a šílený deprese, zhubla jsem asi 5 kg a nemohla jsem jist, klepala jsem se a mela jsem cerny kruhy okolo očí, vypadala jsem jak fetka. Další den jsem si nevzala a bylo mě dobře. Další dny jsem opět měla problémy s večerními úzkostmi ( knedlik v krku, emočně v pohodě) brala jsem Lexaurin, který me napsali uz na pohoto. pred AD me pak napsal obvodak. Po dovolený jsem šla za doktorem znova a řekla mu ze tohle nejde a tak me napsal jiný. První den jsem si vzala a jasala jsem ze mi po nich nic neni byla to Asentra 50. Zacala jsem pouze na 25 mg pulce, dalsi den jen lehka úzkost která pak přešla a ten třetí den klepanice, bušení srdce, nemohla jsem dýchat ( nemela jsen knedlik v krku). Takze další den jsem si už nevzala, ale bohužel jeste tri dny na to jsem tyto problémy měla 2× denně. Hardcore. Az dneska mi je relativně dobře. A rozhodla jsem se, že pokud do konce týdne nebudu mit zachvaty z tech AD, tak začnu lexaurin pomalu vysazovat a radsi najedu na nějaké přírodní věci. Původně jsem sla na pohovost jen s knedlikem v krku z důsledku uzkosti. No uvidíš, ja to nedala no.
Ještě chci doplnit ze mi to začalo po úmrtí v rodině, dnes je to měsíc. Neměla jsem dříve z úzkosti problémy.
Bohužel já také v rodině nenašla moc oporu, protože přítel to měl na háku tak jsem byla u mamky se synem, ktery má prázdniny a mamce uz to po 3 tydnu stačilo ty moje nářeky, asi me taky pomohla změna prostředí, protože u mamky ten člen rodiny co zemřel bydlel. A ja furt koukala na ty svíčky tam a jeho bydlení co tam měl.