Psychika a výkyvy

Anonymní
26.11.23 18:28

Psychika a výkyvy

Ahoj. Už skoro deset let chodím k psychiatrovi, na psychoterapie, jím antidepresiva. Ty budou do konce života. Jen nevím, jestli je normální mít neustále výkyvy. Většinou mám náladu špatnou, nic mě nebaví, nevidím v tom smyslu, jsem unavená z ničeho. Chvilkama se to přehodí do dobré nálady, ale ta nezrvá dlouho. Mám ráda svůj klid, nebaví mě, když děti furt něco vypráví :? Furt něco chtějí atd. Někdy se modlím, ať už je večer a mám klid. Mladší dítko má 7 a je dost náročné na psychiku. Furt mě volá, něco chce, něco si vynucuje, pořád mě hlídá kam jdu atd. Mám pocit, že nežiju, ale přežívám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9189
26.11.23 18:44
@Anonymní píše:
Ahoj. Už skoro deset let chodím k psychiatrovi, na psychoterapie, jím antidepresiva. Ty budou do konce života. Jen nevím, jestli je normální mít neustále výkyvy. Většinou mám náladu špatnou, nic mě nebaví, nevidím v tom smyslu, jsem unavená z ničeho. Chvilkama se to přehodí do dobré nálady, ale ta nezrvá dlouho. Mám ráda svůj klid, nebaví mě, když děti furt něco vypráví :? Furt něco chtějí atd. Někdy se modlím, ať už je večer a mám klid. Mladší dítko má 7 a je dost náročné na psychiku. Furt mě volá, něco chce, něco si vynucuje, pořád mě hlídá kam jdu atd. Mám pocit, že nežiju, ale přežívám.

Ahoj, předně tě obdivuji, že s tímhle zvládáš děti, já bych je absolutně nedala… Ale jinak to mám podobné, léčím se na psychiatrii 16 let, chodím na terapie, beru léky atd. A výkyvy mám taky pořád, většinou dolů. A můžu se zeptat, s čím se léčíš? Kolik jste zkoušeli druhů medikace? Byla jsi někdy hospitalizovaná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.23 19:23

Od kdy máte takovéto stavy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.23 20:41
@Lollitka píše:
Ahoj, předně tě obdivuji, že s tímhle zvládáš děti, já bych je absolutně nedala… Ale jinak to mám podobné, léčím se na psychiatrii 16 let, chodím na terapie, beru léky atd. A výkyvy mám taky pořád, většinou dolů. A můžu se zeptat, s čím se léčíš? Kolik jste zkoušeli druhů medikace? Byla jsi někdy hospitalizovaná?

Léky už se párkrát měnily. Hospitalizace nikdy, ale jezdím do lázní. Jinak můj hlavní problém je OCD a od toho se vše odvíjí. Lehčí deprese. Ale mám naštěstí úžasného manžela, který to chápe, pomůže když potřebuju i psychicky a dokáže mě rozptýlit a zasmějeme se. A mám id jedničku. Ty máš id?

• Citovat
  • Upravit
36
26.11.23 23:54

Ahoj zakladatelko, tak to jsme na tom úplně stejně, jakoby jsi psala o mě :zed: úzkosti, deprese XXX let…nic mě nebaví…pak přijde nachvilku dobrá nálada, která, jak píšeš trvá chvilku a v tu chvilku mám vždy naději :andel:,ale bohužel…OCD trpím několik let, kdy to prostě nedávám a hodně mi to zasahuje do života do toho trpím PPP mnoho let a uvažuji o hospitalizaci, ale netuším jestli to dám…do toho syn 6 let nedá pokoj celý den…volá mě 100krát do hodiny :zed: jsou dny, kdy si říkám, že to nedàm :( svého syna miluji, ale je to pro mě těžké všechno…chodím na terapie, hlídání pro syna žádné a přítel…tak to no comment :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
27.11.23 14:25
@Anonymní píše:
Léky už se párkrát měnily. Hospitalizace nikdy, ale jezdím do lázní. Jinak můj hlavní problém je OCD a od toho se vše odvíjí. Lehčí deprese. Ale mám naštěstí úžasného manžela, který to chápe, pomůže když potřebuju i psychicky a dokáže mě rozptýlit a zasmějeme se. A mám id jedničku. Ty máš id?

Ahoj, OCD mám taky dost rozjetou, ale hlavně OCD related disorders. A do lázní jezdíš do Jeseníku? Já o tom párkrát uvažovala, ale mám problémy s cestováním. Na psychiatrii jsem byla hospitalizovaná hodněkrát a léků jsem taky brala hrozně moc.

Jsem ráda, že máš alespoň úžasného manžela, který ti pomáhá. Já jsem bez přítele už 2 roky a děti nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.23 20:16
@Lollitka píše:
Ahoj, OCD mám taky dost rozjetou, ale hlavně OCD related disorders. A do lázní jezdíš do Jeseníku? Já o tom párkrát uvažovala, ale mám problémy s cestováním. Na psychiatrii jsem byla hospitalizovaná hodněkrát a léků jsem taky brala hrozně moc.Jsem ráda, že máš alespoň úžasného manžela, který ti pomáhá. Já jsem bez přítele už 2 roky a děti nemám.

Ano Jeseníky

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
3.12.23 20:23

Proč sis ty děti dělala, když jsi nebyla psychicky v pořádku? Píšeš, že se léčíš 10 let a nejmladší má 7. Přijde ti to vůči tomu dítěti fér mít takové pocity?

• Citovat
  • Upravit
36
3.1.24 19:59

Psychické zdraví

Moc vás zdravím, řeším jednu takovou věc, která se se mnou táhne už od dětství a je příčinou mých psychických problémů, vždycky po čase se vynoří a díky práci to na nějakou dobu přejde, ale pak když dlouho nic nedělám se zase vynoří. Jako malému dítěti mi bylo řečeno, že vězňové byli dřív týráni tím způsobem, že byli přivázáni, nemohli hýbat hlavou a na čelo jim kapaly kapičky vody. Oni postupně zešíleli a tímto způsobem je mučili. Já se tuhle informaci dozvěděla ve svých 10 letech a děti mají hodně bujnou fantazii…bohužel tahle informace mi hrozně znepříjemnila život. Já nad tím jako dítě začala přemýšlet a uvědomila jsem si že mrkám a že mrkání se taky pořád opakuje. Nemohla jsem spát u tikotu hodin, ale vždycky když jsem se šla dívat třeba na nějaký film nebo seriál jsem na to sama zapomněla a když šla do školy tak díky Bohu jsem si na to už nevzpomněla a vrátilo se to až když jsem delší dobu byla zase nemocná. Jenže pak v dospělosti když jsem měla deprese jsem začala mít úzkosti a brát prášky…vadil mi můj vlastní dech a tak jsem nemohla spát no a teďka se vynořilo a já konečně vím příčinu…mám panickou hrůzu z toho že se budu pořád soustředit na to jak pravidelně mrkám a že z toho zešílím a zblázním se..snažím se to pořád nějak racionalizovat že to je jiný než když těm vězňům kapala voda na čelo..ale mozek ví že to je úplně ten stejný rytmus…a sama nějakou činnosti na to zapomenout nedokážu..nemáte někdo podobné zkušenosti s něčím podobným a radu co vám třeba pomohlo? Předem moc děkuji za info!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
3.1.24 22:26
@anisek123 píše:
Moc vás zdravím, řeším jednu takovou věc, která se se mnou táhne už od dětství a je příčinou mých psychických problémů, vždycky po čase se vynoří a díky práci to na nějakou dobu přejde, ale pak když dlouho nic nedělám se zase vynoří. Jako malému dítěti mi bylo řečeno, že vězňové byli dřív týráni tím způsobem, že byli přivázáni, nemohli hýbat hlavou a na čelo jim kapaly kapičky vody. Oni postupně zešíleli a tímto způsobem je mučili. Já se tuhle informaci dozvěděla ve svých 10 letech a děti mají hodně bujnou fantazii…bohužel tahle informace mi hrozně znepříjemnila život. Já nad tím jako dítě začala přemýšlet a uvědomila jsem si že mrkám a že mrkání se taky pořád opakuje. Nemohla jsem spát u tikotu hodin, ale vždycky když jsem se šla dívat třeba na nějaký film nebo seriál jsem na to sama zapomněla a když šla do školy tak díky Bohu jsem si na to už nevzpomněla a vrátilo se to až když jsem delší dobu byla zase nemocná. Jenže pak v dospělosti když jsem měla deprese jsem začala mít úzkosti a brát prášky…vadil mi můj vlastní dech a tak jsem nemohla spát no a teďka se vynořilo a já konečně vím příčinu…mám panickou hrůzu z toho že se budu pořád soustředit na to jak pravidelně mrkám a že z toho zešílím a zblázním se..snažím se to pořád nějak racionalizovat že to je jiný než když těm vězňům kapala voda na čelo..ale mozek ví že to je úplně ten stejný rytmus…a sama nějakou činnosti na to zapomenout nedokážu..nemáte někdo podobné zkušenosti s něčím podobným a radu co vám třeba pomohlo? Předem moc děkuji za info!

Psychiatr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast