Psycho diagnostika

39
9.4.13 08:36

Psycho diagnostika

Ahoj,
nedávno jsem poprvé navštívila psychiatra. Kvůli obtížím které mám, mi předepsal antidepresiva. Pár dní na to jsem se svěřila rodině a dozvěděla jsem se souvislosti. Asi ve 14 letech mi bylo diagnostikováno cosi jako „labilita a vysoká citlivost se schizoidními rysy“. Bývalou pycholožku se mi nepodařilo kontaktovat a ke svému lékaři jdu až příští týden. Jsem z toho nervózní a nevím co to znamená. Máte s tím někdo zkušenost??? O co se vlastně jedná? - Jsem v hrozné nejistotě a nevím kam se obrátit :|
Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3067
9.4.13 08:56

Ahoj Hugolíno. O různých diagnostikách se dočtech určitě na netu, ale já když jsem pročítala diagnozy, tak ve finále na každého, koho znám, bych diagnozu našla.
Nebála bych se tak moc.
Asi jsi cítila problémy sama se sebou, proto jsi k odborníkovi šla.
AD máš na zmírnění těchto potíží. Pokud psychiatr stanoví, což asi udělal, pomoc psychologa, tak ten ti pomůže zmírnit příznaky mluvením s tebou a vrácením se k původním potížím. Protože jen prášky nestačí, že.

U mé dcery byla stanovena labilita a také vysoká citlivost na okolí, stručně řečeno. Prášky nemá, ale chodíme na terapii.
Z mého pohledu reaguje neadekvátně na některé siutace v životě, kolikrát ne jako běžní lidé a není možno s ní o tom mluvit.

Bát se určitě nemusíš, prášky zmírní tvé negativní pocity a psycholog ti ukáže, co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
9.4.13 11:43

Děkuji, už jsem se konečně dovolala do „bývalé“ ordinace, skusím tam dnes skočit pro papíry :-)

Vím že na každého se nějaká diagnoza najde - je to vlastně lagrační :-)
(mě osobně dokopala k doktorovi přednáška z psychopatologie :-D)
Chci se jen dostat z nejhošího a vědět jak se sebou pracovat a co čekat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
9.4.13 12:53

Je moc dobře, že chceš na sobě pracovat. To každý nedokáže a odmítá si připustit problém.
Já brala AD několik let, kvůli rozvodu tedy, ale pomohly, byla jsem rozhozená a prášky pomohly překlenout nejhorší období.

Není zlé, když má člověk problém, za to nemůže, ale je důležité, když si uvědomí, že není něco v pořádku a chce na tom pracovat. Jsi šikovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
9.4.13 13:19

Jojo, trvalo mi to hodně let ale nestojí za to čekat - je to čím dál tím horší a pak se člověk hůře dobere příčiny.
Je to vlastně sranda, když člověk hodinu a půl poslouchá přednášku o psychických problémech, tak má automaticky symptomy úplně všech :-D
Jsem ale ráda že znám pravou příčinu, a vím, že to jak se cítím není normální - to by teda ten žvot stál za prd :-D
Sama je snažím co nejméně užívat farmaka, ale momentálně mi to velice pomáhá a je to pro mě přechodný můstech od problému k terapii :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
9.4.13 13:30

Přeji hodně síly s tím bojovat, někdy je to těžké a nedá se to urychlit.
Nevím, jestli terpií se toho dá zbavit úplně plus za pomocí prášků, diagnozu neznám přesně, je možné, že tě to bude průběžně provázet celý život.
Ale pokud to znáš, znáš sebe a pracuješ na tom, to je nejvíce, co pro to a svůj život můžeš udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
9.4.13 16:39

Děkuji, určitě se s tím poperu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie