Psychologie - dětská, dálkové studium

3379
19.11.09 19:32

Psychologie-dětská, dálkové studium

Chtěla jsem se zeptat, jestli je tu někdo, kdo studuje obor psychologii, dálkově.
Já jsem studovala psychologii a pedagogiku na středoškolské úrovni.
Teď jsem na mateřské s ročním synem a říkám si, že je třebas prohloubit znalosti, něco pro sebe udělat a dále se tomu věnovat, mimochodem psychlogie je mým koníčkem nadále, a dost se mě v životě vyplatila.
Bohužel na internetu jsem nenašla informace, které by mě uspokojily.
Bydlím v blízkosti Prahy, takže jestli je tu některá z vás, která má zkušenosti ze školou z této lokality, byla bych moc ráda.
Nejhorší je, čeho se bojím, jsou přijímačky, přeci jen, jsem ze střední školy už 14let a ten mozek v tomto směru „soustavnému učení“ si moc nevěří.A před 14ti lety byly jiné osnovy, jiná témata, nežli jsou teď.
Ráda bych se pak chtěla věnovat dětské psychologii, např. ve školách, školkách,…, věnovat se psychologii dětí již od předškolního věku.
Budu vděčná za každé zkušenosti a za rady, které napíšete. Nebo můžete písnout i pomocí soukromé zprávy, pokud nechcete veřejně.
Děkuji
 Yvonne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3470
20.11.09 09:59

Yvonne,
tak pár info co vím. Psychologie se dálkově snad už ani nestuduje. _Já promovala před 7 lety a to už se v Olouci dálkově nestudovalo. Psychologie se studuje buď jednooborová (Praha, Olomouc, Brno na Filozofické fakultě) nebo v kombinaci třeba s pedagogikou - to nevím kde. Jednooborová - to studuješ vše - je tam statistika, anatomie, metodologie, poradenství, vývojová, školní, pracovní ps. Pak v praci se směřuješ kam chceš ¨funguje to jako medicína - děláš atestace např. v klinické ps. Přijímačky co vím se dělá biologie - rozsah gymplu. Pak test předpokladů ke studiu - něco jako inteligenční a všeobecný přehled a někde taky cizí jazyk.
Možná by šlo, udělat přijímačky na denní studium a pak pořádat o individuální studijní plán.
No snad je to vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
20.11.09 13:21

Jednooborovou psycholigii magisterské studium je možné studovat v Brně na MU na filozofické fakultě. Otvírají jednou za 2 roky, příští rok přijímačky jsou…
Přijímačky se skládají z testů studijních předpokladů a z oborového testu. Podmínkou přijetí je mít percentil oborového testu min. 80, pak se vybírá z těch, co měli nejlepší TSP. Jinými slovy - potřebuješ mít co nejlepší TSP a pak dát ten oborový test minimálně na daný percentil.
Oborový test - 40 otázek z psychologie, 20 z biologie, za špatnou odpověď se odečítají body. U TSP se tuším body odečítají taky.
Pokud se letos něco změnilo, zatím o tom nevím, minule to bylo takhle…
V Brně se dá studovat dálkově psycholigie i na FSS MU, ale bouze jako dvouoborové a bakalářské studuim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karrry
28.11.10 13:58

Ahoj,
bydlím také nedaleko Prahy, je mi už 45 a skoro 9 měsíců jsem se připravoval na přijímačky na jednooborovou psychologii na FF UP v Olomouci.Dílem mé píle a dílem štěstí jsem uspěl a teď studuji v 1. ročníku dálkového studia. Do ročníku nás chodí přes 40 a věková struktura studentů je zajímavá, něco mezi 20-40 roky.
Hodně z nás dojíždí z Ćech a není to tak hrozné, osobně jezdím 2 a půl hodiny. přednášky jsou nepovinné, jsou jednou za 14 dní v pátek od 9 do 16.15 hodin.
Chce to jen věřit si, MOC chtít, poctivě se věnovat přípravě k přijímačkám a mít štěstí !

• Citovat
  • Upravit
Emma Poeta
18.2.11 16:47

tak to gratuluji…a můžu se zeptat jaký je Váš dojem ze studia v Olomouci? Já sice momentalálně dokončuji studia Dějin umění a Italštiny na FFUK, ale psychologie by byla mým dalším krokem, jen teď s dítkem to nevidím na denní studium…takže bych to asi taky řešila dálkově.

• Citovat
  • Upravit
Karrry
18.2.11 17:13

Dojmy mám jen ty nejlepší! Někde jsem četl a mohu to také klidně podepsat, že v Olomouci je velmi přátelská atmosféra, ta v Praze a v Brně chybí a navíc tam neotevírají dálkové studium.
Příjemní, féroví a fundovaní pedagogové, bezva kolektiv … Nic vám ale nedarují zadarmo, proto věnuji mnoho času přípravě. Nemám ale s čím porovnávat, protože jsem jinou VŠ nestudoval.

• Citovat
  • Upravit
Brikulina
1.6.12 15:45

Rovnez gratuluji…je mi 37 a taky stale uvazuji o studiu psychologie - v mem pripade pripada v uvahu rovnez kombinovane. Muzu se zeptat, kdyz jste tak skvele zvladl prijimacky, z ceho jste cerpal? Vim, ze se muzu kouknout na net a posbirat knihovnach a knihkupectvich kde co…, ale mozna byste mi mohl doporucit z ceho jste cerpal vy a co prijimaci otazky pokrylo :-)

• Citovat
  • Upravit
wendasek
31.1.13 21:14

psychologie_dálkově

Je tu někdo, kdo se chystá v květnu na přijímačky do Olomouce? nebo někdo, kdo už tam studuje?? potřebuju psychologickou podporu :) určitě se ozvěte!!bude nás víc, nebudeme se bát vlka nic :D

• Citovat
  • Upravit
wendasek
31.1.13 21:18

kontakt

Mohli bychom se kontaktovat prosím?

@Karrry píše:
Dojmy mám jen ty nejlepší! Někde jsem četl a mohu to také klidně podepsat, že v Olomouci je velmi přátelská atmosféra, ta v Praze a v Brně chybí a navíc tam neotevírají dálkové studium.
Příjemní, féroví a fundovaní pedagogové, bezva kolektiv … Nic vám ale nedarují zadarmo, proto věnuji mnoho času přípravě. Nemám ale s čím porovnávat, protože jsem jinou VŠ nestudoval.
  • Citovat
  • Upravit
1
2.7.13 14:54

Ahoj, tak jak dopadly prijimacky na psychologii? Zacla jsem bilancovat a prave tato fakulta me napadla. Mam dve male deti, vystudovanou medicinu, ovsem jsem bez praxe a k lekarstvi se mi po tolika letech od promoce vracet nechce. Proto me napadlo studium prave psychologie, samozrejme dalkove. Bohuzel ale Praha dalkarum uplne nepreje :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
14.11.13 07:21

Pražská vysoká škola psychosociálních studií

Máte prosím někdo zkušenosti s touto soukromou vysokou školou? Jaké jsou přijímačky, co studium, dojmy…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze