Psyllium ano nebo ne?

397
29.10.15 17:50

psyllium ano nebo ne?

Ahoj maminky, mam otazku, jsem 20tt a mam uz cca 7 let problemy se strevama :( ale nic vazneho, jen obcasne prujmy a nadymání, bolesti bricha tedy více, byla jsem na vsech vysetrenich jak kolonoskopii tak tu hadici krkem a nic, vysadila jsem uplne mastne a smažene jidlo.Ale muj problem, predevcirem jsem si nemohla dojit cely den na toaletu…byla jsem tedy v pondeli rano naposledy, utery nic, cely den jsem byla uplne jak balon a ve stredu rano to tedy slo, poprve v poradku a po hodine prisly sileny krece do bricha, ale opravdu šílene, že jsem nevedela jestli rodím nebo co se deje…sla jsem tedy na toaletu znova a sedela tam asi hodinu a hodinu trpela v krecis, ale podarilo se, cely den pak jsem lezela abolelo me bricho.Muzu to brat jako zacpu a,,preventivne,,zacit uzivat Psyllium? Bojim se ze kdyz nemam pravidelnou zacpu aby mi to nejak neublížilo a neprohánělo. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
285
29.10.15 17:53

Ja mam taky obdobne problemy.. Psyllium beru uz temer 2 roky pravidelne kazdy den. Neprozene, ale. zmekci stolici a tim ze je to vlaknina, melo by Ti to jit lepe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
29.10.15 18:03

Psyllium by mělo pomoci, ale je potřeba počítat se dvěmi věcmi: 1. je potřeba zvýšit přísun tekutin, 2. na začátku užívání může dojít dočasně ke zhoršení zácpy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
29.10.15 18:08

Mockrát dekuji :srdce: a jeste se zeptam, co jsi myslela tím zhoršením stolice? :nevim: ja uz se bojím vseho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
29.10.15 18:39

Psylium prý čistí střevo od parazitů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
29.10.15 19:59

@Afroditka85 psyllium určité ano, akurat že začátku si davej pár dni jen 1lzicku, pak pár dni 1,5lzicky a pak 2 a u toho už zůstaň.. Já ho beru už cca 5-6 let a super :palec: jo a nezapomen na pitny režim, jinak to udělá přesný opak a zácpě Té to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
29.10.15 20:06

Tak jsem si ho tedy dala..ale jelikoz jsem si toto precetla az po, dala jsem si 2 lž tak snad to bude ok :roll:..a mimochode, jak to zvladate??? :poblion: malem jsem to vyzvracela zpatky do toho hrnku, no mela jsem co delat teda, vubec nevim jak to zvladnu zitra kdyz vim jake to je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
29.10.15 21:31

Za me nejlepsi na lzicce do pusy a zapit.. Ten gel co se vytvori ve sklenicce jsem nesnasela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
29.10.15 21:33
@susinka88 píše:
Za me nejlepsi na lzicce do pusy a zapit.. Ten gel co se vytvori ve sklenicce jsem nesnasela

To zní dobře :think: to bych asi zvládla lépe, protoze je to vazne divné to pít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
29.10.15 21:36

Piju to normálně.
Co se týče toho dočasného zhoršení - než si na to střevo zvykne, může to dočasně působit oběma způsoby - jak zrychlením, tak zpomalením vyprazdňování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí