Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, mam otazku, jsem 20tt a mam uz cca 7 let problemy se strevama
ale nic vazneho, jen obcasne prujmy a nadymání, bolesti bricha tedy více, byla jsem na vsech vysetrenich jak kolonoskopii tak tu hadici krkem a nic, vysadila jsem uplne mastne a smažene jidlo.Ale muj problem, predevcirem jsem si nemohla dojit cely den na toaletu…byla jsem tedy v pondeli rano naposledy, utery nic, cely den jsem byla uplne jak balon a ve stredu rano to tedy slo, poprve v poradku a po hodine prisly sileny krece do bricha, ale opravdu šílene, že jsem nevedela jestli rodím nebo co se deje…sla jsem tedy na toaletu znova a sedela tam asi hodinu a hodinu trpela v krecis, ale podarilo se, cely den pak jsem lezela abolelo me bricho.Muzu to brat jako zacpu a,,preventivne,,zacit uzivat Psyllium? Bojim se ze kdyz nemam pravidelnou zacpu aby mi to nejak neublížilo a neprohánělo. Děkuji ![]()
Ja mam taky obdobne problemy.. Psyllium beru uz temer 2 roky pravidelne kazdy den. Neprozene, ale. zmekci stolici a tim ze je to vlaknina, melo by Ti to jit lepe..
Psyllium by mělo pomoci, ale je potřeba počítat se dvěmi věcmi: 1. je potřeba zvýšit přísun tekutin, 2. na začátku užívání může dojít dočasně ke zhoršení zácpy
Mockrát dekuji
a jeste se zeptam, co jsi myslela tím zhoršením stolice?
ja uz se bojím vseho
@Afroditka85 psyllium určité ano, akurat že začátku si davej pár dni jen 1lzicku, pak pár dni 1,5lzicky a pak 2 a u toho už zůstaň.. Já ho beru už cca 5-6 let a super
jo a nezapomen na pitny režim, jinak to udělá přesný opak a zácpě Té to.
Tak jsem si ho tedy dala..ale jelikoz jsem si toto precetla az po, dala jsem si 2 lž tak snad to bude ok
..a mimochode, jak to zvladate???
malem jsem to vyzvracela zpatky do toho hrnku, no mela jsem co delat teda, vubec nevim jak to zvladnu zitra kdyz vim jake to je ![]()
Za me nejlepsi na lzicce do pusy a zapit.. Ten gel co se vytvori ve sklenicce jsem nesnasela
@susinka88 píše:
Za me nejlepsi na lzicce do pusy a zapit.. Ten gel co se vytvori ve sklenicce jsem nesnasela
To zní dobře
to bych asi zvládla lépe, protoze je to vazne divné to pít
Piju to normálně.
Co se týče toho dočasného zhoršení - než si na to střevo zvykne, může to dočasně působit oběma způsoby - jak zrychlením, tak zpomalením vyprazdňování.