Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, ted jsem v devátém týdnů a mam už problém schovat bříško. Čekám třetí miminko a u předchozích těhotenství jsem to takhle brzo neměla. Měl to někdo taky takhle?
Jo, u prvního až klasicky okolo 16.-20tt vylezlo, u druhého to poznala cizí paní v 7tt, u třetího jsem pozorovala takový zaoblení břicha den před testem, 18. den po ovulaci. a 9tt už to bylo hodně vidět.
U prvního jsem to ve 12tt už neschovala, hlavně mi vadily snad už od 10tt klasické kalhoty, hrozně to tlačilo. U druhého to bylo vidět snad hned. Ony se vlivem hormonů povolí ty břišní svaly, asi čím víc dětí, tím rychleji ![]()
U prvního začalo vylézat v 17tt a ted se vyklenulo už v 7tt, pak jsemse začala ještě nafukovat, tak se to ještě zvýraznilo ![]()
Jojo, u druhéhu těhotenství jem nosila těhotenské kalhoty už takhle brzo ![]()
Přítel mi pořád tvrdí, že takhle brzo to nemůže být ještě vidět, ale všímá si toho i okolí.
Jsem z toho trochu v šoku, takhle brzo jsem to nečekala, ale můžu říct, že normální kalhoty mi taky začínají dost vadit. ![]()
@LuciiiV Muj chlap to říkal taky, jsou v těhle věcech dost skeptičtí, ale každá ženská zná své tělo, ne? Já sem se s ním o tom pak ani nebavila
viděla jsem to já a jiní lidé, neměla jsem potřebu mu něco dokazovat. Akorát ti ostatní řiznali, že si toho všimli až později, ptž si nebyli jistí jestli jsem jenom nepřibrala, taky aby neurazili ![]()
Ono to nebude těhotenské břicho jako takové ale prostě jenom nafouknuté z hormonálních změn co se ti dějou v břiše. Dítě má pár milimetrů (cca 19) a plodovky tam tolik taky není ![]()
@serenkaklucici píše:
@LuciiiV Muj chlap to říkal taky, jsou v těhle věcech dost skeptičtí, ale každá ženská zná své tělo, ne? Já sem se s ním o tom pak ani nebavilaviděla jsem to já a jiní lidé, neměla jsem potřebu mu něco dokazovat. Akorát ti ostatní řiznali, že si toho všimli až později, ptž si nebyli jistí jestli jsem jenom nepřibrala, taky aby neurazili
Mě se jednou ptal hodně opatrně šéf, zda nejsem těhotná, že by to jako měl vědět, tak jsem mu řekla, že ne, že jsem jenom tlustá
Přibrala jsem totiž po vysazení HA 10 kg, tak se mu nedivím, že se ptal, ale kdybys viděla, jak se pak tvářil
![]()
Na bříško se samozřejmě moc těším, ale doufala jsem, že to budu tajit co nejdyl to půjde a ono to nejde.
zatáhnout nejde, tak asi budu muset sedět doma, nez přijde ta prava chvíle to oznámit. Jen mě to dost šokovalo. Z jídla to urco není, protože se mi ze všeho zvedá žaludek, tak jím minimálně.
U prvního to šlo vidět až kolem 12 tt, a u druhého dřív, tuším tak kolem 9 tt, je fakt že hormony dělají hodně, a říká se čím více těhu tím dříve jde vidět bříško
@Diggy píše:
U prvního to šlo vidět až kolem 12 tt, a u druhého dřív, tuším tak kolem 9 tt, je fakt že hormony dělají hodně, a říká se čím více těhu tím dříve jde vidět bříško
Jsem teda zvědavá jak budu vypadat v polovině těhotenství. ![]()
V 9. týdnu vystrkuje teprve děloha růžky z pánve, takže miminem to není, ale já jsem to tak měla taky u prvního a teď se to opakuje. Prostě jsem ve 2. měsíci byla nafouklá, břicho jak v pátém, a ve 3. měsíci splasklo a začalo růst už normálně těhotenské. Ono ta děloha taky trochu postrčí střeva jinam, blíže k břišní stěně a pak jde všechno vidět. Po druhém dítěti taky mohla zůstat děloha větší, už se tak nezavinula, takže roste rychleji.
Taky mi při druhém dítěti vylezlo hrozně brzo. První půlku těhotenství jsem si myslela, že před porodem budu vypadat, že čekám trojčata, ale v druhé půlce se to pak srovnalo ![]()
Ale fakt už v tom devátém jsem měla už viditelné. Když jsem chtěla překvapit svoje rodiče po screeningu, tak jsem musela mít super volný svetr, protože jsem vypadala jako v pátém ![]()
Ahoj Holky ja jsem dnes presne 10tt a zatím mam jen jakoby nad stydkou kosti male vyklenuti. Jako když mam hodne preplneny mocovy mechyr:)Je to nase první:)