Rentgen před otěhotněním

75
29.10.15 07:35

rentgen před otěhotněním.

Ahoj maminky. Jsem 6tt. Pred otěhotněnim to jsem měla poslední ms, pak jsem otěhotněla, jsem byla na rentgenu páteře, ozařovali mě asi 4×. Myslíte, že to může mít nějaký vliv na plod? Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3071
29.10.15 07:42

@baibr nevim, jestli jste uz tedy pri rentgenu byla tehu, ale mamka byla v rannem tehu na rentgenu (nevedela o tehotenstvi) a pak se neobjevilo srdicko a plod musel pryc - ale samozrejme nemuselo to byt jen tim, bylo ji k 40…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
29.10.15 07:46

Ne tehotna jsem nebyla otehotnela jsem asi 2 tydny potom. Jen me zajima jestli i to nema vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
29.10.15 07:57

Nema :lol: vliv RTG je na rapidne se delici bunky plodu, vzhledem k tomu, ze se nic v tu dobu nedelilo, nemelo se co poskodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
29.10.15 08:02

Diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3071
29.10.15 08:03

@baibr to si myslim, ze ne..i kdyz rentgen celkove asi moc zdravy prospesn nebude..:-)me revmatolozka ozarovala hodne, ale ne hned pred tehu..a mam zdrave mimi..ale fakt to bude v pohode, kdyz jste. pocali az po

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
29.10.15 08:07

Jestli to bylo před těhu tak by to nemá na plod vliv. Já jsem byla asi ve 4 tt a mimčo mám ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
29.10.15 09:38

Okolo RTG je v populaci asi nejvíce ruznych legend… Nebojte. Za prve jak pisete k tomu doslo ještě před…(takze nic) a za druhé i kdyby, tak zase nemusíte mit strach. Staci si zjistit jakou ekvivalentni davku dostanete za tech 9 mesicu jenom z toho ze chodíme po radonovem podlozi… Je to opracvdu zanedbatelne… Ale porad najdete lidi, kteří vam napovidaji ruzne bachorky a ani neznaji, princip, davky, srovnani s přírodními zdroji atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí