Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Alay88 zkusit zajít k ševci ať ty patičky „rozklepe“ aby kůže změkla, nic jiného mě nenapadá pokud má dobře zvolenou velikost
Prckovi takhle odřely nohu boty od Jonapu… My jsme je tehdy prošli, našli, že na jedné boté je to sešití šíleně tvrdý a reklamovali jsme to…
Prošlo to… I když teda s odřenejma ušima… Ale prostě takhle malý díté ti pořádně neřekne, jestli ho boty tlačí a podle mě od toho je v prodejně prodavač, aby se podíval a zhodnotil, jak bota sedí… ![]()
Jinak Essi mají jen ten obecnej certifikát, co musí mít výrobky pro děti do tří let, ale nic jinýho ne… Nebo ještě před rokem neměly…
Třeba tam má naopak až moc místa a noha ji tam plave a dřou ji. Já teda ten 1,5 cm nedodržuju, je to moc.
@Alay88 já bych tam zašla. Pokud je měla chvíli, tak nejdřív po dobrým a pak klidně křik a slzy. Nebo pak toho ševce nebo nalepit ty gelovy a počkat. Značka je to dobrá, tak snad povolí.
Do třech dnů, můžeš boty vrátit, když noze nedělají dobře. Ve většině solidních obchodu s dětskou obuvi, tedy.
@MarieOVMUC píše:
Do třech dnů, můžeš boty vrátit, když noze nedělají dobře. Ve většině solidních obchodu s dětskou obuvi, tedy.
Já šla hned druhej den, prcek v tom šel asi 300 metrů… A stejně je vzít nechtěli…
je fakt, źe od té doby jsme tam koupili jen boty místo těch blbejch ( když to nakonec prošlo díky manželovi) a už nás tam neviděli a neuvidí, no… ![]()
Zas je fakt, že když jdu koupit boty, tak představa, že v nich třeba x dětí chodilo i třeb jen tři dny… ![]()
Já jsem tak druhý den vracela sandalky, že kterých měla malá jen otlaceniny. To chce u nových bot pořád kontrolovat.
Ja jsem vzala vzdycky kladivo, prilozila zevnitr na patu a boty naklepala. Pokazde pata povolila a zmekla.Vim,ze boty nejsou levne, ale ja neverim, ze je vezmou zpet jen z duvodu, ze je pata tvrda, takze radsi at ma rozklepanou botu, nez aby boty lezely ve skrini, nebo je prodala mozna za polovinu ceny.
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Koupila jsem dceři nové celoroční boty Fare, po dnešní procházce se jí udělaly na patách puchýře, ale nic hrozného, ale nechce je už obout, je možné, že ještě povolí a „rozchodí se“? Protože o reklamaci z tohoto důvodu dost pochybuju. Děkuju!
No, Fare jsou celkově dost tvrdé boty. Pokud jsou kožené, tak by mohly ještě povolit. Asi bych zkusila koupit spej na změkčení kůže. Jak ale přesvědčíš dítě, aby si je ještě obulo, to teda nevím. záleží na míře tvrdohlavosti. svého mladšího bych třeba nepřesvědčila ničím…
Už jí je neobouvej. Ty bys s puchýři zase vlezla do bot, které ti je způsobily? Já tedy nikdy.
Buď jsi jí koupila ty boty moc velké/volné/široké a nožka jí v nich lítala, tedy si vydřela puchýře, nebo to prostě nejsou boty na její nožku, i když je velikost, šířka a zapnutí v pořádku. To se stává. Kašli na peníze, jde o zdraví tvého dítěte. Běž jí koupit nové botky jiné značky do spec. obchodu, kde ti s výběrem pomůže zkušený personál.
A vykašli se na reklamní triky typu celoroční obuv. Boty se kupují na danou sezónu. Pro děti to sice vyjde na dost peněz, ale musí se s tím počítat.
Přesně tak jak píšou výše. Myslim si, že jde i o celkem nevhodnou obuv a nedivím se, že dcera je nechce uz obout. Zkuste se podivat po barefoot botkách. ![]()