Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Ahoj holky,
právě jsem dala do pekárny dělat pudinkovou bábovku, o které všichni píšete jak je úžasná. Pak jsem se podívala do toho rozpisu a zjistila, že program na moučníky peče 1:20. Je to možné? Bojím se, aby se nespálila. Mám to nějak hlídat? Fakt to tam jen dáte a necháte péct?
Včera už jsem vyhodila chleba, tak abych nezačala mít deprese z dalšího neúspěchu.
Díky,
Halka
Tuhle bábovku jsem v pekošce taky pekla, mám Moulinex. myslím že ta doba vycházela nějak 1:10, ale určitě si to ohlídej. Po hodině jsem to každých pět minut kontrolovala špejlí dokud nebylo upečeno. Martina
Holky,napište receptík, prosím, prosím!Něco bepracného ke kávišce… ![]()
Perník:
2 hrnky mléka (používám čtvrtlitrové hrnky)
3/4 hrnku oleje
1 vejce
2 lžíce tmavého kakaa
1 skořicový cukr
1 hrnek cukru
3 hrnky hladké mouky
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 čokoládový pudink v prášku
1 lžíce marmelády
3 lžíce rumu
Nejrychlejší je všechno dobře smíchat ručním šlehačem v míse, nalít do pekárny, péct (progr.pečení) asi hodinu a deset minut (zkouším špejlí), nechat tak dvacet minut schládnout ve formě (aby se nerozjel), pak vyklopit. Mňamka
.
Ahoj,
tak hlásím, jak jsem dopadla. Nechala jsem ji tam celou dobu a výsledek je následující: byla špatně promíchaná, na krajích byl prášek a uvnitř se objevily nějaké zelené tečky a celkově měla takovou dost jedovatě žlutou barvu. Při vyklápění se mi roztrhla a půlku jsme vyjídali lžičkou. Na chuť byla docela dobrá, přišlo mi, že hodně mastná.
Dneska jdu koupit do Lidlu tu směs na pečení chleba a udělám pokus, když se povede, tak zase vyzkouším nějaký z mouky, když nepovede, tak hodím pekárnu z okna.
Pěknou neděli,
Halka ![]()
Halko, rozhodně pekošku nehaž z okna!
Chleba z koupené směsi mi nechutná a je docela drahý.
Já peču pořád osvědčený :
330 vody, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 2 lžičky soli
zasypu moukou (300g hladká,200g žitná)
1 lžička cukru,1/3 kostky čerstvého droždí
drcený kmín, sluneč., dýň.,lněné semínka.
Někdy na kostička nakrájenou syrovou cibuli nebo taky s paprikou na kostičky je to výborné.Chleba vyjde asi na 10-12 kč,vč. elektřiny.Váží do kila.
Mám Tesco pekárnu,dělá skvělá těsta, kynutá nekynutá, uhňácám i těsta na Vánoce!
Tak ať se daří! ![]()
A odkud máš tu pudinkovou bábovku? Z dámy.cz? já ji pekla taky a byla výborná!!! Příště zkus čokoládový puding, na tom žádný zelený fleky určo nebudou.
Taky nejsem žádný šikula, ale na pekárnu si za ten měsíc co ji vlastním nedám sáhnout, ještě jsem nic nepokazila a to peču doslova denně někdy i 2×(chleba a něco sladkýho)
na www.dáma.cz jsou i recepty a videa jak které pečivo v pekárně péct. Opravdu na tom nic není určo si pekárničku oblíbíš.
Halka píše:Při vyklápění se mi roztrhla a půlku jsme vyjídali lžičkou. Na chuť byla docela dobrá, přišlo mi, že hodně mastná.
Halka
moučníky se musí vyklápět úplně studený, jinak se potrhají.
Holky můžete mi písnout receptík na tu bábovku,prosím
A ještě jak to pečete v klasické troubě?
Prosím napíšete mi někdo recept na tu puding.bábovku?Chtěla bych ji vyzkoušet.Jinak já jsem s pekárnou maximálně spokojená,má ji druhým rokem a peču víceméně každý den.Náš oblíbený chleba je banánový,kdyby někdo chtěl napíšu recept ![]()