Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Co mám zkušenost, tak třeba Česká spořitelna to vůbec neřeší, prostě doložíš účty, nemusí to být ani faktury na tvé jméno, stačí účty z obchodu, oni si je ofotí, originály vrátí a je to.
To je ale úvěrový podvod… Pokud na to přijdou půjdete sedět všichni…
Neviděla bych to tak dramaticky…seděla by půlka republiky
Banku zajímá hlavně to, že jim chodí pravidelné splátky, pokud budete platit a nebudete házet okaté sumy, tak si myslím, že se to dá takhle řešit. Ty podmínky jsou nastaveny tak šalamounsky, že asi vědí proč to tak mají…
@Marcelka89 píše:
To je ale úvěrový podvod… Pokud na to přijdou půjdete sedět všichni…
No, až zas takhle bych to nehrotila…podvod to je, o tom žádná.
@neila píše:
Neviděla bych to tak dramaticky…seděla by půlka republikyBanku zajímá hlavně to, že jim chodí pravidelné splátky, pokud budete platit a nebudete házet okaté sumy, tak si myslím, že se to dá takhle řešit. Ty podmínky jsou nastaveny tak šalamounsky, že asi vědí proč to tak mají…
No a taky by měla ![]()
@Marcelka89 to už je druhá věc
…i když…nevím, většina lidí si takovýmto způsobem stejně řeší bydlení. Akorát mají problém se dostat k rozumnému produktu a musejí proto hledat riskantní cesty. Spekulanti ať jdou za katr
Ale kdo si opravdu řeší bydlení, toho bych nechala žít… ![]()
Tak ono je to tak trochu podle hesla „kde není žalobce…“ protože ta banka je ráda, že úvěr poskytla a ona z toho má úroky, sice menší než u spotřebáku, ale má je, tak roč by si sama likvidovala klienty…
Přesně tak, navíc banka je téměř vždycky v pozici, že nemá co ztratit…
Právě proto. Stačí aby jste přišli o příjmy a neměli jak splácet a co si budeme povídat, stát se to může. A začne se prověřovat a pak už to nikoho nezajímá. V mém okolí se toto stalo, proto na to upozorňuji
Ahoj všichni,
Mám možná trochu zvláštní dotaz, proto anonymně. S přítelem máme bezúčelový úvěr. Bohužel ale přišel o práci, proto jsme u banky zažádali o odložení splátek-platili jsme jen úroky- paní nás dokonce přesvědčila, že kdyby něco, nedá se odložení po nějakou dobu opakovat, a ať si to odložíme alespoň na půl roku. Teť ale potřebujeme větší půjčku, nebo konsolidaci. Po týdenním běhání po bankách a neúspěších- přitom spolužadatelem příteli je můj táta, aby měli co největší příjmy- cca 40 000 nám paní v jedné z nich oznámila, že po odložení splátek si jen tak někde neškrtneme, protože je to v podstetě brané podobně, jako kdyby jsme to vůbec neřešili a neplatili vůbec. Mám naštěstí rodiče, kteří nám vždy pomohli a pomáhají dál jak to jde, takže nám paní poradila, že moje mamča má nárok na částku, kterou potřebujeme, ale je to půjčka od stavebka- tudíž by nám to šíleně pomohlo, protože by se naše dosavadní splátky stáhli na polovinu. Problém je v tom, že by jsme do roka museli sehnat faktury pro doložení výdajů- v tomto pžípadě by to byla rekonstrukce bytu mých rodičů. Paní v bance je taťkova známá a dost okatě nám naznačila, že není problém ty faktury sehnat, protože banka nechodí zkoumat, zda opravdu rekonstruujete, ani nechodí za tím kdo fakturu vystavil. Protože já s tím nemám vůbec žádnou zkušenost, prosím o radu někoho, kdo o tom ví něco víc, jak na to..
Díky moc a prosím šťouralové pište jinam..