Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Milé maminky. Před vánoci jsem se ocitla ve finanční tísni a potřebovala jsem nutně 50 tisíc. Vzhledem k tomu, že jsem na rodičáku tak jsem neměla moc možností a bohužel mi nezbývalo nic jiného než si vzít Provident. Vzala jsem si teda 50 000,– s tím, že každý týden si paní která mi to vyřizovala příjde pro 1500,– což měsíčně dělá 6000,– a vracet budu celkem 90 000,– Jsou to pro mě hodně velké sumy, ale bohužel jinak to nešlo. A teď pozor! Můj známý si teď taky viřizuje Provident a protože by ho obtěžovalo aby za ním chodila každý týden ta obchodní zástupkyně, tak se už v telefonu, když volal na to jejich hlavní sídlo zeptal, jestli to jde platit nějak měsíčně převodem a bylo mu zděleno, že ano a bude to tak, že si vezme 50 000-, měsíčně bude posílat 4000,– a celkem bude vracet 65 000,–. Když mi to řekl, tak se mi to nezdálo, proč on o tolik méně než já, tak jsem si tam zavolala a informovala se a opravdu je to tak. Z těch 25 000,– o které budu já platit více než on platím vlastně tu paní co si to vyzvedává. Je logické, že mi to paní u podepisování smlouvy nezdělila, protože by se připravila o prachy, ale když už jsem se takhle nechala napálit já, tak aspoň udělám dobrou věc a dám o téhle možnosti vědět vám ostatním. Když dojde na situaci, že si budete muset vzít Provident, tak před vyplněním a podepsáním smlouvy řekněte, že chcete tu druhou možnost. Sami od sebe vám ji nenabídnou, ale když to řeknete tak vám vyhoví. Nevím sice přesně jak by to bylo u menších půjček, ale taky určitě výhodnější a to o dost. Tak snad tímhle textem pár lidem pomůžu. ![]()
A ty nemůžeš zkusit pozeptat se na změnu platby?
Místo osobního převod z účtu?
Jo jo je to hnus,holt když je člověk v nouzi musí to řešit takhle a tím nahrává těm zlodějům.....
No je sice pravda, že vzít si Provident je celkem mazec, ale třeba vím, že ta co si to vybírá u mě, vybírá ještě v okolí mého bydliště od dalších sto lidí, takže si to podle mě bere strašně hodně lidí. Jsou prostě situace kdy se nic jiného dělat nedá, tak aspoň malá pomoc v těch všech problémech co má člověk, když už je nucen vzít si takovou nevýhodnou půjčku. ![]()
Na to jsem se taky zeptala. Změna není možná. Podpisem na smlouvě jsem se zavázala k tomu, že budu platit takhle. Napsala jsem to hlavně pro ostatní, protože i mezi mýma známýma je spousta lidí co mají taky Provident a nikdo z nich o téhle variantě neslyšel.
Že to je na hranici slušnosti - o tom žádná. Ale jen tak pro obranu té paní, co to u tebe vybírá - ona má z každého výběru 5%. To znamená, že když jí dáš splátku 1500, tak ona z toho má 75,– Kč. Za měsíc 300,– Kč. Nebudu se rozepisovat, kolik provolá a projezdí díky neplatičům. Jen, že ona z toho také nemá zlatý důl. Vydělá vždy jen Provident.
lemaz píše: Že to je na hranici slušnosti - o tom žádná. Ale jen tak pro obranu té paní, co to u tebe vybírá - ona má z každého výběru 5%. To znamená, že když jí dáš splátku 1500, tak ona z toho má 75,– Kč. Za měsíc 300,– Kč. Nebudu se rozepisovat, kolik provolá a projezdí díky neplatičům. Jen, že ona z toho také nemá zlatý důl. Vydělá vždy jen Provident.
Já neříkám, že ta paní je nějaká já nevím co.
Napsala jsem to tady abych o této možnosti informovala ostatní.
petulka500 píše:
Milé maminky. Před vánoci jsem se ocitla ve finanční tísni a potřebovala jsem nutně 50 tisíc. Vzhledem k tomu, že jsem na rodičáku tak jsem neměla moc možností a bohužel mi nezbývalo nic jiného než si vzít Provident. Vzala jsem si teda 50 000,– s tím, že každý týden si paní která mi to vyřizovala příjde pro 1500,– což měsíčně dělá 6000,– a vracet budu celkem 90 000,– Jsou to pro mě hodně velké sumy, ale bohužel jinak to nešlo. A teď pozor! Můj známý si teď taky viřizuje Provident a protože by ho obtěžovalo aby za ním chodila každý týden ta obchodní zástupkyně, tak se už v telefonu, když volal na to jejich hlavní sídlo zeptal, jestli to jde platit nějak měsíčně převodem a bylo mu zděleno, že ano a bude to tak, že si vezme 50 000-, měsíčně bude posílat 4000,– a celkem bude vracet 65 000,–. Když mi to řekl, tak se mi to nezdálo, proč on o tolik méně než já, tak jsem si tam zavolala a informovala se a opravdu je to tak. Z těch 25 000,– o které budu já platit více než on platím vlastně tu paní co si to vyzvedává. Je logické, že mi to paní u podepisování smlouvy nezdělila, protože by se připravila o prachy, ale když už jsem se takhle nechala napálit já, tak aspoň udělám dobrou věc a dám o téhle možnosti vědět vám ostatním. Když dojde na situaci, že si budete muset vzít Provident, tak před vyplněním a podepsáním smlouvy řekněte, že chcete tu druhou možnost. Sami od sebe vám ji nenabídnou, ale když to řeknete tak vám vyhoví. Nevím sice přesně jak by to bylo u menších půjček, ale taky určitě výhodnější a to o dost. Tak snad tímhle textem pár lidem pomůžu.
holka neni to tak ze by na tobe pani chtela vyrejzovat prachy ale ty sis brala pujcku hotovostni a tohle co si vzal tvuj znamej tak je pujcka bezhotovostni,kterou on obdrzi na svuj ucet a ne penize primo do ruky a navic tato pujcka zacala fungovat az po novem roce,do te doby nic takoveho provident neposkytoval,a cele je to z duvodu zmeny v zakone,takze pani ti ani nic takoveho nabidnout nemohla
katy001 píše:petulka500 píše:holka neni to tak ze by na tobe pani chtela vyrejzovat prachy ale ty sis brala pujcku hotovostni a tohle co si vzal tvuj znamej tak je pujcka bezhotovostni,kterou on obdrzi na svuj ucet a ne penize primo do ruky a navic tato pujcka zacala fungovat az po novem roce,do te doby nic takoveho provident neposkytoval,a cele je to z duvodu zmeny v zakone,takze pani ti ani nic takoveho nabidnout nemohla
Milé maminky. Před vánoci jsem se ocitla ve finanční tísni a potřebovala jsem nutně 50 tisíc. Vzhledem k tomu, že jsem na rodičáku tak jsem neměla moc možností a bohužel mi nezbývalo nic jiného než si vzít Provident. Vzala jsem si teda 50 000,– s tím, že každý týden si paní která mi to vyřizovala příjde pro 1500,– což měsíčně dělá 6000,– a vracet budu celkem 90 000,– Jsou to pro mě hodně velké sumy, ale bohužel jinak to nešlo. A teď pozor! Můj známý si teď taky viřizuje Provident a protože by ho obtěžovalo aby za ním chodila každý týden ta obchodní zástupkyně, tak se už v telefonu, když volal na to jejich hlavní sídlo zeptal, jestli to jde platit nějak měsíčně převodem a bylo mu zděleno, že ano a bude to tak, že si vezme 50 000-, měsíčně bude posílat 4000,– a celkem bude vracet 65 000,–. Když mi to řekl, tak se mi to nezdálo, proč on o tolik méně než já, tak jsem si tam zavolala a informovala se a opravdu je to tak. Z těch 25 000,– o které budu já platit více než on platím vlastně tu paní co si to vyzvedává. Je logické, že mi to paní u podepisování smlouvy nezdělila, protože by se připravila o prachy, ale když už jsem se takhle nechala napálit já, tak aspoň udělám dobrou věc a dám o téhle možnosti vědět vám ostatním. Když dojde na situaci, že si budete muset vzít Provident, tak před vyplněním a podepsáním smlouvy řekněte, že chcete tu druhou možnost. Sami od sebe vám ji nenabídnou, ale když to řeknete tak vám vyhoví. Nevím sice přesně jak by to bylo u menších půjček, ale taky určitě výhodnější a to o dost. Tak snad tímhle textem pár lidem pomůžu.
Dobře. Tak jestli to funguje až od nového roku, tak mě to nabídnout nemohla, ale jedna známá si takovou půjčku brala před týdnem a má to stejně jako já, protože neslyšela, že to jde jinak.
petulka500 píše:katy001 píše:Dobře. Tak jestli to funguje až od nového roku, tak mě to nabídnout nemohla, ale jedna známá si takovou půjčku brala před týdnem a má to stejně jako já, protože neslyšela, že to jde jinak.petulka500 píše:holka neni to tak ze by na tobe pani chtela vyrejzovat prachy ale ty sis brala pujcku hotovostni a tohle co si vzal tvuj znamej tak je pujcka bezhotovostni,kterou on obdrzi na svuj ucet a ne penize primo do ruky a navic tato pujcka zacala fungovat az po novem roce,do te doby nic takoveho provident neposkytoval,a cele je to z duvodu zmeny v zakone,takze pani ti ani nic takoveho nabidnout nemohla
na konci roku byli zmeny v zakone tudiz se tomu musela prizpusobit i firma provident a vymyslela takovouto pujcku,to jak funguji jini obchodni zastupci ja netusim ale je povinnosti vsech dat klientovi na vyber kdyz uz mu pujcku schvali…ono je taky dost mozne ze znama si vzala hotovostni pujcku schvalne,protoze tam dostanes penize vyplacene na ruku skoro ihned a u te bezhotovostni na ucet to trva az 13dni…
bohuzel kdo si bere provident je skoro jasne ze penize potrebuje ihned a proto stejne sahne po te drazsi a rychlejsi variante
Ne…nespěchala na to. Brala si to u Providentu jen proto, že jinde by jí nedostala ne kvůli tomu, že to chtěla nebo potřebovala hned. Prostě se jí nikdo nezmínil. Tím co jsem tady napsala samozřejmě neříkám maminám, že si mají u Providentu brát půjčku. Jak už tady bylo řečeno je to lichva, ale když už musí, tak aby věděly, že mají i tuhle možnost.