Kde koupit punčocháče ze 100% bavlny?

13
22.11.17 08:27

Punčocháče ze 100% bavlny

Dobrý den, syn má atopický ekzém, tak bych se ráda zeptala, kde kupujete svým dětem punčocháče ze 100% bavlny nebo zda i bambusové jsou vhodné. Pročítám různé diskuze, ale většina je již staršího data a tak nevím, kde koupit, popř. zda perete v mýdlové vodě nebo pracím prášku? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31281
22.11.17 08:37

Kupovala jsem ze 100% bavlny, ale popravdě, jak to nemá elastan, tak se rychle vytahují. https://www.tucnak.cz/…-bavlna.html?…
Nakonec jsem zkusila „spodky“ a už mi nic jiného nesmí do baráku :D (cca od tří let), protože se synkovi lépe oblékají ve školce, může je nosit i samostatně (vypadají jako slabé tepláčky). Jsou skvělé.
 https://www.tchibo.cz/…0110583.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
22.11.17 08:40

Před časem jsem řešila to samé. Punčocháče ze 100% bavlny nabízí např. český výrobce Dotex (punčocháče se jmenují Lachtan), objednávala jsem vždy přes internet - v obchodech nejsou běžně k dostání, tam tak max. 80% podíl bavlny. O bambusové jsem se taky zajímala, ale bylo mi řečeno, že jsou velmi málo kvalitní - kdyby to měly být opravdu kvalitní výrobky, stály by tak kolem 500,–… takže ty mi ve specializovaném obchodě doporučeny nebyly. U těch 100% bavlněných je potřeba počítat s tím, že se dost vytahují a také moc nehřejí (např. v zimních botách). Synovi naštěstí ekzém vymizel, takže jsem mu už mohla začít kupovat ty „normální“ (vždycky si ale hlídám, aby byl podíl bavlny co největší - z mé zkušenosti taky moc nevadil polyamid, spíše polyester). Jinak prát bych asi doporučovala v nějakém eko prášku, ty bývají méně dráždivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
22.11.17 08:42
@Mar__tanka1983 píše:
Kupovala jsem ze 100% bavlny, ale popravdě, jak to nemá elastan, tak se rychle vytahují. https://www.tucnak.cz/…-bavlna.html?…
Nakonec jsem zkusila „spodky“ a už mi nic jiného nesmí do baráku :D (cca od tří let), protože se synkovi lépe oblékají ve školce, může je nosit i samostatně (vypadají jako slabé tepláčky). Jsou skvělé.
https://www.tchibo.cz/…0110583.html?…

Jojo, spodky jsou lepší :palec: Jinak jsme kupovali Dotex nebo Lachtan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
22.11.17 08:47

Děkuji, právě sháním pro syna 18měs. podívám se, zda seženu nějaké spodky nebo legínky v jeho velikosti:-)Ale sháním teď na zimu, tak ještě asi zůstanu u punčoch, i když tyhle asi moc nezahřejí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
22.11.17 08:49

A prášek - já zjistila, že není problém v prášku (používám ariel, persil, občas z Lidlu ten jejich…Formil), u nás vadila aviváž, a to jakákoliv.
A vadí dodneška, jak sem zjistila cca před třemi měsíci, kdy sem to prubla a malej měl hned „pupínečky“, jinak už je čistej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
22.11.17 08:51

Já také používám Formil, tak že bych u něj zůstala a nedávala aviváž? nebo taky jsem četla, že se místo aviváže má používat ocet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
22.11.17 08:53

Přiznám se, že ocet jsem nikdy nezkoušela - ani nevím, kolik by se ho mělo dávat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
22.11.17 09:03

Vajana.cz, tam maji ty klasicke 100% bavlnene i nejake specialni.

• Citovat
  • Upravit
13
22.11.17 09:04

Děkuji - mrknu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
22.11.17 09:16

My nakoupili po zjištění atopického ekzému na eshopu proalergiky.cz. na zimu se nám moc osvedcila třeba kukla podšitá bavlnou. Punčocháče jsem teď kupovala na fuski.cz, jmenuji se bavlnik. Jsou to ty z našeho dětství, jen hezčí barvy. Mají tam i ponožky, pyžama atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11081
22.11.17 09:23

@ZuzanaEmma @Mar__tanka1983, já ocet místo aviváže používám pravidelně (i teď, když už dcera problém s AE nemá) - naliju ho místo aviváže, cca lžíci až dvě, někdy to prádlo vymáchám ještě jednou, ale většinou už ne (prádlo po octu nesmrdí, toho se nebojte - ten ocet pomůže zbavit se případných zbytků prášku z prádla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
22.11.17 09:29

@anecak děkuji:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
26.10.18 23:55

punčocháče ze 100% bavlny

Nevíte kde sehnat hladké bavlněné punčocháče ve vel. 146-152 ? Můžou mít i menší podíl elastanu a polyamidu, ale ne polyester. Zatím jsem takhle velký sehnala jen klasické vroubkované na lyže, ale chtěla bych i nějaké hezčí v klučičích barvách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
27.10.18 05:34
@madyb píše:
Nevíte kde sehnat hladké bavlněné punčocháče ve vel. 146-152 ? Můžou mít i menší podíl elastanu a polyamidu, ale ne polyester. Zatím jsem takhle velký sehnala jen klasické vroubkované na lyže, ale chtěla bych i nějaké hezčí v klučičích barvách.

A ses si jista, ze ti tak velkej kluk bude nosit punchochy? Muj sestiletej uz je nechce. Ani se mu nedivim.
Jinak koukni na fler na chlapecke leginy. Sijou tam zensky hezky, synovi jsem kupovala na zimu. Meli dobre slozeni, on je atopik. Treba ti usijou vetsi. Jinak myslim, ze i HM ma klucici leginy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek