Pupínky a teplota - jaká nemoc?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3140
21.12.10 09:54

pupínky- jaká nemoc?

Ahoj, nevíte jestli existuje ještě nějaká jiná dětská nemoc kromě planých neštovic, která se projevuje teplotou (3 den kolem 38 stupňů) a vyrážkou- včera měl syn asi 3 „beďary“, dneska už jich má kolem 20, nejčastěji na zádech, trochu na břiše.
JInak je v pohodě, jen trochu víc spí a trochu míň jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2480
21.12.10 09:57

Šestá dětská nemoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
21.12.10 09:58
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
21.12.10 10:06
Zizalka píše: Šestá dětská nemoc…

ale tam jsou 3 dny vysoké horečky, které pak prudce klesnou a pak se teprv osype, ne?

A kde je dítě osypané??? A proč myslíš, že to neštovky bejt nemůžou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
21.12.10 10:36
Gabinka1 píše:
Zizalka píše: Šestá dětská nemoc…

ale tam jsou 3 dny vysoké horečky, které pak prudce klesnou a pak se teprv osype, ne?

A kde je dítě osypané??? A proč myslíš, že to neštovky bejt nemůžou?

Pochopila jsem, že třetí den kolem 38 stupňů a pak vyrážka, ale samozřejmě to může být cokoliv jiného.
Většinou jsou horečky vyšší, ale třeba to nemusí být pravidlo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
21.12.10 10:46

to je jasný. Mi z toho jen nevyplynulo, že ta vyrážka je až po teplotách (je to tak neurčitě napsaný)…

Jo a sousedi teda měli tuhle, že holka byla taková divná přes den, osypala se na bříšku. V noci dostala horečky, měla prej spálu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
21.12.10 10:47

Neštovice to samozřejmě být můžou, dokonce si podle fotek myslím, že to vypadá spíš na neštovice, než na tu šestou nemoc…
upřímně za neštovice bych byla raději, jsem těhotná a neštovice jsem už měla, stejně tak jako zbytek rodiny (kromě dětí) se kterými chceme slavit Štědrý večer, takže by to od nich nikdo nechytl.
Chtěla jsem jenom vědět co je za další možnosti chorob, které mě třeba nenapadly, abych věděla jak moc se mám kluka stranit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
21.12.10 11:01

Tak pokud jsou synovi skoro čtyři roky, jak to teď vidím na metříku, tak to spíš budou ty neštovice. Šestka bývá nejčastěji do jednoho roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
21.12.10 11:24

tak my je právě máme za sebou, tak držím pěsti…a klidný průběh :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
21.12.10 11:51

Tak přišla mamka, zkušeným okem Vojtu prohlédla říkala, že to jsou určitě neštovice.

Nevíte jestli se dá koupit v lékárně pudr bez předpisu? A nějaká další doporučení, jak to celé co nejlépe zvládnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
21.12.10 12:24

mě jednou doporučila dětská kožní tento tekutý pudr http://www.lekarna.cz/…lotio-100ml/, říkala že je super na opruzeniny a na neštovice a je volně prodejný

• Citovat
  • Upravit
6545
21.12.10 12:28

určitě je volně prodejný.

Obě moje holky je akorát skončily. Mazala jsem Tanno hermal lotio (předcházela tomu superkrátká sedací koupel ve velmi slabém hypermanganu).

Intimní partie a u zadního otvoru :) jsem mazala Imazol krémpastu.

Když jim to pozasychalo, začala jsem dávat Tea tree olejíček (někdo jím maže od začátku, někdo maže betadinou)

Na případný v puse jsem měla připravenou genciánku, ale nepotřebovaly jsme.

A dávala jsem Fenistil kapky (mladší, tu to svědilo strašně. Starší vůbec)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
21.12.10 16:31

díky za všechny rady. Zatím si to moc neškrábe…ale to předpokládám teprve přijde:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
21.12.10 18:00

tak starší se prakticky neškrábala, ani si nestěžovala (snad jen na to že měla 3 v uchu a to jí svědilo)

Mladší se drbala fest, v uchu to měla hodně do krve a škrábala hlavu. Ale zas se drbala „jen“ ze spaní (spíš se ošívala a drbala krk a uši), přes den to bylo OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí