Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
potřebovala bych poradit…můj 14měsíční syn má od včerejšího dne teplotu, pohybuje se od 38-39,2, po panadolu vždy klesá, další problém je průjem (až vodnatý) a nespavost…už jsme si prošli asi před dvěma měsíci šestou nemocí, ale tou se dá projít pouze jednou…také nám rostou špičáky, všechny čtyři najednou, ale to už je asi měsíc, dva ma skoro venku a to proběhlo bez komplikací… ![]()
Jestli se ti nepodařilo trvale srazit horečku, prvotně bys měla zajít k pediatrovi. Tak vysoká teplota už druhý den je docela dost velkej problém. Může být nachlazenej a z toho má i průjem. Rozhodně bych to ale nepodceňovala.
Poradí i s průjmem, doporučuje se mrkvový odvar.
Můj Honzík měl to samé.Doktor mám předepsal dietu,žádné mléčné výrobky a dávat smektu jednu třetinu sáčku ráno,na oběd a večer.
Hlavně hodně pít.A dávat malýmu probiotika.
Já si myslím,že náš Honzík měl šestou nemoc,protože pak se osypal,ale náš doktor to nepotvrdil.
To samé,ale bez vyrážky měl již jednou.
Můžou to být i zuby nebo nějaká viroza.
ahoj, my měli něco podobné, tak nám dělali stěry a našli campylobakter.takže pokud průjem po třech dnech nezmizí, zajdi k Dr.
No ona se ta horečka právě srazit dá, jiné problémy nemá, je veselý, hravý, v jídle trošičku vybíravější, ale papá. šestá nemoc je zakončená vyrážkou, tou jsme si právě prošli..toho bacila už jsme ve stolici měli, ale zbavili jsme se ho hylakem…nám teď rostou zuby tak, že v kuse..u stoliček měl právě tu šestou nemoc a i doktor si myslel, že je to zubama, až pak jsem tam letěla vyšokovaná s vyrážkou a doktor mi oznámil, že jsme si jí prošli..dneska už měl nejvyšší teplotu 38,1 a potom se to pohybovalo kolem 37,8. tak jsem mu ani panadol nedávala a uvidíme, jaká bude noc. ![]()
Trilety syn ma virozu.Byly jsme uz u lekare v pondeli. Hrozne kasle, dostal sirup a Prothazin.Ma od pondelka horecky 38,5 prevazne. Vcera se pridal prujem a jednou zvracel. Zitra jdem na kontrolu k lekari. Bojim se toho vodnateho prujmu.Ale to muze mit z tech teplot?
Zitra budem moudrejsi, ale trochu se bojim no. Jeste nikdy nemel teplotu dele nez 2 dny a prujem mel vetsinou pul dne.Co pomaha na prujem? Smectu mi plive.Diky za rady a zkusenosti. Potrebuju se uklidnit
.
Enterol je dobrý na průjem.
Příspěvek upraven 02.03.17 v 19:25
@jednažena, neboj se, to zvladnete. Je dobre, ze jdete zitra na kontrolu. Nam hodne na prujem pomohl Enterol, zabral rychle. Pak cerny caj a tuhsi strava, piskoty ale take nastrouhane jablko, to na sebe vaze ze streva bakterie. A nejake probiotika.
U nas taky viroza…konecne po 3 dnech bez horecky.Ma rymu a kasel a ridkou stolici pripisuji tem teplotam.Uz jen strikam do nosu a davam 3× denne Stoptusin. U nas jak jsou hleny, tak zvraci ve dne v noci, je nejedlik od mimina. Vcera jsem ji vazila a blitim zas zhubla na 15 kg a to ma 5 let ![]()
@Marcelka146 Me vcera hodil savli, jak se rozkaslal
.Hned sem musela prat povleceni.Sem s nim ted na paragrafu.Je to hrozne ho tak videt.
@fia80 Ted sem mu dala druhy Enterol.Ja bych taky chtela aby to zabralo hned
.Tak zitra uvidime, jak pochodime u doktorky.Ja se hned bojim aby nemel nejakou potvoru ve strevech
.Ale ma teploty a malo ji. Takze zase nema z ceho mit normal stolici. Davala sem mu ryzovou kasi.
@Marcelka146 Synek uz bude mit snad 20kilo
.Ja mu davam sirup na kasel a Prothazin, jelikoz bez nej by si vykasla plice
.Zacalo to rymou a nakonec toto.Taky strikam morskou vodu a Nasivin.Rymu uz skoro nema, ale furt potahuje
.Nedavno mel zanet stredniho ucha
.Takze z rymy uz se pomalu hroutim-nikdy nezustane jen u ni…
@jednažena na prujem nic moc pro deti neni, probiotika, smecta, hodne pit a radna dieta bez mlecnych vyrobku. Syn ma taky podobny prubeh virozy, vyssi teploty, k tomu se mu pridalo krvaceni z nosu, rymu ani kasel nema.
@jednažena
Jo, to ona se taky rozkašle a pak hází jednu šavli za druhou. Noci taky žeru, když se ve 2 ráno rozkašle a zeblije se do postele. Už to docela poznám do zvuku, kdy je ten poslední kašel nakopávací a to už většinou doběhnu a 2 a víc šavli chytím do kýblu.