Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
AHojky holky, chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušetnosti s hemangiomem? Od 4.měsíce lítáme po nemocnicích, nakonec jsme skončili na okologii V Praze Motole…
Malá má hemangiom na levé tváři v příušní oblasti, má ho vevnitř. Vypadá to jako boulička, ale je měkká, nic ji nebolí…!!
Prosvítá modrofialová barva, nyní je jí 10. měsíců je to menší,takže doktoři vyčkáváují jestli zmizí sám.
V únoru jedem na kontrolní UTZ. Říkali nám, že to není nic hrozného??? Že to může i samo zmizet, tak uvidíme… ![]()
Ahoj, úplně stejný případ asi nejsme, ale dr to taky nazval hemangiomem (jindy zase hemetomem nebo jak). Malá má na prdýlce fialový flek, velký asi jako dvě kovové 10kč vedle sebe. Od narození trochu vyrostl, ale to ona taky. Každopádně plastický není. Jediné, co s tím dr dělá, je že při každé kontrole ho přeměřuje, jestli nevyrostl najednou o hodně.
Kamarádka má holčičku taky s hem. na bříšku, vystupuje trochu a taky lítali po onkologii a po kožním. A vědí to samé, co ty, že v tuhe chvíli to nic vážného není a že to může zmizet- což ti sice moc nepomohlo, ale třeba trochu uklidnilo ![]()
Nevim, co myslis tim uvnitr. (Edit: uz jsem to pochopila)
Mala ma taky hemangiom bohuzel na krku, takze nas cekaji pravidelne kontroly na koznim, kde se to doktorce nelibi, protoze to pry muze rust dovnitr a nebude to videt.. a tim padem to muze utlacovat cevy a nervy. Uz v porodnici ji delali sono a ted ji cekaji dalsi testy.Od porodu litame jen po doktorech (jeste problemy s okem, kde si puvodne mysleli, ze ma taky hemangiom (nastesti ne)).
Příspěvek upraven 17.12.10 v 21:40
Ahoj, mame hemangiom v jatrech. Dost velky. Zjistili to jako vedlejsi nalez pri jinem vysetreni. Jsme take ˇregistrovani na onkologii v Motole. Bylo ki receno, ze se to samo ztrati, jen se to musi sledovat. Kdyz to nezmizi, tak se to pry rozpousti nejakymi leky. Chirurgicky zakrok je az pisledni moznost. Mudra rikala, ze kdyby to bylo zhoubne, tak to u takto malych deti jde strasne rychle. To by mel pry hned problemy a jelo by to…
Je dobré, že jste sledování na onkole. Tam jsou na všechny vyšetření moc pečliví
My taky skončili s hemangiomem na onkole,ale bohužel jsme už takové štěstí neměli. Ale už je to dobrý. Ovšem chemoterapie na hemangiom neměla až tak velký vliv jak jsem čekala. Prostě jen splaskl a toť vše ![]()
Diky holky,že jste napsali…
Novi: Přesně nám řekli to co vám, že se to ztratí a když ne, že se nasadí léky…ale že se to tím rozpouští to jsem nevěla!! ![]()
Na kontrolu jdeme v únoru, a řekli že po třetím UTZ rozhonou co s tím, jestli ještě čekat, nebo dát ty prášky.
Právě žádnej doktor si s tím nevěděl rady, tak jsem se pak trochu uklidnila, že kdyby to byl nádor, že by to byl rychlý růst, aspon, že tak…
Teď už to ani na první pohled není na ní vidět, jen jsem chtěla vědět jak je to onemocnění časté??!!
Tak ještě jednou díkas. ![]()
Zuzus:
Vás léčili s hemangiomem chemoterapií no to mi ani neříkej???
Dost hrozná představa, nám řekly že operace v žádnem připadě, že když se řízne do hemangiomu, že hrozně krvácí!!
Novi:
Ultrazvuk bříška nám pro jistotu dáli taky, říkali že když je hemangi.na jednom místě, že může být i jinde, a že hodně se dělá v břísku…
Ale naštěstí se to nepotvrdilo.
Ale moje teta má přes 80% jater hemangiom…
Je to hrozné!!
Marky, náš malej měl hemangiom na čela a stále má. Proto dělali UTZ bříška a zjistili zhoubný nádor. Chemoška měla mít vedlejší účinek na vymizení hemangiomu, ale jen to splasklo a to je vše. Vím, že na plastických chirurgiích to odstraňují leaserem. My ještě čekáme, ale do školy pokud nezmizí, jdeme na leaser ![]()
AHA, tak to nam nastesti v brisku nic nenasli…tak aspon ze tak.
No jsem na to zvedava jak to nakonec dopadne.
At se dari a preji vam krasne Vanoce.