Průjem, nechutenství, neklid - ve 13m

1317
17.12.10 10:35

prosím o vaše zkušenosti

Ahojky maminky,
nedá mi to a prosím o radu či vaše zkušenosti. Můj mladší synek má od pondělí průjem. Jsou mu 13mě.. V pondělí i v uterý měl jen častější stolice, ale byl jinak v pohodě, žádná teplota či jiné příznaky. Ve středu mi jednou zvracel a včera jsem raději jela k dr. protože už byl plačtivej, stale kňoural a chtěl jen chovat. Nasadila nám dietu, odebrala stěr, ale výsledky budou až v pondělí. Vystrašila mě, že to může být infekční. No malej už od včera od dopoledne žádnou stoličku, včera mi snědl jen pár kousíčku rohlíku, dnes mi spapal už i nastrohuhané jablíčko. Koupila jsem Kulíška, tak pije dost i černý čaj, ale stále chce nosit, pokňourává, hračky ho nezajímaj, prostě to není on. Vydrží tak pět minut v klidu a pak se mě zas dožaduje. Dudlika má pořád v puse a to jsme ho měli jen na spaní. Myslíte, že to je normální? Já nemám u takhle malýho žádné zkušenosti. Starší kluk mi do 3 let nemarodil vůbec. Tak bych mu chtěla pomoc, aby byl zas muj veselej kluk. V pondělí si máme zavolat pro vysledky ze stěru. Jo a je bez teplot. Děkuju moc za vaše rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1364
17.12.10 10:44

Ahoj,
teď hodně řádí střevní virozy, starší dcera (3,5) minulý týden přitáhla něco ze školky, jednu noc prozvracela, pak byla celkem ok, ale chytla to mladší (7 měsíců) a já taky, taky jsme prozvracely jednu noc, ale malá byla potom ještě další 3 dny taky taková divná - nechtěla moc jíst a byla taková ukňouraná, jinak je to smíšek. Byla jsem u mudry, ta řekla, že to bude k tý viroze, že má i trochu červený krk. Ale teplotu taky neměla, no po těch 3 dnech se to srovnalo samo… tak zkus vydržet, pokud pije a nemá teplotu, tak bych čekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
17.12.10 10:47

to bude v pohode. Nemuze prece kadit, kdyz skoro nic neji. Hlavne pit, at neni dehydrovany. A to, ze nema o nic zajem- no.. neni mu dobre, tak ho nic nezajima. Diky prujmu se procisti a bude zase dobre. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
17.12.10 10:54

Buď v klidu, infekční neinfekční, hlavně aby dost pil. Protože s dehydratací může skončit hospitalizovaný na kapačkách (my 2×). To kňourání a chování budeš muset pár dnů vydržet, není mu dobře.
Syrové jablíčko bych mu asi nedávala, spíš podušené nebo koupenou přesnídávku. Dušenou rýži s mrkví, po pár dnech vařené libové maso. Suché pečivo. Ten černý čaj trochu přislazený. Prostě klasická dieta.
Nasaď Lactobacílky z lékárny poté, co odezní průjmové stolice. Prášek se z tobolky vysype na lžičku jídla a podá se. Tobolku by nespolkl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
17.12.10 11:05

Snad máte pravdu. Jsem z toho fakt nějaká špatná. Teť jsem mu zkoušela dát mrkev s rejží a řev. Dožaduje se jenom toho Kulíška, tak už druhý sáček mu dělám ani nevim kolik ho může :nevim: Teť usnul, tak snad pak bude zas líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
17.12.10 11:34

nenut ho jist, kdyz nema chut, den bez jidla mu neuskodi. Co treba banan nebo piskot?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí