Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chodíte s dětma ven když je bolí v krku? Dceru, bude mít 4 roky, od včerejšího večera škrábe v krku. Jinak jí nic není, kromě rýmy, ale tu máž už pár dní a ven jsme chodili. Dnes jsme ještě venku nebyli a asi ani chodit nemáme, co
?
A ještě jeden dotaz - všeobecně se říká že s teplotou se ven nemá chodit. Ale tak mě napadlo, protože mám děti hrozné neposedy, které nevydrží chvilku v klidu
, jestli třeba pro tělo není lepší, když třeba dám dvouleté dítě s teplotou (do 38, ne s horečkou) do kočárku a hodinu si pobudeme venku, kdy dcera sedí a odpočívá, než když doma se starší sestřičkou v jednom kuse řádí, běhají, skáčou, atd. Doma ji udržím v klidu tak maximálně 20 minut u knížky či stavebnice. Déle však ne. Samozřejmě nemyslím teď v mrazech, ale od jara do podzimu, když je venku normálně
.
Ahoj.
S bolestí v krku bych ven nešla (určitě ne v těchto mrazech), pokud bych někam nutně nepotřebovala.
S teplotou s dětmi ven nechodím, ale kdyby ji dítě mělo delší dobu, nemělo k tomu jiné příznaky, pro které by pobyt venku nebyl vhodný, a dítě by bylo pořád v kočárku a v teple, tak bych asi na chvilku šla. ![]()
Ahoj, tak s tím krkem- no nevím- často mě škrábe v krku a když mi nic jiného není ven chodím. A tu teplotu- přesně jsi popsala slova naší dětské doktorky- když má dítě teplotu jen do 38´C a venku je přijatelné počasí, máme chodit na procházky- ideální kočárem. Zdravím!
Ahoj, ven bych šla, ale tak nějak v klidu, žádný lítání a tak
Pokud není nějaký vyloženě ošklivý kašel + teplota, chodíme… Většinou to mám i s tím kašlem posvěcené od MUDr., bo chodíme kvůli poslechnutí, jestli to nesedá na průdušky.
Přesně jak píšeš, pokud je venku pěkně - jaro - podzim, šoupla bych prcka do kočárku (fakt ne, pokud je horečka) a určitě člověk neublíží
Mám z toho podobný pocit jako ty, doma lítají děti jak čamrdy, pokud posedí chvíli v kočáře venku, špatné svědomí z toho nemám ![]()
Dítě mi spí jedině v kočáře (na balkoně, jezdit nemusí). Když měl na jaře teplotu, venku 15 stupňů, tak jsem tam dávala spát taky. Doma by to bylo s řevem. V těchto mrazech nevím, spíš ne. S bolestí krku to samé, v běžném počasí spíš ano, v těch mrazech ne.
S teplůtkou bych taky klidně šla, dítka se pak i celkem uklidní, já malou dávám ven v kočáře spát a je pak i líp vyspinkaná… Ale s tou bolestí v krku bych zůstala doma, přeci jenom mají dítka slabší organismus než my dospělí, tak aby ze škrábání v krku nebyla angína jako prase…
v tomhle počasí bych taky ven s bolením v krku nešla. jinak já s klárkou nechodila ven ani s zvýšenou teplotou. vím, že to je hodně náročné být s nemocným dítětem doma. já je mám teď doma taky oba dva, tu starší silně nastydlou. ale už se mi párkrát nevyplatilo uspěchat venkovní procházky. akorát se nám nemoc mnohonásobně protáhla…
Já taky nechodím ani s teplotou a já osobně bych nešla ani s tím krkem.
Ahoj ![]()
S teplotou nevím, my nechodíme.
S bolením v krku - my chodíme třeba tak, že jsem vedla starší do školky a zpátky, máme to 5 minut.
Akorát musím říct, že náš tříletý říká, už 14 dní, že ho bolí ucho - né, že by brečel, nebo byl nachlazený, měl teplotu, to vůbec.
Jen to občas řekne, když se mi to nejmíň hodí. Líbí se mu to vzrůšo, co nastane
![]()
S bolením v krku, byť bez teploty, bych ven určitě nešla. Musí to být hrozně nepříjemné, i mě by samotné by to bylo nepříjemné.
Co se týče druhé části - teploty,ano, jak popisuje zakladatelka, tak jsem s i s mírnou teplotou u dětí chodila s nimi ven. Nebo jsem je dala do kočáru spát. Ne teď v těch mrazech, ale od jara do podzimu a když nebyly letní pařáky.
Děkuju všem za příspěvky
. Myslela jsem si to, ale chtěla jsem se ujistit, či spíš vědět, jak to chodí jinde
.
Venku jsme dnes nebyli a asi ještě chvíli nepůjdeme. Malá začala teď večer i trochu pokašlávat
, tak ať si ještě nepřidá.