Zánět středního ucha

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14.12.10 12:09

zánět středního ucha

Zdravím a prosím o radu maminku s podobnou zkušeností - mám 18-ti měsíční dítě a má zvětšenou nosní mandli, s tím související opakované rýmy a kašel. Teď se přidaly záněty středního ucha, už jsme byly 2× na píchání a mám zlou předtuchu, že budeme pokračovat, neboť v tomto počasí má snad rýmu každý… co dělat? Kapu do uší, do nosu - odsávám a stejně nic nezabírá… :nevim: díík za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56772
14.12.10 12:13

Tak u holky mi nic nezabíralo, nakonec jsem s ní musela na vytržení nosní mandle :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
14.12.10 12:18

Byli jsme na tom uplně stejně u obou synu.A oba dva šli nakonec na trhání nosní mandle.A od té doby klid.Ten mladší špatně slyšel¨a mluvil přez nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.10 12:22

na ORL mi doktor řekl, že mám počkat do 3 let věku dítěte, jinak je to nebezpečné..nevím, sama jsme byla na mandlích asi 4×.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
14.12.10 12:29

Oni na tom byli ,taky až po třech letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
14.12.10 12:31

Ahoj, dcera má 4 a za poslední rok to měla asi 7×. Dostane rýmu a do 2 dnou jí ouško praskne. V září šla kvůli tomu na nosní mandle a ani to nepomohlo(měla to už 2×). Dr nám taky říkala - při rýmě okamžitě začít kapat do nosu a prostříkávat, třeba mořskou vodou. jediné štěstí je, že se jí to krásně a velmi rychle hojí. Většinou jí to ani nebolí a je bez teplot. Držím vám pěsti, protože tohle počasí je na to fakt děsné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
14.12.10 12:35

Jediné co můžeš dělat, tak hned jak nastoupí rýma, tak odsávat a odsávat. Holka se naučila, že pak sama běhala s odsávačkou, abych zapla lux a vycucla hleny :lol: Jinak nic jiného nazabíralo. Pak ještě mi doktorka předepisovala nějaké antibiotikové kapky, které se dělaly v lékárně, byly hotové vždy 2. den a malé pomáhaly. Jinak mě už nic nenapadá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
14.12.10 12:49

Dcera (teď bude mít 2r10m) měla od letošního února do července celkem 7× záněty (jedno i oboustrané, v 99% nakonec píchané), několikrát ATB. Přes veškerou snahu jsme tomu nedokázali zabránit nijak.

Situace byla neúnosná. Doporučili nám P13 (alergolog, kterému věřím a který rozhodně očko nezastává, na základě našich výsledků výtěrů).

Dostali jsme termín na vyndání mandle, ale holka omarodila, takže odklad. Obvolávala jsem v létě nemocnice, kde maj nejbližší termín (což na konci července mi říkali konec října a později), takže nakonec šla v půlce srpna do Modřan na ambulantní.

Vyndali mandli (zvětšená na 2, měla jí k levé straně, takže tam taky měla víc ty záněty), laserem propálili ušní bubínky a odsáli tekutinu (to jedno ucho měla před dalším prasknutím, měla tam hromady hnisu a je fakt, že u zánětů nám uši odsávali - klidně jsme jezdili i týden a ta kvanta byla strašná, ale nebyla zdaleka tak v klidu, no..)

Na konci září dostala P13 (jednu dávku) a zatim máme klid.

Rýmu má teda druhou, ale zdaleka to nedosahuje humusu, co to bylo před vším, co podstoupila.

Rok předtím to odnášely průdušky, teď uši. Dlouho, ještě v červnu jsem věřila dr, že máme počkat aspoň rok dva s vyndáním mandle a vydržet…ale pak už to bylo i na nás moc…a máme klid…snad to zůstane, přesto Otipax je součástí naší domácnosti.

Jinak co jsem se tak dočetla, tak opakované vyndavání mandlí bylo spíš záležitostí let minulých..ale nejsem dr, nevím

Jo a hraničně se prej říká, že se operuje od 2let, jen zcela výjimečně dřív. Mi je kdysi vzali ve 2letech (nepomohlo to, ale nedorostly, ale nešlo o uši)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
14.12.10 12:52
vrobca píše:
Jediné co můžeš dělat, tak hned jak nastoupí rýma, tak odsávat a odsávat. Holka se naučila, že pak sama běhala s odsávačkou, abych zapla lux a vycucla hleny :lol: Jinak nic jiného nazabíralo. Pak ještě mi doktorka předepisovala nějaké antibiotikové kapky, které se dělaly v lékárně, byly hotové vždy 2. den a malé pomáhaly. Jinak mě už nic nenapadá :think:

nám fakt nepomáhalo nic a to už jsme dávali silnější kapky i od průhledné rýmy, odsávala jsem pořád, v jednom kuse. Taky nosila. Hned jsem si jezdila pro míchané kapky k dr…a fakt nic:(

Nám primárně doporučil alergolog ten Prevenar. Než se vyřídilo vše kolem a ke konci už to měla po 2 týdnech a pak už to praskalo samo…a i v létě…tak jsme řekli, že uděláme vše, co můžem (tj. mandle a pak to očko, ačkoliv normálně to očko nemusim ani já. Ani další dítě bych asi nenaočkovala hned po narození, starší to ani nemá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
14.12.10 13:01

Ahojky :mavam: tak stený probém sem měla u dcerky.Co měsíc sem sní marodila s ouškama a pokaždé měla zánět středního ucha.Bud sme byli na ušnim a nebo ten zánět sám prasknul.Má slabou imunitu takže rýmu měla každou chvíli.Objednali jí na trhání nosních mandlí.Prý to dělaj až od 3 věku dítěte.A od té doby je klid :dance: Občas jí zabolí tak ho vykapeme kapičkami a je zatím klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.10 13:18

mě taky přijde, že je z toho akorát naštvanej rozhodně neběhá sám k vysavači ale obloukem se mu vyhýbá…kapky zkouším všechny možné, možná je problém z vlhkostí vzduchu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
14.12.10 13:30
ŠtěpánkaZ píše:
mě taky přijde, že je z toho akorát naštvanej rozhodně neběhá sám k vysavači ale obloukem se mu vyhýbá…kapky zkouším všechny možné, možná je problém z vlhkostí vzduchu??

no nevim, holka byla vcelku zvyklá. Pže sezonu předtím jí všechny rýmy šly na průdušky, takže jí odsávám od malinka. Max vzdoruje zkraje, když je to po dlouhé době, ale pak mi to nosí sama :)

Vlhkost mi přijde, že nebude mít vliv na rýmu jako takovou a uši (ze suchého vzduchu bejvá zadní rýma, ale nevim, jak s ušima pak)

Ještě mě napadlo, že někdy před operací mandle lékaři doporučují někdy ventilační trubičky. Daj se na čas do uší, ucho se neuzavře a případný zánět hned odtéká. Musí se na to dávat velkej pozor, ale neřeší to zánět a prevenci, ale jen to zabraňuje tomu, aby se to tam nahromadilo a aby se píchalo…

Nás se ptali, jestli to budem chtít, rozhodla jsem se, že to dávat nebudem, že to zvážíme, pokud by nezabralo vyndání mandle…

Musim říct, že od operace mi holka začala i mluvit, řikal dr, že na to jedno ucho snad nemohla ani slyšet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
22.12.10 09:41

Já nevím, ale Prevenarem je naše malá očkovaná a stejně už několikrát zánět měla a museli jí ty ouška píchat. Takže to asi nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
31.12.10 09:50

záleží na původu a samozřejmě nic nechrání 100%

Anetka měla zánět v noci po Štědrém dnu, oboustranné píchání. Ale tam to bylo na 99% tím, že měla neštovice a měla je i v uších a od tý doby si je pořád drbala a tak si to tam zahňácala…jinak to nevidim. Dyk neměla ani blbou rýmu nic…žádnej příznak… :nevim:

Alergolog se k tomu kloní taky (když je po očku a má mandle pryč a nemocná od tý doby jinak nebyla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.12.10 17:07

to jsme absolvovali dneska, včera celý den 39,5st tak jsme ráno vyrazila…nedoléčený zánět, píchnutí srostlo dřív než se stihlo všechno dostat ven:-( další antibiotika a troje kapky, sirup na kašel už nevím…tak snad bude zítra klid … zdravím a díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí