Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, mam 3 měsíční dceru už 2 jsem sní ležela v nemocnici na inhalatoru. tet v patek jsme tam byly přez týden. Je zahleněná a nemuže dýchat. Dávaly jí Ventolín Stoptusin a inhalace. Muže to byt astma? Moje první dcera má astma. ![]()
To ti ted asi ještě nikdo neřekne,jestli to je astma…
My býváme v nemocnici na inhalacích zase kvuli laryngitidě…
To taky nemuže dýchat? Poslaly nás na plicní tak jdem příštý tyden prej ji tam budiou dělat i rengen plic.
Ahoj,
s Petříkem jsme byli když měl 2 měsíce taky týden v nemocnici s bronchytydou a dostával taky inhalace Ventolinu a léky a astma nemá.Byli jsme i na retgenu.Kamarádka byli s tímto 4 krát v nemocnici s tak malým prckem,jednou byli i na JIP několik dní a astma také nemá,takže uvidíš jak se to bude vyvíjet.
Držím palečky ať vše dobře dopadne.
Ivanko…taky nemůže dýchat…začne sípat,štěkavě kašlat a šupp do nemocnice na inhalace…
Odběry krve a moči zatím nic neukázaly…
Bronchytidu taky měl,na to jsme pak měli ATB…
Musíme doufat,že nám z toho děti vyrostou
Naše malá měl minulou zimu asi 5 krát po sobě bronchitidu.Měla vysoké horečky, kašlala, hůře se jí dýchalo. Vždy jsme to zvládli doma s ATB - CRP měla vysoké, nebylo to nasazované na slepo. K tomu brala ještě Spiropent.
Potom měla bronchitidu kombinovanou s angínou a třevní infekcí, to byla v nemocnici na kapačkách. Byla i na RTG plic, negativní. Astma nemá. Ale testy jí nedělali, je prý ještě malá.
Ahoj,
mám 3 děti. První holčičká je zdravá, ale další dva kluci mají podobné problémy. První měl v 5 měs. zápal plic, druhý ve 2 měs. obstrukční bronchitidu. Taky jsme byli hospitalizovaní. Teď jsou oba sledování na alergologii. Starší inhaloval pravidelně Ecobec, při potížích doma oba foukají Ecosal, tj. obdoba Ventolinu. Pokud by nebyli léčení, mohlo by dojít na astma. I u vás budou mít děti asi podobné dispozice. Starší se léčí?
P.