Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky,prosím o radu.synovi je 6 měs. a už 3měs nás trápí zácpa.ze začátku občas kakal sám,někdy jsem mu pomáhala.podle dr.vše v pořádku.nyní mi řekla,že to ale tajhle nejde a to bylo vše.Co jsme začli příkrmy,tak za poslední měsíc ani jednou sám nekakal.má tuhý špunt,vždycky tlačí,rudne,když mu pomůžu ho uvolnit,zbytek měkký a jde to samo.teď mu dávám ovocné šťávy,do každého jídla oliv.olej a pořád to sám nezvládne.Prý proto,že mu nedávám probiotika(bral je 4měs a nic,tak jsem přestala)a hlavně jogurt.nemáte někdo s tím zkušenost?děkuju všem
ahoj, já už mám kluka 18měs. tak si dovoluji poradit, něco podobného nás trápilo také, zabral zvýšení příjmu tekutin - voda a čaj s medem - má projímavé účinky, a koupila jsem od Hipp Bio švestky - jednodruhovou přesnídávku a přidávala jsem do příkrmu. Vynech banán, mrkev a rýži to staví, taky tvarohy a pod. a jestli vůbec nekojíš tak probiotiba a prebiotika jsou dnes obsaženy v kojeneckém mléce ale přesto bych je dávala dál. Já mám dobrou zkušenost lactobacilíky od swiss(píšu po paměti:-)) ) není to jenom pomoc při trávení a celkově prospívají dětem, ty totiž nemají tolik dobře vyvinuté střevní prostředí a můžou na trávicí potíže trpět.Jinak se tím dál netrap, jsou ještě různé tabletky do zadečku … ale trochu pohybu nožičkami taky udělá své! hodně zdaru
pegul píše:
ahojky,prosím o radu.synovi je 6 měs. a už 3měs nás trápí zácpa.ze začátku občas kakal sám,někdy jsem mu pomáhala.podle dr.vše v pořádku.nyní mi řekla,že to ale tajhle nejde a to bylo vše.Co jsme začli příkrmy,tak za poslední měsíc ani jednou sám nekakal.má tuhý špunt,vždycky tlačí,rudne,když mu pomůžu ho uvolnit,zbytek měkký a jde to samo.teď mu dávám ovocné šťávy,do každého jídla oliv.olej a pořád to sám nezvládne.Prý proto,že mu nedávám probiotika(bral je 4měs a nic,tak jsem přestala)a hlavně jogurt.nemáte někdo s tím zkušenost?děkuju všem
Tak Kubovo stolice po příkrmech vypadá stejně
, ale vždycky jí nějak vytlačí sám.Zkus ze šťáv švestkovou a přes den čaj, aby se mu to změkčilo.Taky se často vykajdí když je na bříšku nebo když mu přitahuju nožičky k bradě.Jinak dávám taky probiotika a to od měsíce.
vždycky s tím začátkem bojujeme,s ohebným teploměrem.neměla jsem odvahu nechat ho víc jak 3dny,když vidím,jak mu pak tečou slzičky.dáváme hruškovou šťávu,cca 140/den,dávám jen půl ořesnídávky,zbytek rozmix.švestky.probiotika jsme dávali bio gaia,tak se k tomu tedy vrátíme a uvidím.je dost velký,6měs,10kg,70cm tak třeba se hůř pohybuje.pořád chce jen sedět nebo se snaží lézt.všichni mi říkají,že když mu budu pomáhat,bude mít líné bříško,tak jsem chtěla vědět,jak jsou na tom ostatní mimi.děkuju všem co píšou
tak lactulosa jednoznačná pomoc…
my jsme s kajděním bojovali až skoro do ted 21m. takže na nic nečekat a koupila lactulosu, je to cukerný roztok není návyková a opravdu pomáhá.....Nám také občas pomohly švestky, ale tohle se dává 1 čajová lžička ráno a večer do mléka a hotovo.. když se kakání upraví, přejdete například na lžičku jen ráno nebo jen na noc..podle toho , zda třeba dostává kaši…
a co to,prosím,je?jsem trošku starší,rodiče tím pádem hodně staří,synovec nejmladší 20,tak už se nemám s kým radit
seženeš to v lékárně, tento cukerný roztok ve střevě jakoby naboptnává a nutí ho k činnosti a snažšímu kajdění.. je to projímadlo, ale šetrné… neboj se toho
Ahojky. tak můj starší syn na to taky hrozně trpí. Bohužel všichni chlapi v rodině mají problémy s hemeroidy tak se zácpě snažíme předcházet. Moc nám to nejde. Může sníst kompot nebo pít šťávy, stejně se mu chodí blbě. Dr nám napsala Forlax. Je to prášek rozpustný ve vodě. Může se brát i dlouhodobě ale já ho dávám tak jednou za 2 dny. Teď už chodí pěkně a ani se nebojí že to bude bolet.V letáčku je psané že to můžou brát i miminka od 6 měsíce. ![]()
Leninka85 píše:
Ahojky. tak můj starší syn na to taky hrozně trpí. Bohužel všichni chlapi v rodině mají problémy s hemeroidy tak se zácpě snažíme předcházet. Moc nám to nejde. Může sníst kompot nebo pít šťávy, stejně se mu chodí blbě. Dr nám napsala Forlax. Je to prášek rozpustný ve vodě. Může se brát i dlouhodobě ale já ho dávám tak jednou za 2 dny. Teď už chodí pěkně a ani se nebojí že to bude bolet.V letáčku je psané že to můžou brát i miminka od 6 měsíce.
Já jse, lactulosku zmínila, protože nám ji doporučila pediatrička se specializací na dětskou garstro.
ahojky nám hodně pomohli kapky sapsymplex dávala jsem je malému do mlíka.
My jsme meli se zacpu problemy v podstate od narozeni do cca 2 let.Zkousela jsem vsechno:svestky,kefiry,olivovy olej,lactalusu,cipky,skrob temer nejedl,prestali jsme davat sunar,ketry pry stavi…Nakonec nas navstivila kamaradka s hermankovym sirupem.Dostal 2krat denne lzicku,po dvou dnech kakal asi 4krat a od te doby jde v podstate kazdy den.Po mesici jsme davky stahli na jednu lzicku a po dalsim mesici prestal brat uplne.Prijemny vedlejsi efekt byl,ze se mu upravilo i spani.