Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, pokud vám nic nezabírá, zkuste nekapat. Když se mi narodila nejstarší dcera, a byly jí 3 měsíce, měla rýmu a já kapala a léčila a ejhle - dostala zánět středního ucha. Od té doby nekapu. Je jí 15 a nikdy se jí zánět nevrátil. Může to být náhoda, ale spíš si říkám, že ty kapky tu rýmu zarazí, jenže ona musí ven. A když to zarazíme nosem, jde to ven uchem.
ŠtěpánkaZ píše:
to jsme absolvovali dneska, včera celý den 39,5st tak jsme ráno vyrazila…nedoléčený zánět, píchnutí srostlo dřív než se stihlo všechno dostat ven:-( další antibiotika a troje kapky, sirup na kašel už nevím…tak snad bude zítra klid … zdravím a díky
a vykapávala jsi ucho několikrát denně borovou vodou po píchnutí?
ne to jsem nedělala, nemám o tom ani páru takže mě to nenapadlo, už je to lepší ale zase nešel 3dny na velkou…dostal 2 kapky do ucha a tak si myslím, že je to na to, zítra k dr. tak se zeptám
no jak jsem tak pochopila on je zahleněný
a ten hlen je hustý takže se ho pokoušíme rozředit, proto všechny ty kapky
ŠtěpánkaZ píše:
no jak jsem tak pochopila on je zahleněnýa ten hlen je hustý takže se ho pokoušíme rozředit, proto všechny ty kapky
Když vidíš, že mu nezabíraj, tak už mu je nedávej, ať mají plnit jakoukoliv funkci. Kolikrát ses už přesvědčila, že jsou k ničemu?
já se všemi neúspěchy začínám u sebe, takže spíš přemýšlím, že jsem nebyla dostatečně důsledná…teď má nasic do nosu, vincentku a ještě framykoinové kapky míchané v lékárně. Když mám rýmu já na kapky nesáhnu nikdy…ale jsem třeba jiný případ. Můj Vašík má zvětšenou nosní mandli a tak mu to prostě nemá kam jít…
ŠtěpánkaZ píše:já se všemi neúspěchy začínám u sebe, takže spíš přemýšlím, že jsem nebyla dostatečně důsledná…teď má nasic do nosu, vincentku a ještě framykoinové kapky míchané v lékárně. Když mám rýmu já na kapky nesáhnu nikdy…ale jsem třeba jiný případ. Můj Vašík má zvětšenou nosní mandli a tak mu to prostě nemá kam jít…
Jak myslíš. Držím palečky, abyste byli brzy zdraví. ![]()
ŠtěpánkaZ píše:já se všemi neúspěchy začínám u sebe, takže spíš přemýšlím, že jsem nebyla dostatečně důsledná…teď má nasic do nosu, vincentku a ještě framykoinové kapky míchané v lékárně. Když mám rýmu já na kapky nesáhnu nikdy…ale jsem třeba jiný případ. Můj Vašík má zvětšenou nosní mandli a tak mu to prostě nemá kam jít…
no jde o to, že když to píchnou a něco z toho teče, tak se to může ucpat a zaschnout a pak tam ten zánět vesele může pokračovat.
Proto nám vždycky řeknou vykapávat po 2-3hod borovou vodou, dokud z toho teče, aby se to právě neucpalo (loni jsem holce vytahávala hromady hnisu z uší)
Ale někdy holt nezabere ani to. Známí choděj snad co týden na píchání ![]()
Jinak u Anety máme doporučení rýmu tahat ven hned, jak začne náznak.
Mandle má venku od srpna, teď věříme, že to je jen následek neštovic
Ahojky. Prosím o radu. Dnes ráno jsem byla s malým u doktorky (v noci strašně plakal, nespal, dusil se) a ta nám řekla, že má laryngitidu. Ale odpoledne jsem si všimla, že má v uchu ( i kolem ) zaschlý žlutý výtok. Takže to asi byl i zánět středního ucha. A můj dotaz je, jestli mám jit na ORL, i když už to prasklo? Moc děkuji.
Ahoj, my jsme to prodělali na začátku května, jak jsem si všimla mazu kolem ucha, jeli jsme na ORL, a už to měla prasklé. Bohužel pediatr uši neprohlíží a zpravidla to ani nepozná. Je to potřeba hlídat, pozvali si nás i na kontrolu za týden. Takže vyražte, pokud budou pokračovat horečky, zpravidla se nasadí atb.