Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Mohla by to být periorální dermatitida - hledej na netu a porovnej. Můžeš zkusit následující, dělat si obklad z černého čaje. Dělá se to následovně - udělaš si do šálku ze čtyř pytlíků výluh, deset minut to necháš louhovat a pak to necháš dostatečně vychladnout. Následně na postižená místa přikládáš na 5×2 minuty gázu (nesmí to být např. tampon, musí to být gáza, to mi paní doktorka kladla na srdce) namočenou ve výluhu. Ne studený a ani ne teplý. Tanin obsažený v černém čaji ti to uklidní. Mně to kdysi pomohlo na radu až čtvrté dermatoložky s jiným typem dermatitidy, předtím samá chemie (kortíky, imunomodulátory atp.) a až čtvrtá dermatoložka pravila, že všechno doposud bylo špatně a poradila mi viz výše. Po 14 dnech jsem měl pokoj. Bacha na různé krémy, pokud se budeš olupovat, tak mazat něčím přírodním bez chemie atp., např. lipobase repair je super.
Ještě k tomu čaji, zajímavé pro mě bylo, že fungoval jen některý z černých čajů, vyzkoušený mám tento https://www.ferpotravina.cz/…vy-cerny-caj
A hlavně to nevymačkávej, to se nesmí, není to pravděpodobně beďar nechej to být a ničím to nemaskuj - myslím makeup.
Ahoj, za chvíli mi bude 17 a mám poslední třeba rok docela problémy s pleti. Neustále se mi dělají pupínky na bradě a kolem pusy, někdy je toho víc, někdy míň, na zbytku obličeji je to v pohodě. Na pleť si nedávám žádný makeup, tvarenky… ani nic takového. O pleť se staram, umyju si ji vždy ráno a večer gelem a pak nákazu krémem na akné, už jsem toho vyzkoušela plno a furt se to dělá. Moje mamka taky neví z čeho to mám, protože se ji prý pupínky takhle nedělaly ani ségra tohle nemá a neměla a to se o pleť nestará vůbec. Mně se to dělá i jestli se o pleť a i když se nestarám. Jídlo jim furt stejné, nemám nějaký jiný jídelníček. Když mi bylo třeba 12-13 udělal se mi pupinek někde jednou za čas. Nevíte z čeho nebo proč se mi to dělá?