Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, 2 dny zpět jsem malém vyčesávala šupinky z hlavičky a od té doby se na hlavičce pořád škrábe. Má tam červené pupínky. Dala jsem fenistil a nepomohl, tak alergie to asi nebude že? Myslíte že je to tím vyčesáním? Mám něčím namazat, nebo to nechat být? Děkuji za rady ![]()
@Mika387 píše: Více
Co znamená vycesavala? Jsi to nějak dřela hřebenem?
@Dahlia0409 právěže ne.. nejdřív jsem dala olejíček, a pak jsem vyčesávala tím jemným hřebínkem.
@Dahlia0409 olejíček nepoužívám, možná reakce na něj? Fakt nevím..
@Mika387 ten olejíček jsi použila poprvé? Pokud ano, tak se může jednat o alergii. Syn třeba má alergii na ořechy a to včetně mandlového oleje, který se hodně dává do dětské kosmetiky. Koukni na kapky fenistilu, ty nám na alergii vždy pomáhají
Ahoj, ideálně dej fotku. Já dceři ještě ted v 8mi letech vyčesávám seboreu - sem tam ještě má. Dávám olej (tělový), masíruju a vyčešu, ted si pomáhám i nehtem. Ale nikdy snad neměla pupínky. Může to být podráždění - jakou ted dáváš čepici?
Může to být o drážděné od toho vyčesávání nebo od toho avirilu, ale můžou to být i potnicky. Kůži můžeš zklidnit potíráním vychladlym černým čajem nebo mateřským mlékem
Já dala normální olej, nechala působit, umyla šamponem a pri umírání jemně masirovala ručníkem. Poté vycesala
Ja si dat na sebe Aviril, tak olezu. Vzdyt je to jenom naparfemovany ropny derivat s trochou azulenu - nic, co bych ja osobne patlala na parmesicni mimco ![]()