Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
PROSÍM O RADU, KREV VE STOLICI
foto v komentáři
Dobrý den, prosím o radu. Je možné aby miminko bylo spokojené veselé “jen” se špatnou stolici a byla to abkm? Mysela jsem si že musí byt plačtivý. Dcera 6 měsíců, spokojené, veselé, hravé miminko. Přibírá hezky, je plně kojená. Cca od 4 týdnů má hleny ve stolici, po konzultaci s doktorkou prý u kojených normální, přetrvávají do teď. Měla rýmu cca o 4 týdnů a trvala skoro 2 měsíce, ale už jí nemá. Ve 4 týdnech prodělala zánět průdušek. Cca do 3 měsíců jí trápilo bříško, žádné extrémy ale. Občas cca 2× za měsíc jí bříško pozlobí večer. Má často vodnatou stolici, stale s hleny. Kaka cca 4× denně. No, ale tedy cca od 3 měsíců přetrvávali hleny, vodnata stolice časteji, ne vždy ale. Ale jinak neublinkavala, ani nic takoveho, štastné dítě. Od 26.8. jsme měli prujem, který trval cca 8 dní. Před cca 3 týdny se poprvé ukazal ve stolici hlen s krvi, červená krev. Od te doby ze 4 plínek denně cca 3 s nitky krve, co 3 dny vyjde vetsi hlen s větším množstvím krve jinak nitky. Někdy ale jsou i 3 plinky bez a jedna s par tečky krve, a nebo jeden cely den bez krve, to mě tez mate, může se to u abkm takto střídat? Může to byt abkm? nejdůležitější otazka pro me je, možné že by se ukázala až v 5 měsících S doktorkou jsem konzultovala a řekla, že pokud je jinak v pořádku tak jen sledovat a pokud přetrvává přiklání se k abkm a pak jedine prestat kojit nebo držet dietu, kojit nechci přestat. Krevni testy, aby jsme vyloučili pripadne jine zdravotni potize jsou v pořádku. 8.10. jdeme jeste na sono bříška.
Ano, klidně to může být ABKM. Tu dietu už jsi mohla začít. Já už bych na nic nečekala.
Mela jsem 3 spokojena miminka s ABKM, projevovalo se tak, jak popisujes, jen se tedy krev objevila drive. A pozdeji, kdyz jsem dietu porusila, tak se objevil ekzem.
Omlouvám se zapomnela jsem zminit dietu uz 13 dní držím. @kavenka
@Hibou no me prave prijde divne ze se to objevilo az v 5 mesicich.. nebo jestli ty hleny byly prvni priznak?😒
@idkwhoiam určitě ty hleny byly první příznak a protože nedošlo k dietnimu opatření tak se to zhoršuje…ale tak myslím že si nemáš co vyčítat..s lékařkou jsi to konzultovala a i vzhledem i nemocem se ty hleny daly částečně přisoudit i tomu…teď držíš dietu tak uvidíš jak to půjde a zdá se zase začne stav zlepšovat. Držím palce a neboj bude to dobrý ![]()
Ahoj, dr mi říkala zo samé.. Krev je normální u miminek, protože prostě fuuurt kakaji. My to měli několik měsíců, někdy hodně, někdy méně ale táhlo se to dlouho. Nakonec nám dr předepsala vitamin C a ten zabral, krev se objevovala méně a méně.
Držím palce, je to na palici
@Eljasa Tyjo ja prave vzdy slyšela ze krev ok neni? tak ted nevim.