Puzzle ve 3 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.7.22 11:21

No a moje šestileté dítě doteď puzzle neberou. Teď půjde do školy a umí pár písmenek a do 10 sčítat a odčítat a to jen proto, že to prakticky k něčemu potřeboval, o víc nemá ten správný zájem. Zato dokáže sám připravit a rozdělat oheň, připravit klacky na opékání, nakrájet a opéct buřty. Jak se jmenuje různé nářadí, kde je a k čemu slouží ví líp než já. Zajímá se o přírodu, dinosaury, živly, vesmír, lidské tělo, dobře vychází s ostatními dětmi a kdyby mohl, skoro nejde zvenku domů. :nevim: Mně přijde celkem v pohodě, navíc do školy se naštěstí fakt těší. Puzzle mu cpát nebudu, jeho mladší sourozenec by stejně přiběhl a složil to za něj, toho to aspoň trochu baví. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
33005
22.7.22 12:07
@obycmamca
@obycmamca píše:
Hezké ráno, jak těžké puzzle slozi ve třech letech vaše děti? Nám to nějak nejde. Malá je poměrně šikovná řekla bych ale to puzzle to jí prostě nejde a nejde :(

Syn skládal puzzle okolo 40 dílků, dcera horko těžko v tomhle věku pobírala puzzle o 4. :mrgreen: Takže asi tak.
Příbuzné synek nepobírá ani to o 4 kouscích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
22.7.22 12:57

Puzzle skládá jen jedno z mých několika dětí. Ve 3 letech složila klidně i 100 dílků, ale musely být větší. Potom vznikl obrázek 50 na 50 cm. Měli jsme plné podlahy :) Má dobře vyvinutou vizuální a konstruktivní paměť, teď má 7,5 let, puzzle složí 200/300 dílků klasických, přešla na stavebnice, které ostatní taky moc neberou. Je nejlepší v pexesu a postřehovkách založených na vizuálním vnímání.
Měla ale opožděný vývoj auditivní paměti a dodnes ji má oslabenou.

Pokud puzzle skládat nechce, tak neskládejte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
22.7.22 13:25

Syn (2,5 roku). Složil jednou 12 dílků a konec. Vůbec ho to nebere.
Což se nedivím, já to úplně nesnáším, přijde mi to nudné.

Syna baví spousta jiných věcí, toto prostě ne.

• Citovat
  • Upravit
3019
22.7.22 13:35

@obycmamca Celé puzzle vem, někam zastrč a půl roku si je nevšímej. Je normální když by zvládla složit obrázek ze 4 kousků, stejně jsou i děti, co by si klidně skládali i natrhaný toaleťák.
O ničem to nesvědčí a vůbec se tím neznepokojuj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5433
22.7.22 13:48

Mě baví ty příspěvky ve stylu: „Moje dítě je v tomhle věku skládalo perfektně, stovky dílků, hotový génius.“ a pak - aby se neřeklo - dodají „No ale když to tvoje dítě teda nebaví, tak to neřeš.“ :lol: (Nic ve zlém, to není pointa příspěvku!) To je prostě malér internetu. Většina maminek, co mají průměrné děti, nebo je to moc nebere, sem nenapíše, protože „puzzle“ není téma pro ně a ani to neotevřou. Píšou sem hlavně ty, které měly děti, co tohle zajímalo a nějakým způsobem v tom vynikaly. A tak si zakladatelka akorát posílí pocit, že situace u nich není OK. A přitom to tak absolutně není. :kytka: Podle mě stačí, když ve 3 letech dítě tuší, že nějaké dílky jdou k sobě. Jestli jsou 4, nebo 400, jestli jsou to klasické puzzle nebo vkladačky, kostičky, gumová zvířátka nebo já nevím co, to je asi úplně jedno. Tak asi nemá ještě rozvinutou tu správnou představivost. Jestli chápe, že z těch 4 kousků se dá složit obrázek, tak co už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
22.7.22 14:49

Syna to vůbec nebaví i 16 kousků je problém. Ale on je typ „sportovec“ radši někde šplhá do výšek nebo pobíhá. Podle řeči mi přijde inteligentní dostatečně, takže to nelámu přes koleno. Má jiné silné stránky… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.22 23:00

Ve třech letech dcera puzzle doslova zboznovala a skladala urcena pro 5+. Za rok mela puzzle na haku a ted v 5 ti letech nesklada vubec, nebaví ji to. Zato kresli, pise, pocita. Ja puzzle v zivote neslozila, nikdy, nebavilo me to

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML