Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, lino na stěny karavanu?
Pouzivame PVC na vselico mozne. Na zem by som si dal hrube s chlpmi na druhej strane. Na stenu by som si dal co najtensie.
ALE vidim tu niekolko bodov ktore by som zvazoval:
1. Jediny spolahlivy sposob uchytenia PVC ktory poznam je chemopren. Pri lepeni musi byt ‚pritlak‘ na kolmej stene dam latky a zakantujem ich, na oblukovych stenach karavanu si dost dobre neviem predstavit ako zabezpecis uchytenie kym sa chyti lepidlo
2. Chemopren priserne smrdi (pocitaj tak minimalne mesiac po aplikacii kym to vyvetras)
3. Neviem co sa stane ked karavan nechas na slnku a bude tam 70 stupnovm, ci to chemopren udrzi
Uplne som nepochopil to pristupne zateplenie, chces ten karavan zateplovat?
Ja by som asi to PVC vzdal koli roznym zaoblenym castiam, previsom a podobne. Postupoval by som nasledovne:
Predpokladam ze steny su z niecoho co vzdialene pripomina umakart.
Kybel s priemyselnym cistiacim prostriedkom a horucovu vodou, ryzak, poriadne tie steny vydrhnut. Nasledne by som tam dal penetraciu a natrel to.
Natierat mozes bud vodou omyvatelnou farbou, ale budes sa tam citit ako v nemocnici, alebo niecim ‚obycajnym‘.
Na Fb je skupina Milujeme karavaning a často si tam lidé vyměňují tipy na renovace. Zkus se zeptat tam
.