Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, s přítelem jsme po delší době našli konečně byt, který se líbí nám oběma a splňuje víceméně:-) naše představy. Na koupi samotného bytu finance máme, ale na vybavení už ne a budeme muset pokrýt nějakou půjčkou. A já v sobě neustále řeším otázku jestli se v dnešní době zadlužovat. Máme možnost prodat náš současný byt, kde je hypotéka již splacená. Partner tento byt prodávat nechce a chce ho dát do pronájmu. A ve mně se prostě „pere“ co je ta správná cesta. Bez dluhů a krásně si vybavit nový byt, ale ztratit nemovitost nebo jít do úvěru a „na stará kolena“ (je nám 40 let) začít splácet. Vím, že si to musíme finálně rozhodnout my dva, jen bych ráda slyšela názor ostatních nebo těch, kteří něco podobného třeba řešili…Děkuji
Kvuli par set tisicum prodavat byt? Resila bych půjčkou, vzdyt to bude tak do 500 tisic max, pokud i s kuchyni. Jinak daleko mene. Z najemneho to splatite rychle.
To celkově zní, že jde o podklad pro nějaký článek. Kde ho najdeme?
@Kelsey píše: Více
Jj. Prodam byt za 4 mega, abych mela novou kuchyn a sedacku. A pry na stare roku uver, jako by to meli splacet 20 let.
Souhlas s ostatníma.
Mimochodem ve 40 jsem si brala hypo na chalupu…to jen k těm starým kolenům ![]()
Blbost prodávat být kvůli vybavení. Vybavení bych pořídila to nejnutnější klidně za odvoz a našetřila si časem na to co chci.
Nedejte celou hotovost za novy byt, ale nechte si neco prave na tu reko ci vybaveni a na zbytek kupni ceny (kolik budete potrebovat na to vybaveni)si vezmete hypo-melo by vas to vyjit lepe nez klasicka pujcka na cokoli.
Lepe nez byt prodat je ho pronajmout, ale necekejte tady zadne pasivni prijmy, je podstatne, na jake najemniky narazite a starost to proste je. Ale jste mladi, tak jeste zdaleka nemuzete jen tak spat s rukama v kline, takze vzhuru do toho.
Příspěvek upraven 20.06.24 v 11:31
Nesmysl, zaplatíte v hotovosti několik milionů za byt a kvůli vybavení se budete zbavovat již zplacené nemovitosti? Jestli jste dokázali našetřit na bydlení, během pár měsíců jste schopni si normálně ten byt zařídit, ne? Však nemusíte mít vše úplně hned. A určitě je lepší i půjčka na vybavení, než prodej vlastní nemovitosti kvůli nábytku ![]()
@Kelsey nedávno jsem tu narazila na diskuzi na téma sedmnáctiletá dcera přijela z festivalu těhotná, otec neznámý. A ejhle dnes článek myslím na seznamu.
@inkakřivák píše: Více
s tema clankama aj. si vzdy rikam, kdy ctu takovyto prispevek, porad verim v inteligenci lidstva, a prodat byt kvuli sedacce muze napadnout jen idi.ota … tak snad i ted v necem bydli, maji nabytek, tak ho proste prestehuji tam… nechapu, ze na tohle nekdo vubec skoci a ma potrebu rozdavat rady
Pokud se stehujete jen ve dvou, tak bych v klidu šetřila. Osobně mi přijde jednodušší si koupit dvouplotynku, pračku a dvě matrace s peřinami a postupně shánět zbytek dle finančních možností, případně vzít něco za odvoz a postupně obměňovat. Maximálně si půjčit na kuchyňskou linku. Ale prodávat kvůli vybavení byt mi přijde zbytečné (pokud tedy byste ho neprodávali z jiných důvodů stejně). Žít pár měsíců jen v krabicích a spát na matraci na zemi má svoje kouzlo a z každé další věci má člověk radost.
@markytka3 když lidí skočí na zamilovaného amerického generála v nesnázích - já sice pořád ještě věřím, že lidstvo jako takové není úplně pitome, ale už si fakt nejsem moc jistá. Víš třeba, že téměř 60% Američanu věří, že Den nezávislosti se slaví proto, že porazili mimozemšťany? Vždyť to bylo i v kinech přece.
A vy teď spite v holobyte na karimatkach, ze nemáte vybavení?
Tak si prestehuju staré a postupně obmenuji za nové, a nemusím si na takovy blbosti půjčovat ![]()