Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Potřebuji radu. Kde kupujete LEVNĚ dekorace. Popř. jak zútulňujete svůj byt? Mám 1kk, v pokoji mám pouze pohovku do L, konferenční stolek, menší obývací stěnu kde je tv, nad pohovkou obraz. Na téhle polovině je koberec. V druhé polovině pokoje kde jsou holé parkety, je jídelní stůl a nad ním v rohu dvě poličky jakoby do L (na každé stěně jedna). Mám hodně kytek. Ale pokoj je strašně prázdný. Jaké si tvoříte dekorace, jak vypadají vaše zdi aby nebyly holé? Nějaké fotky, obrázky? Jsem úplně bez nápadu a strašně se mi to tady okoukalo. Akutně potřebuji změnu nebo se zblázním
![]()
Každý kdo přijde na návštěvu tak mi byt chválí, je zařízený velmi jednoduše, asi i útulně. Nemám tady nic přeplácaného. Ale už se mi to strašně ohledělo, necítím z toho takové to teplo domova. A úplně mi došla fantazie. Když přijdu k našim tak tvořím, hned vím co bych kde zkrášlila nebo zlepšila, ale dojdu domů a výmaz, žádný nápady
![]()
@Kytickaruzova píše:
Potřebuji radu. Kde kupujete LEVNĚ dekorace. Popř. jak zútulňujete svůj byt? Mám 1kk, v pokoji mám pouze pohovku do L, konferenční stolek, menší obývací stěnu kde je tv, nad pohovkou obraz. Na téhle polovině je koberec. V druhé polovině pokoje kde jsou holé parkety, je jídelní stůl a nad ním v rohu dvě poličky jakoby do L (na každé stěně jedna). Mám hodně kytek. Ale pokoj je strašně prázdný. Jaké si tvoříte dekorace, jak vypadají vaše zdi aby nebyly holé? Nějaké fotky, obrázky? Jsem úplně bez nápadu a strašně se mi to tady okoukalo. Akutně potřebuji změnu nebo se zblázním![]()
![]()
![]()
Kde máš postel? ![]()
Jinak tedy v bytě 1kk jsem měla vždycky spíš opačný problém, udělat vše tak, aby to nepůsobilo přeplácaně. Možná dej fotku, třeba poradíme čím vylepšit.
Já celkově mám ráda strohý a jednoduchý interiér, který oživuji jednou výraznou barvou dekorací - obaly na květináče, přehoz přes postel, rámečky obrázků atd. Ale to je o vkusu ![]()
Já mám teda úplně opačný problém, mám všeho tolik, že už věci musím posílat dál a vyhazovat, aby to nevypadalo jak ve vetešnictví.
Ber to tak, že méně je fakt více a hlavně si na zdi nenavěs dvacet kravin z Pepca Home a Love a podobné číčoviny…
Lepší je fakt jeden pořádný lepší kvalitnější obraz, nebo koupit rámečky klidně v celku na fotky a dát do nich ty nejlepší… na kytky dost pomůžou stejné nebo ladící květináče, dost to změní interiér.. a já trpím na velké lustry, to taky udělá hodně - mám třeba tenhle..
pro inspirace mrkni na Pinterest.. i Ikea mívá dobré nápady…
i tady na obrázku je hezky vidět, že není nutné mít naplácané stěny…
@unuděná mám rozkládací pohovku, kvůli místu. Není to ideální, ale je to praktické
Foto se mi sem úplně moc nechce dávat, skrz anonymitu
@Lucy75 věci z pepca moc nemusím. Pár jich mám, ale to spíš na balkón svícny, kobereček apod. Pinterest mě nenapadl
jdu hledat ![]()
Já jsem si třeba koupila moc krásný obraz, který mi dělá radost, v Xxxlutz.
Mě vždycky pomohly kvalitní a hezké závěsy. Jasně, říká se „lapač prachu“ ale podle mě hodně zútulní bydlení.
Já si většinu dekorací vyrábím. Ale to je časově náročné a vůbec to není levné ![]()
Jestli se ti to jen okoukalo, tak zkus jen změnit barvu přehozu, polštářků, obraz na zdi. Stačí jedna věc. Občas stačí změnit jen něco.
Nejlevnější jsou Pepco, Sinsey, Kik… Celkově mi přijde, že je každou chvíli někde nějaká akce. Chce to jen vědět co a hledat