Rada ve finanční nouzi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3789
25.7.24 07:14
@Cenarius píše: Více

Presne, vubec bych je neobhajoval, socky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
25.7.24 07:21

Už aby bylo to zpřísnění dávek. Oba mají ruce, nohy, oči, IQ asi nižší, ale to není na závadu. Tuhle jsem byla v Penny a tam třeba padají na ústa, jak nemají lidi. A oni se budou flákat, a ještě hledat, kde ten stát dál podojit. Snad se někam tedy odstěhují, Šťastnou cestu.
Mj. nevím, co to je žádat o výmaz. Pokud vím, tak se záznam mazal po 5 letech automaticky. Pokud nedošlo ke změně. Jinak o výpis se dnes žádá e cestou a je to hned. Jenom kdyby chtěl jít ke složkám policie atd., tak ti vidí i smazané záznamy. Pokud to je jinak, opravte mne. Celé to je asi pohádka, proč by někde v zahraničí chtěli záznam z Česka? Možná ano, ale nezdá se mi to. Pokud je to již jinak, budu ráda za info.
Tak je to jinak, našla jsem. Po podmínce dojde k výmazu za rok po ukončení podmínky automaticky. Takže pán zřejmě seděl. Zakladatelka prchla, takže se příběh a story nedozvíme. Jdu mrknout na Donio, tam to třeba bude :-)

Příspěvek upraven 25.07.24 v 07:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80106
25.7.24 07:35

@Cenarius mně přijde divné, že firma je připouštěla před dvěma měsíci. Takže museli dostat výpověď už před čtyřmi, ne? Už dávno si měli hledat. A nevím, pokud by je propustili okamžitě, nedostávají nějake odstupné? V tomhle se vubec neorientuji. Ale chlap měl vzít jakoukoliv práci zde a mezitím dělat papirovacky.

Příspěvek upraven 25.07.24 v 07:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33476
25.7.24 07:36
@Lentilka135 píše: Více

Nárok? Kromě rodičovského příspěvků, přídavků na deti, příspěvků na bydlení a podpory v nezaměstnanosti? Kolik to dělá celkem, třicet tisíc, nebo víc? Kde se ty peníze na tuhle všechno berou, kdo to zaplatí, máš představu? Já ti to povím, zaplatíme to my blbci, co celý život pracujeme a platíme daně jako prase. Čili třeba i tvoji rodiče, prarodiče.
Uvědomuješ si, že ji radis, aby se flakali na úkor lidi, co pracuji?
Zeptej se rodičů, prarodičů, jak takovou situaci řešili oni. Předpokládám, že tak jako my, když naše dnes dospělé děti byly malé a rodicak na první dítě byl do roka a odpovídal dnešním cca 6 tisicum. Takže jsem šla ve 14 měsících dítěte pracovat, s manželem jsme si dítě předávali ve dveřích, o víkendu jsem měla volno a manžel brigády.
Velmi mě těší, že jsme takhle makali, aby nějaký chlap jménem Líná kůže bral pro rodinu desítky tisíc dávek a ty mu poradíš ať si řekne o další
:poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
25.7.24 07:41
@inkakřivák píše: Více

Jenže kdo ví, jak to bylo s pracovním poměrem. Nedělal někde načerno? Ale stejně asi lžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
25.7.24 07:43
@adresa píše: Více

SOUHLAS. Třeba Líná kůže odcestuje do toho zahraničí, doufejme, tam padnou na zadek a budou rádi, že ho mají :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80106
25.7.24 07:45

@šklíbakočka A jak to je s odstupným, ať se zorientuju. Výpovědní lhůta je dva nebo tři měsíce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
25.7.24 07:49

@freeport jj a když na to člověk poukáže, že tenhle způsob není úplně nejlepší, tak tu od některých dostane čočku, že když stát dává, je hloupost nebrat.Ja pochopím dočasnou výpomoc, ale hodně zdravých lidi se naučilo žít jen ze štědrého soc. systému a jsem zvědavá, kdy na to stát dojede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
25.7.24 07:52
@inkakřivák píše: Více

https://www.finance.cz/…vedni-lhuta/
odstupné https://www.mesec.cz/…nky-vypocet/
https://muj-pravnik.cz/narok-odstupne/
záleží na délce zaměstnání, platí se z něj jen daň
mám pocit, že dle Kolektivní smlouvy to ale může být více

prostě lžou, jdu pracovat, aby mohli dostat ještě nějaké dávky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
25.7.24 07:52

Žádá o výmaz, jakože o výmaz z rejstříku trestů, aby mu udělali živnost. To chápu. Předpokládám, že jste na úřad dali jeho rozsudek k prozkoumání právníkovi, on vám řekne, jestli je výmaz potřeba, ne na všechno se to vztahuje, ta podmínka bezúhonnosti, to není všeobecné.

Další věc je, že u manuálních prácí výpis z rejstříku trestů většinou nechtějí. Jsou rádi, pokud někdo přijde a má obě ruce a nohy. Přítel předpokládám seděl vícekrát? To bude asi povahou lump. Myslím si, že ti lze. Nějaká slíbená práce, to je klasika u téhle lidí. A vždycky něco, proč to zrovna nejde. Drogy nebere, nechlasta? Dneska není možné jako zdravý člověk skončit bez práce, pokud člověk vyloženě nechce nepracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
25.7.24 07:55

@šklíbakočka A o tom to je. Dneska má leckdo jen nárok, právo, všechno si musí „užít“. Jen ne žádné povinnosti a postarat se o sebe. Dřív, když se člověk dostal do maléru, musel se z toho vysekat sám, to nefungovaly žádné záchranné kruhy od státu. Ten sociální systém je štědrý až až a podle toho to vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.24 08:01

A vy jste si netvořili žádnou finanční rezervu? My jedeme teď docela lowcost po dostavění domu a stále doděláváme, jsem na RD s druhým dítětem, ale minimálně 20tis měsíčně dáváme do různých spořících produktů a pojistek po splacení hypo a dluhů u rodiny…zkuste poprosit rodinu a poté buďte trochu zodpovědnější a mějte rezervu…

• Citovat
  • Upravit
80106
25.7.24 08:02

@šklíbakočka Čili zakladatelka kecá. Anebo minimálně neříká celou pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
25.7.24 12:36
@Dahlia0409 píše: Více

To je už obehraná odpověď. Člověk potřebuje radu a tady mu vysvětlíte, co v minulosti dělal špatně. Jak mu to v současnosti pomůže? Nebo sis potřebovala rýpnout? Kdyby měla rezervu, tak sem nepíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16311
25.7.24 12:37
@Kipa22 píše: Více

Normální dotaz, kdyz má rodinu, má mít k tomu i příjmy. Nevím, co je na to nelogického

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat