Rada ve finanční nouzi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
492
25.7.24 13:12
@Hanulisss píše: Více

Ja myslí, že jsi v klidu. Až budeš dluží tři nájmy, musí tě majitel nejprve vyzvat k nápravě v přiměřené lhůtě, pak teprve ti může dát okamžitou výpověď. Sám tě vystěhovat nemůže, než se soud rozhoupe, u ehne nejmíň půlrok, spíš rok a pak ještě exekuční vystěhování.
Pak si necháte schválit insolvencni a jelikož nás povedený stát zkrátil dobu insolvence na 3 roky, jse z toho za chvíli venku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32567
25.7.24 14:36

@Venusezmarsu No já bych takové dlužníky vytáhla za hubu z bytu, vyměnila zámky a můžou mě dát k soudu, ale nebydleli by. A teď by mělo být jakési zjednodušení, jak takovou pakáž dostat z bytu rychleji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
25.7.24 16:11
@Dahlia0409 píše: Více

Tak si tu odpověď ulož do paměti, ať se nezdržuješ, když tu kdokoliv napíše, že má finanční problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17011
25.7.24 16:42
@Kipa22 píše: Více

A ty musíš komentovat cizí kromenty? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21063
25.7.24 17:25
@Dahlia0409 píše: Více

A já komentuji cizí komenty, komentující komenty. Šach mat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17011
25.7.24 17:30
@Cenarius píše: Více

A vo tom to je :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
25.7.24 17:33

Celý příběh hlavně bude úplně jinak. Pán asi seděl, možná vícekrát. Mezitím si pořídili dvě děti. Evidentně sáli ze státu, co šlo. Pán teď asi hraje hru, půjdu do zahraničí bla bla bla. Proč potřebuje mj. pro práci v zahraničí IČO? Asi nějaká křivárna. Od státu mají, co jde a teď by chtěli ještě více. Mj. s tou insolvencí za 3 roky je to trochu jinak, ale to si každý najde, pokud chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BezeJména02
25.7.24 17:40
@Hanulisss píše: Více

Působí to na mě jako, že si udělal děti někdo, kdo je nedokáže zaopatřit, ostatně ani sebe.
Je naprd, když člověk přijde o práci, z jakéhokoliv důvodu, ale tak mám logicky nějakou rezervu ne? Nebo prostě neutrácím za zbytečnosti a snažím se nějakým způsobem něco dělat.
Není přece těžké pracovat při mateřské. Moje máma šla do práce potom, co mě přestala kojit a taky to s tátou zvládali. Holt se nesmíte tak upínat na děti a jejich potřeby (ty zbytné). Můžete pracovat na poloviční úvazek nebo dokonce z domu. :D

• Citovat
  • Upravit
56505
26.7.24 06:28
@BezeJména02 píše: Více

Tyhle ty existence chtějí jen dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
26.7.24 19:59

On je spíš problém v tom, že zakladatelka nejspíš lže a to se pak blbě radí. Takové rady jsou úplně mimo, když radíme k situaci, která není pravdivá.

Jestli v přítelově práci propouštěli přede dvěma měsíci, tak mu akorát k poslednímu v červenci skončí výpovědní lhůta. Zatím tedy bere plný plat a ještě ho čeká odstupné.

Pokud tím zakladatelka myslela, že mu před těmi dvěma měsíci skončila výpovědní lhůta, pak má přítel v případě výpovědi pro nadbytečnost nárok na odstupné ve výši 1-3 měsíční platy. Takže i při tom nejkratším odstupném tak jako tak by měli ještě být v cajku, protože ten poslední plat (jeden měsíc odstupného) by mu při normálním čerpání vyšel jako by ve vyplatním termínu v červenci dostal výplatu.

Do toho mu souběžně běží podpora, takže mají ještě víc než normálně.

Takže zakladatelka lže a přítel dostal výpověď buď ve zkušební době (žádná nadbytečnost), nebo udělal v práci průšvih a nebo ty prachy utratili hned jak je dostali do pracek a teď se diví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
27.7.24 08:53
@Andante píše: Více

Nechci soudit, že zakladatelka diskuze lže. Nesoudím od té doby, co mě tu pisatelky obvinily ze lži, když jsem zde anonymně napsala. Vše bylo pravdivé, nic jsem si nevymyslela. Ale protože zde nikdo podobnou zkušenost neměl a nedovedl si představit souvislosti, byla jsem označena za lhářku. Takže já počítám s tím, že život je bohatý na zážitky a i neuvěřitelné příběhy mohou být pravdivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
27.7.24 16:30

Jenže zákony vznik takové situace (tedy přesně jak to zakladatelka popsala) prostě neumožňují. Takže buď něco významného zatajila, nebo vyloženě lže 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
27.7.24 17:24
@Andante píše: Více

Já před lety anonymně psala jednu věc, kterou zákon také neumožňuje a stala se, nikdo mi to nevěřil a ještě jsem zde dostala pěknou sodu. Takže já jsem od té doby opatrná s jakýmikoliv soudy, že někdo lže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44331
27.7.24 17:29

Už jen to, že je teprve měsíc bez výplaty, ale má podporu a brigády na černo a dluží „kvůli jeho nezaměstnanosti“ už měsíc a půl nájmu je trochu zvláštní, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat