Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, podstoupila tu některá z Vás radiofrekvenční ablaci endometria? Budu ráda za veškeré odpovědi, klidně i od žen, které tento zákrok znají ze zahraničí nebo ho samy v zahraničí podstoupily.
Ze zahraničí vím, že se k tomu přistupuje při silné a bolestivé menstruaci, ale u nás jsem nenašla žádnou kliniku, která by tento zákrok nabízela.
Sice tu máme dostupnost sterilizace, ale u té menstruace přetrvává a tudíž by to můj problém neřešilo, nabízí nějaká gynekologická klinika radiofrekvenční ablaci endometria? Osobně jsem odhodlaná do tohoto zainvestovat jako samoplátce, když to má vydržet několik let, že bych nemohla dlouho a možná nikdy otěhotnět mi nevadí.
PS: Ženy mohou sterilizaci dobrovolně podsoupit od 21 let, docela se divím, že radiofrekvenční ablaci žádná gynekologická klinika v ČR běžně nenabízí.
HA brát nemohu z důvodu poruchy štítné žlázy.
V ambulantním režimu provádí pouze Mudr. Kovář **** v Hlučíně, v anestezii např. Nemocnice u Apolinaře Praha.
Já byla u Mudr. Kováře, perfektní péče.
Pozor, je určeno pouze pro ženy, které již neplánují těhotenství.
edit adminom - odkaz
@MMM13 píše:
V ambulantním režimu provádí pouze Mudr. Kovář **** v Hlučíně, v anestezii např. Nemocnice u Apolinaře Praha.
Já byla u Mudr. Kováře, perfektní péče.
Pozor, je určeno pouze pro ženy, které již neplánují těhotenství.edit adminom - odkaz
Hledám nějakou kliniku (kdekoliv v ČR, ambulatně či neambulatně, v anestezii nebo bez, z vlastní kapsy nebo na pojišťovnu - je mi to fuk), kde by nikoho nezajímalo, že těhotenství neplánuji a ani za sebou žádné těhotenství nemám.
Ženy od 21 let si mohou běžně na svou žádost nechat podvázat vejcovody, nevíte jak je to s radiofrekvenční termoablací? ![]()
Jinak Vám děkuji za odpověď. ![]()
Dobrý den, nevím jestli není již pozdě na odpověď, ale já jsem tento zákrok podstoupila. Již máte zákrok za sebou?
Zdravím a obnovuji diskuzi-máte prosím s tímto zákrokem zkušenosti? Kde, jaké to bylo a doporučily byste? Předem děkuji za reakce:-)
Již jsem psala nicménĕ tedy ještĕ jednou. Pro silné krvácení a 2 kyretážích mi byla doporučena ablace. Hodnĕ jsem v to doufala, že pomůže. Podstoupila jsem ji v Praze a absolutnĕ bez efektu lépe řečeno hned další cyklus to bylo ještĕ horší a nezastavitelné což skončilo hysterektomií. Ablace pomůže prý 50/50 mnĕ ne.
Škoda určitĕ ne. Mám konečnĕ klid a pohodu. Jen jsem mĕla vynechat tu ablaci ![]()