Rady a vše kolem Hemeroidu

Anonymní
23.10.21 11:07

Rady a vše kolem Hemeroidu

Ahoj, jsem 2 mesice po prirozenym porodu. Behem tehotenstvi opakujici se potize s hemeroidy, vetsinou se vyresily behem tydne, mazanim a pouzitim dubove kury.
Prvni tyden po porodu to bylo snad nejhorsi a ja mela tezke deprese z toho, ze mi neslo se vubec vyprazdnit. Bylo to moc bolestive.. asi behem 3 tydnu se to ustalilo. Uz jsem myslela, ze je vse v poradku, Ale vcera jsem si pri myti nahmatala u konecniku malou kulicku, kdybych si tam nesahla, tak nevim, ze ji tam mam!!! :( nic neboli, nepali…chci se zeptat na rady, zkusenosti a vsem kolem hemeroidu!!! Chci se vyhnout operaci :roll:
Odeznel vam nekdy tento problem? Nebo je to celozivotni boj? Je mi teprve 22let… mockrat dekuji :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
23.10.21 11:15

Mazej na proktologii nechat si to odstranit laserem a paralelně k tomu ber detralex na zlepšení cév.

vyřízeno k dennímu pořádku.

nebo to řeš léta a léta a matlej vším možný a trp - ano, můžeš se s tím potýkat celý život, když to nebudeš řešit efektivně. Tvoje volby.

Žádná operace se s hemeroidy nedělá. Buď to řeší laser, nebo chirurg ambulantě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.21 11:24

Známá byla na operaci a říkala, že už by to nikdy neoodstoupila.
Par týdnů po porodu se mi udělala boule jak kulička vína. Nemohla jsem sedět, ležet, stát, chodit. Lékař předepsal detralex + mazání s tím, že to vyříznou a mám počítat, že při kojení se to bude opakovat :nevim:. Na vyříznutí jsem nebyla, po návštěvě WC se vždy osprchuji, dávat pozor na průjem a zácpu a především Kegelovy cviky, posílit to tam a dobrý.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.21 11:25

Podobný problém jsem měla cca 2 roky po porodu- při mytí jsem si nahmatala taky bulku, čekala jsem cca 14 dní, poprvé zmizela, po cca 3 měsících se vše opakovalo a už nezmizela.. Šla jsem na chirurgii a Dr. mi odstranil tyhle uzlíky pomocí gumiček- vůbec to nebolelo, záležitost asi na půl minuty.. Hemoroid se zaškrtí a sám upadne, po zákroku velmi lehká bolest a štípání, mazala jsem mastí, co mi Dr. předepsal, pohoda.. Bohužel se to časem asi objeví znovu, klidně půjdu zase.. Záleží na velikosti a stupni hemoroidů, čím menší, tím snáz se s tím dá něco dělat, poslední stadia, kdy vyhřezne i část střeva musí být šílená, takže doporučuji odhodit strach i stud a řešit včas.. Určitě i brát venofarmaka- Detralex, volně prodejné alternativy (Diozen, Diosminol,..)…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.21 11:26
@Anonymní píše:
Známá byla na operaci a říkala, že už by to nikdy neoodstoupila.
Par týdnů po porodu se mi udělala boule jak kulička vína. Nemohla jsem sedět, ležet, stát, chodit. Lékař předepsal detralex + mazání s tím, že to vyříznou a mám počítat, že při kojení se to bude opakovat :nevim:. Na vyříznutí jsem nebyla, po návštěvě WC se vždy osprchuji, dávat pozor na průjem a zácpu a především Kegelovy cviky, posílit to tam a dobrý.

Záleží, jaká to byla operace, jestli klasická, co hradí pojišťovna, tak na to bych taky nešla.. To musí být masakr..

• Citovat
  • Upravit
9243
23.10.21 17:30
@Ou píše:
Mazej na proktologii nechat si to odstranit laserem a paralelně k tomu ber detralex na zlepšení cév.

vyřízeno k dennímu pořádku.

nebo to řeš léta a léta a matlej vším možný a trp - ano, můžeš se s tím potýkat celý život, když to nebudeš řešit efektivně. Tvoje volby.

Žádná operace se s hemeroidy nedělá. Buď to řeší laser, nebo chirurg ambulantě.

Proc ten utocny ton? Proc mazej??Pani se normalne pta, netreba ji sprdavat
Vnitrni hemoroidy 3-4 st. se operuji, v nemocnici a s narkozou.
Je dobre se nechat prohlednout na proktologii a nechat si poradit event. lecbu, ale ne stylem mazej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
23.10.21 17:33

@Konnny Protože Ou je nejchytřejší na světě. Zřejmě sežral/a Šalamounovo 💩

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
23.10.21 17:37
@divine woman píše:
@Konnny Protože Ou je nejchytřejší na světě. Zřejmě sežral/a Šalamounovo 💩

Nekdy mi ten povýšeny ton fakt vadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.21 18:26

Z vlastní zkušenosti radím též řešit na proktologii, i menší útvary. Zde nebývá problém, většinou laser či baronova metoda.
Bohužel už mám 3. - 4. stupeň, velké problémy, doporučena už jen chirurg. operace, kterou zatím odkládám.
Překvapivě ale jiným lékařem doporučeno především „starání se o problém“, což mi velmi pomohlo, proktoglyvenol, měsíčk. olej, detralex, strava bohatá na vlákniny, velmi prospěšná Laktulosa + hodně pít. Toto mi třeba první dr. vůbec neporadil a doporučil striktně operace.
Všem radím nebát se a řešit i při menších problémech a stadiích.

• Citovat
  • Upravit
1
9.1.22 12:59

Ahoj, dám jenom radu, jsem 23 dní po operaci hemeroidů, nazvala jsem to peklo, ještě pořádně nemůžu na WC, bolí to šíleně, takže, abys ses vyhla chce to pohyb, hodně pít opravdu 2,5 litrů, nejíst rajské, papriky, kořeněné jídlo, nechat si napsat detralex, jdi, co nejdřív proktolog

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
17.1.22 21:39

@Fejna ahoj, dekuji za radu. Byla jsem u doktorky, ktera me rychle vysetrila a nerekla nic co bych nevedela… Nejak to neresila, pry je jeste brzo a treba se to zatahne.
Ano, zatahlo se. Hodne jsem pila, beru diovarix, davam si susenou vlakninu do jogurtu… Zatahlo se, davam pozor, aby se tento problem uz neopakoval…preju hodne zdravi! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.1.22 12:08

Zdravím všechny, kteří mají stejný problém jako já. Je mi 44let a s vnějšími hemeroidy se potýkam léta. Vždy to spravila mast za nějaký den, ale přetrvávající krev ve stolici mě donutila jit na proktologii. Minuly rok v listopadu mě lékař vyšetřil a řekl, že jestli souhlasím s gumičkou. I když jsem zdr. sestra neměla jsem tušení co to bude obnášet. Zakrok bolestivý není, ale co nastalo po 30 min. :oops: 3 týdny byly krušné, ale radím všem, opravdu se nebojte a bolest tlumte např.ibalginem.Ja myslela že to zvládnu bez, ale ani náhodou. Dnes jsem hodinu po dalším zákroku, daný dvě gumičky, masakr :roll: Ale cítím, že Ibalgin zabral a je to lepší. Takze se všichni držte :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí