Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
Poradíte mi ohledně Plitvických jezer?
Pojedeme tam za 14 dní na jeden den, chceme podle vyčtených rad vyrazit hned ráno, abychom se vyhnuli davům, ale jakým vchodem je lepší vejít? Je tam někde místo na přebalení nebo přihřátí oběda pro ročního mrňouse?
Když si koupím třeba nejkratší okruh, tak pojedu lodí i autobusem (lákadlo pro šestiletou dceru) nebo je to jen pro delší trasu? ![]()
Díky za rady… ![]()
Hlavně pevné nervy.
Tam není okamžik, kdy tam není narváno.
Pokud nechcete hodně utratit, vezměte si jídlo a pití.
Za mě je to lepší s průvodcem. Tam když zaváháte, tak všude ještě víc čekáte, protože skupiny mají přednost.
Aha… Takže si tam můžu u vchodu „koupit“ průvodce? Je v angličtině nebo vzhledem k množství Čechů dokonce i v češtině?
o peníze mi zas až tak nejde, je to dovča, chceme si to hlavně v pohodě užít… Což mega davy vylučují… ![]()
@Efkaaa loni jsme šli spodním vchodem bez fronty. Wc tam jsou, ale prebalovaky už nevim, nepotrebujene. Jídlo jsme si dali v restauraci, bylo sice dražší, ale nejsme čeští řízkaři. Ani nevim, kde bych pořádnou svačinu dělala.
Okruh jsme měli velký a jeli jsme 2 x lodí a pak busem zpět k autu. Fronty a lidi jsou a budou, ale je to nic proti nalezení parkivaciho místa.
Letos uvidíme, zda se tam budeme zase stavovat.
Každopádně to stojí za to, uzijte si to
@Efkaaa a my teda bez průvodce, jsme rádi svými pány a kvůli dětem se nenchceme omezovat skupinkou
@Efkaaa Nevím, zda si lze průvodce koupit tam.
My měli domluveného předem českého.
@Sany80s a kde jste ho objednali? To bylo v rámci nějakého zájezdu?
@Efkaaa Řekli jsme paní domácí.
Bydleli jsme v apartmánu, ona měla byt nad námi.
Byli jsme loni tak v tenhle čas roku, a je tam opravdu narváno.
Na trase jsem viděla i lidi s dětmi na kočárcích (byly to teda sporťáky) a šli jsme bez průvodce. Připravte se ale na frontu na pokladny, parkování, atd. Také v těch hodně oblíbených částech trasy občas není k hnutí.
Co si tak vzpomínám, tak přímo v tom areálu moc zázemí nebylo - leda tak vždycky u těch nástupních stanic na loď nebo autobus.
Pokud máte malé děti, tak si možná radši vyberte buďto nějaký kratší okruh anebo se popovezte lodí/autobusem - projít opravdu všechny jezera pěšky je docela dost chůze.
Za mě zážitek sice napoprvé fajn, ale znovu bych nešla. Daleko víc jsme si užili míň frekventovaná místa - třeba vodopády v Bosně nebo tak.
Obnovuji diskusi, máte někdo aktuální zkušenost?🙏 Chceme tam v týdnu, kolik lidí tam je a pod? Díky za každou radu 😊
@ivculka píše:
Obnovuji diskusi, máte někdo aktuální zkušenost?🙏 Chceme tam v týdnu, kolik lidí tam je a pod? Díky za každou radu 😊
I já se připojuji, byl jste někdo v poslední době, příští týden jedeme s CK, je to tranzit cestou a pak do Slovinska do lázní.
Dokonce chtěli vstup zaplatit do předu skrz rezervaci ![]()
Byli jsme v létě. Lidí hodně, ale na tom prostoru se to rozprostřelo, teď jich určitě bude méně. Problém to byl jen pro ty, kteří chtěli jet lodí - šílená fronta. My jsme lodí jet nechtěli, takže pro nás bez problému. Jinak jsem byla velmi mile překvapená - nádherné místo, skvěle udržované, výborná organizace, jazykově vybavený a milý personál. Vstup a parkovné jsme měli zaplacené dopředu, tím jsme se vyhnuli frontě, ale ani tak to nebylo na dlouho. Bylo tam hodně brigádníků, kteří makali a fakt to odsýpalo. Celkově mužů říct, že to fakt stálo za to.
Byla jsem tam teď v sobotu s CK…bylo krasne pocasi 20C, lidi tak akorat, zadne davy, zadne fronty, lode jezdily co 15 minut, vlacky presne nevim, ale take jezdily, vsude cisto, toalety zdarma, obcerstveni, suvenyry, ceny ok…(jestli mate nejake dalsi dotazy klidne napiste sz)😊
@Hoa Mai @čáryfučka moc díky za informace, rozhodně z nich budu čerpat!
![]()
Chtěla jsem tam vzít děti, ale teď vaham. Je to už dlouho, co jsem tam byla, takze si to vůbec nepamatuji. Jaké tam jsou trasy? Stačí nejkratší trasa nebo je to lepší tam vůbec nechodit? Kolik času to zabere.? Cena je stejná pro všechny trasy? Kde parkovat? Je tam opravdu hodne lidí?