Rady ohledně životopisu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
421
17.5.14 08:22

Rady ohledne zivotopisu

Zdravim,

potrebuju se zeptat na par veci a budu rada, kdyz mi poradite. Napsala jsem si zivotopis, i motivacni dopis a do zajmu jsem mimo jine napsala (na radu rodiny, pratel)- pece a vychova autisticke dcery. Ze zacatku jsem si rekla, proc to tam nenapsat, vzdyt je to pravda, ale cim vic nad tim premyslim, tim jsem si jistejsi, ze jsem udelala blbost, protoze se nehlasim do zadneho stacionare, ani pecovatelskych sluzeb, ale spise na pozice, kde se obavam, ze zamestnavatel to bude brat z me strany jako hrozbu (Bude mit vubec cas dochazet do prace od postizeneho ditete? atd). Takze bych prosila vas nazor, jestli to mam z konicku radeji opravdu vymazat.

Dalsi vec je osloveni v motivacnim dopisu.. Obcas posilam zivotopis, kde dopredu nevim, jestli si z nich vybira reditel nebo jenom vedouci. Ted se mi zrovna stalo, ze jsem psala vazena pani vedouci a nakonec se to dostalo do ruky reditelce, takze jsem si udelala ostudu. Jak to resite vy, zjistujete si pokazde dopredu, kdo vas zivotopis bude cist nebo je to jedno a zbytecne moc to resim?

A jeste posledni vec, nevedela jsem, kde presne napsat do zivotopisu RD.

Budu moc rada za nazory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
17.5.14 08:27

RD psát nemusíš vůbec
a ano péče o autistu uškodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
17.5.14 08:29

Péči o dítě bych do životopisu opravdu nepsala, pokud se nehlásíš na pozici s tím nějak spojenou. Oslovuj Vážená paní, vážený pane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
17.5.14 08:29

Péči o (autistické) dítě bych tam určitě nepsala, nemá to pro zaměstnavatele žádný význam.
A oslovení bych dala Vážení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
17.5.14 08:30

RD psát nemusíš, můžeš nenapsat nic, ale stejně se tě na to období zeptají. O nemocném dítěti bych tam nepsala, to zavání absencemi a vůbec jinými komplikacemi a předem se tím vyřadíš. Co se týče motivačního dopisu, musíš to psát univerzálně, tzn. bez oslovení, jen s pozdravem (Dobrý den, reaguji na váš inzerát…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
17.5.14 08:31

@Sarael péči o dceru bych neuváděla. Oslovovala bych neutrálně VÁŽENÍ.
A RD uváděj jen pokud z ní přímo nastupuješ nebo je to třeba rok. Jinak se uvádí jen zaměstnání seřazená od posledního po nejstarší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
17.5.14 08:34

Oslovení: Vážená paní, vážený pane

Péči o dítě bych také neuváděla. Já tedy nemám v životopise ani koníčky, ale u mě nemají souvislost se zaměstnáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45688
17.5.14 08:38

No to ti rodina poradila pěknou blbost. Takova poznámka te u většiny zaměstnavatelů předem vyřadí. Vymazat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
17.5.14 08:45

Osloveni Vazeni mne prijde negativni, clovek to ma spojene s takovymto: Vazeni, koukejte si v tom udelat poradek apod. Navic pises to jedne osobe, tak proc plural. Pisi nejcasteji: Vazena pani, vazeny pane.

Konicky uvadim a hlavne na ne koukam, kdyz nekoho vybirame, zda zapadne do kolektivu. Pak neni problem vzit i 50 leteho, kdyz rad jezdi na kole, stejne jako pulka dalsich zamestnancu, protoze pak vim, ze i pres generacni rozdil se budou mit o cem bavit.

Autisticke dite bych uvedla pouze pokud bych chtela vyuzit vyvolaneho soucitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
17.5.14 09:03

Autistické dítě bych tam vůbec nepsala.
Oslovení : Vážená paní, vážený pane a nebo prostě jen Dobrý den.
Z vlastní zkušenosti: čím kratší a heslovitější jsem měla životopis, tím to bylo přehlednější a větší šance na úspěch. Žádné moc velké výpisky nedoporučuji. Lépe heslovitě, přehledně, aby se v tom mohli rychle orientovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
17.5.14 09:07

Holky diky. Mne bylo totiz receno, at si do zalib napisu hlavne neco, co tam kazdy mit nebude a kdyz mi rekla i kamaradka, ktera pracuje na UP, at si tam dceru urcite napisu, tak jsem si rekla, ze na ne dam. Nastesti jsem tuhle podobu zivotopisu dokladala jen jednou, tak uz si dam vetsi pozor a prepisu to.
Vazeny pane, pani je dobry napad, diky!
A RD tam napsat musim, protoze bych mela vetsi trhlinu v case a stejne by se mne na to zamestnavatel ptal, kde jsem byla tech par let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
17.5.14 09:12
@Sarael píše:
Holky diky. Mne bylo totiz receno, at si do zalib napisu hlavne neco, co tam kazdy mit nebude a kdyz mi rekla i kamaradka, ktera pracuje na UP, at si tam dceru urcite napisu, tak jsem si rekla, ze na ne dam. Nastesti jsem tuhle podobu zivotopisu dokladala jen jednou, tak uz si dam vetsi pozor a prepisu to.
Vazeny pane, pani je dobry napad, diky!
RD tam napsat musim, protoze bych mela vetsi trhlinu v case a stejne by se mne na to zamestnavatel ptal, kde jsem byla tech par let.

Pokud jste byla na rodičovské dovolené- tj. volnu od zaměstnavatele, psát ji nemusíte. Napíšete prostě zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
17.5.14 09:16
@blecha72 píše:
Pokud jste byla na rodičovské dovolené- tj. volnu od zaměstnavatele, psát ji nemusíte. Napíšete prostě zaměstnání.

Pokud ji bezela smlouva. Pokud ne, diru tam mit bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
17.5.14 09:17

Tu peci o dceru si hned smaz, to ti uskodi!

Osloveni pouzivam Vazena pani, Vazeny pane. RD bych tam nepsala vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
17.5.14 09:19

O decku nepsat, to opravdu nikoho nezajima. Nebo mozna jo, ale ne tak, ze ti to pomuze. A osloveni jsem psavala podle toho, komu jsem psala. Vetsinou byval v inzeratu primo kontakt na konkretni osobu. Nicmene ja nerozesilala jeden dopis na x pozic, ale vzdycky jsem si to upravila podle portfolia jednotl. firem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat