Rady ohledně životopisu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66820
17.5.14 11:01
@Ketule007 píše:
Já jo, jsou pořád doma na OČR… bohužel… ještě že nejsem chlap, to byste mě ukamenovaly co? :mrgreen:

na druhou stranu jsou to neskutečně věrné a loajální zaměstnankyně. Stačí jim párkrát vyjít vstříc ohledně péče o děti a snesly by Vám modré z nebe.

Já osobně zařídila, aby firma zaměstnávala více žen na částečný úvazek po dobu jejich rodičáku, aby dala šanci více matkám, co mají doma malé děti. Ale bohužel je to běh na hrozně dlouhou trať :roll: :roll: :roll:

Fajn, že se alespoň někde něco děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
17.5.14 11:01
@blecha72 píše:
Já měla RD v délce 11 a 2 měsíce. Info o nemocenské bývalý zaměstnavatel podat nesmí. Diskriminaci matek po RD nechápu.

Diskriminaci si matky po RD často způsobují samy. Když nastupuji do práce, těžko můžu čekat, že si zaměstnavatel ze mě sedne na zadek když bude jedno dítě nemocné, pak druhé, pak onemocním já a pak zase dokolečka s tím, že v práci dotyčná pobude pár dní z měsíce. A jako návdavek si bude sjednávat doktory na dobu, kdy má mít směnu, i když ji ví hodně dlouho dopředu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.5.14 11:04
@blecha72 píše:
Já měla RD v délce 11 a 2 měsíce. Info o nemocenské bývalý zaměstnavatel podat nesmí. Diskriminaci matek po RD nechápu.

On je docela rozdíl, pokud jsi na RD 1 rok a nebo třeba 5 let.

Z mého pohledu to slušný člověk přizná. Ale je dobré k tomu něco připsat (třeba angažovanost v mateřském centru = schopnost organizace apod.)

Jinak obecně asi se mnou bude málokdo souhlasit, ale já si myslím, že kdyby zaměstnavatel měl ze zákona právo vědět, zda a jak dlouho byla žena doma s dětma, případně kolik má dětí, bylo by možná i víc vhodnějších pozic. Ne všude se jim prostě hodí matka, co má tři malé děti a je bez možnosti hlídání. A kdyby se zaměstnavateli třeba sešlo víc životopisů „s“ malými dětmi, třeba by se pak víc zamyslel nad tím, jestli by nestálo za to rozdělit úvazek na dva a zaměstnat místo jednoho člověka na plný úvzek, dva na zkrácený s tím, že by se v případě nutnosti zastoupili. Mělo by to mnhoho výhod - oba by uměli totéž apod. Jenže k tomu jmse prostě ještě nedospěli, škoda.
Sama jsem doma už dlouho a ještě dlouho budu, takže moje startovací pozice bude dost špatná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820
17.5.14 11:05
@ynax píše:
Diskriminaci si matky po RD často způsobují samy. Když nastupuji do práce, těžko můžu čekat, že si zaměstnavatel ze mě sedne na zadek když bude jedno dítě nemocné, pak druhé, pak onemocním já a pak zase dokolečka s tím, že v práci dotyčná pobude pár dní z měsíce. A jako návdavek si bude sjednávat doktory na dobu, kdy má mít směnu, i když ji ví hodně dlouho dopředu :nevim:

Proč všechny matky hážete do jednoho pytle? To je ta diskriminace, prostě dopředu usoudím, že matka jde do zaměstnání proto, aby měla od zaměstnavatele zaplacený pobyt s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
17.5.14 11:07
@blecha72 píše:
Proč všechny matky hážete do jednoho pytle? To je ta diskriminace, prostě dopředu usoudím, že matka jde do zaměstnání proto, aby měla od zaměstnavatele zaplacený pobyt s dítětem.

Nehážu všechny do jednoho pytle… bohužel je to moje zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820
17.5.14 11:11

@ynax Mám naprosto odlišné zkušenosti. Zřejmě je to také o pracovní pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
17.5.14 11:12
@blecha72 píše:

Ne, usoudím, že je u ní to riziko větší než u dalšího, co mám na výběr a vezmu jeho, pokud ta matka nebude v něčem výhodnější nebo už se mi předtím nesvědčila, tak to prostě je, a těžko mu to lze mít za zlé, nebo ty jdeš úmyslně do zbytečného rizika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
17.5.14 11:13
@ynax píše:
Nehážu všechny do jednoho pytle… bohužel je to moje zkušenost

Souhlasím, má taky. Bohužel to platilo v našem případě s manželem i na pozicích středního managementu. Navíc ty matky nebyly ani tolik flexibilní, často měly problém s plánováním jednání kvůli školkám atd. Poté, co kvůi jedné školce takto téměř padla zakázka za opravdu velké peníze, definitivně jsme se shodli, že matky u nás nemají dveře otevřené. Výjimkou jsou naše dlouhodobé zaměstnankyně, se kterými jsme spokojení a ony odejdou na MD/RD.

Sama jsem na RD, přesto pracuji a nedovolila bych si být doma týden v každém měsíci, pokud bych nastoupila do nové práce, případně prostě zkušebku pytlíkovat a pak utíkat každý den o hodinu, půl hodiny dříve do práce, a ještě se divit, že to vedení vadí :think:

Bohužel i ty matky musí zvážit, na co mají a na co nikoli… často však soudné nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
17.5.14 11:19
@želvice píše:
Souhlasím, má taky. Bohužel to platilo v našem případě s manželem i na pozicích středního managementu. Navíc ty matky nebyly ani tolik flexibilní, často měly problém s plánováním jednání kvůli školkám atd. Poté, co kvůi jedné školce takto téměř padla zakázka za opravdu velké peníze, definitivně jsme se shodli, že matky u nás nemají dveře otevřené. Výjimkou jsou naše dlouhodobé zaměstnankyně, se kterými jsme spokojení a ony odejdou na MD/RD.

Sama jsem na RD, přesto pracuji a nedovolila bych si být doma týden v každém měsíci, pokud bych nastoupila do nové práce, případně prostě zkušebku pytlíkovat a pak utíkat každý den o hodinu, půl hodiny dříve do práce, a ještě se divit, že to vedení vadí :think:

Bohužel i ty matky musí zvážit, na co mají a na co nikoli… často však soudné nejsou.

Palec nahoru za upřímnost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
17.5.14 11:20

Plus brzdou je i přílišné omezování zaměstnavatele zákoníkem práce - zbavit se zaměstnance, který mu nevyhovuje je strašně těžké (kor pro ty slušné), pokud by byla možnost dát výpověď z libovolného důvodu (s výpovědní dobou a po určité odpracované době i odstupným), tak by se zaměstnavatelé tolik nebáli lidi přijímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
17.5.14 11:22
@j.a.n.i1 píše:
Plus brzdou je i přílišné omezování zaměstnavatele zákoníkem práce - zbavit se zaměstnance, který mu nevyhovuje je strašně těžké (kor pro ty slušné), pokud by byla možnost dát výpověď z libovolného důvodu (s výpovědní dobou a po určité odpracované době i odstupným), tak by se zaměstnavatelé tolik nebáli lidi přijímat.

Zase souhlasím. Ne vždy je zkušební doba dostatečná k tomu, aby se zaměstnanec ukázal v plné kráse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.5.14 11:23
@j.a.n.i1 píše:

Přesně tak a to je další věc, co by potřebovala změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
17.5.14 11:49
@j.a.n.i1 píše:
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820
17.5.14 12:54

Zakladatelko, vidíte, že diskriminace matek je naprosto běžnou záležitostí, proto dítě (natož s hendikepem) neuvádějte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.15 10:06

Prosim o radu ohledne uvedeni deti do zivotopisu. Mam deti uvadet? Je mi skoro 40, takze prijemci bude jasne, ze deti mam. Navic mam vyborne pisemne reference od min zamestnavatele, a tam je md a rd zminena. Nevypisovala bych do zivotopisu vsechny terminy rd - ani to nejde, protoze jsem podvakrat pri rd i pracovala, proste bych napsala vdana, 3 deti.Mam tri deti. Mam je tedy do zivotopisu uvest? Opravdu nevim :nevim: :?: Prosim poradte :hug: Diky :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat