Rakovina dělohy/rychly nárůst polypu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
139
21.4.23 10:49

Rakovina dělohy/rychly nárůst polypu

Ahoj holky, ve zkratce vás poprosím o zkušenosti. V listopadu 2021 jsem podstoupila kyretáž pro dlouhodobé krvácení cca měsíc v kuse kvůli vysoké děložní sliznici, hystologie a výsledky byli všechny ok. Nyní opět krvácení měsíc, včera jsem byla u dr. A nález v deloze 15mm velký útvar. V pondělí jdu opět na kyretaz. Nicmene doktora jsem se ptala jestli je to nádor ať mi to prostě řekne bez omáčky kolem. Odpověděl, že si myslí, že ne, že to bude nejspíš polyp. Nicmene dnes jsem četla, že polyp tak rychle neroste. Jsem z toho celá nervózní, přeci jen za rok mít nálet 15mm není asi úplně oukej. Uklidní mě někdo, že mu polyp také tak rychle narostl a nic vážného z toho nebylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
364
21.4.23 11:31

Začni brát pupalku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24593
22.4.23 18:05

Já jsem o polypu nevěděla, vytáhli ho až při kyretáži a vyklubal se z něho zhoubný nádor. Jak tam byl dlouho, to nevím, na UZ nic vidět nebylo, jen jsem měla taky pořád vysokou sliznici a hodně jsem krvácela. Ale my to máme v rodině, mamka měla totéž, jen v pozdějším věku (ona 55, já 45 let), takže to samozřejmě nemusí být váš případ, doktor asi tomu rozumí lépe. Nestresujte se zbytečně předem. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
23.4.23 16:58
@lucad77 píše:
Já jsem o polypu nevěděla, vytáhli ho až při kyretáži a vyklubal se z něho zhoubný nádor. Jak tam byl dlouho, to nevím, na UZ nic vidět nebylo, jen jsem měla taky pořád vysokou sliznici a hodně jsem krvácela. Ale my to máme v rodině, mamka měla totéž, jen v pozdějším věku (ona 55, já 45 let), takže to samozřejmě nemusí být váš případ, doktor asi tomu rozumí lépe. Nestresujte se zbytečně předem. :hug:

Já mám tak strašně silné krvácení :nevim:
Po te pupalce už to není tak šílené
A odstranění se mi jít nechce. Mám taky polyp, ale pidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
25.4.23 20:36

Ja mela v zari delohu cistou a ted v dubnu nalez 6mm a cekam na termin operace, takze myslim, ze rostou rychle :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
5.5.23 10:29

Tak ve středu mi přišla SMS od lékaře, ať zavolám kvůli výsledkům cytologie, která nevysla úplně dobře, teď čekám na výsledky hystologie, které jsou směrodatné. Nevím jestli je vůbec reálné, že by výsledky hystologie byli v pořádku. Nedokážu na to prestat myslet, mám 8 letou dceru a její otec se o ni vůbec nezajímá, takže má jen mě, úplně mě děsí, že bych byla takhle vážně nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.23 10:41

Ano, přesně to se mi stalo, byla jsem na jednom ultrazvuku z důvodu řešení problémů s otěhotněním, nic tam nebylo (a tohle byla jedna z věcí na které doktor koukal protože to mohl být důvod), na dalším přesně o dva měsíce později a 15 mm. Taky z toho byl doktor celkem zaražený, že je to nějaké rychlé, takže jsem šupala na odstranění a histologii hned v dalším cyklu, ale nic to nebylo a odborník na onkogynekologii který mě přijímal před operací říkal, že u mladším žen (bylo mi 35) to je zhoubné málokdy, že se i taková rychlost růstu někdy stane. Nikdy už se to dokonce ani neopakovalo, pak jsem otěhotněla a porodila, všechno v pořádku, žádné problémy od té doby nemám.

• Citovat
  • Upravit
79790
5.5.23 12:16

@werusha Klidně to může být v pořádku. Taky se mi stalo. Cytologie blbá, histologie v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
5.5.23 18:02

Každopádně Ti všichni držíme palce ať je to dobré  :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
8.2.24 15:37

Ahoj holky, měla by jsem dotaz, dnes na preventivní prohlídce mi lékařka sdělila, že mám v děloze myom, velikost tuším 18mm, prej asi adenomyom.Kdyz jsem se o tom chtěla začít bavit nějak víc, tak říkala, ať to neřeším, ať to hodím za hlavu, že to nic není. A když jsem jí řekla, jestli to třeba není i nádor, tak že ne, že ať se tím netrápím. A mě by zajímalo, rozliši lékař při vnitřním ultrazvuku myom od nádorů? Poslední kontrola byla před rokem a to bylo ještě vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
3.10.24 09:02

Ahojky, taky mi našli polypy děložní 6×3mm, taky se bojím…po pohlavním styku jsem k večeru krvácela a přešlo to ve špinění tak 4 dny, bolesti v pravém podbřišku tupé a říkám si to je divné slepáka už nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí