Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobry den, je tady nejaka maminka kterou trpi zhoubnym nadorem u prsa? Me nasli zhoubny nador pri kojeni mam 4 mesicni miminko, je to pro me psychicky hodne narocny ![]()
Moc držím pěsti ❤️
známa má také rakovinu prsa bojuje od dceřiných 8 měsíců teď má 2 roky..nech si prso odstranit lepší zdravá máma a miminko na flašce než naopak ❤️ ❤️ ❤️
Příbuzná také měla, teď jsou malému už skoro 3 roky a maminka je zdravá. Držím palce ![]()
Tak uz mam prvni Chemka za sebou, ten den jsem zvracela pak uz lepsi a lepsi, za 3 tydny dostanu znova, pokud nekdo ma taky lecbu chemoterapium tak klidne napiste zde
@Anicka.Amucka všechno zvládneš. jsi statečná holka
Mám to za sebou, takže vím
Drž se, bude to dobrý ![]()
@Anicka.Amucka píše:
Tak uz mam prvni Chemka za sebou, ten den jsem zvracela pak uz lepsi a lepsi, za 3 tydny dostanu znova, pokud nekdo ma taky lecbu chemoterapium tak klidne napiste zde
Držte se. ![]()
@Anicka.Amucka Přeji ti, aby léčba zabrala a nemoc se už nevrátila. Po ukončení léčby můžeš do roka využít možnost pobytu v lázních. Akorát musíš mít zajištění hlídání pro dítě, Pobyt je na tři týdny, jezdí se např. do Luhačovic nebo Františkových Lázní.
Ahoj vsichni, tak uz mam 2 chemoterapie za sebou, snasim se trosku hur je mi vic zle nez prvni, na zvraceni a mota mi hlava 3 dni za sebou ztracela jsem uz vlasy takze radeji jsem se holila ![]()
@Jana Martinková moc dekuji za prani, taky se modlim, a dekuju za informace
Ahoj vsichni, uz mam 3 chemo za sebou tenkrat spolecne s imunoterapie, snasim strasne spatne 😭,
uz 8 den mi silene mota hlava na zvraceni je taky hodne, a jeste mam 6 mesicni miminko musim proste furt fungovat, nastesti chlap ma dovcu jinak bych nemohla se starat o dite, uz tyden lezim v posteli boze muj, vubec nevim jak mam zvladat dalsi terapie 😭 😭 bojimse
@Anicka.Amucka ahoj,jak je?
Já jdu zítra na sono a mamograf, vždycky mám strach.
Jsem 4 roky po nemoci
Ahojte holky,
je mi 37, mám 3 děti, nejmladší se odstavil v září. Kojila jsem v kuse celkově 7,5 roku.
U dvou starších dětí jsem trpěla občas na záněty a retence převážně u pravého prsa. Byla jsem 2× na sonu a nic závažného nezjistili. Říkali, že mám hodně střídat polohy.
U posledního dítěte jsem mívala občas zatvrdliny v levém prsu. Jednou byl z toho zánět, jinak jsem to vždycky za pár dnů rozehnala.
No a teď v létě mě začalo bolet to pravé prso těsně u hrudní kosti. Okolo odstavování bylo i zarudlé, ale zánět z toho nebyl. Byla jsem i u doktorky, udělala sono a řekla, že to bude souviset s odstavováním. Ale od toho odstavení, což jsou 3 měsíce, mě to prso pobolívá. Nejdřív to místo u hrudní kosti, pak zase směrem k uzlinám. Nahmatala jsem si těsně před Vánoci takovou plošku, která je velká asi 2×3 cm a bolí stejně jako retence (pichlavá řezavá bolest na dotek).
Objednala jsem se na gynekologii hned na začátek ledna (8.1.) a tam by mě měli někam poslat. Než se ale dostanu na mámo nebo sono, bude to určitě pár týdnů. A já se bojím.
Proto se chci zeptat, jestli má někdo s něčím takovým zkušenost a jestli to bylo třeba něco vážného nebo naopak banálního.
Moc děkuji za všechny odpovědi.
Ahoj, já s tím zkušenost nemám, ale bulka při rakovině by bolet neměla?
Ja myslim že jestli jsi odstavila v září, tak to klidně jeste může muze byt z toho kojeni, pry tam mléko může zůstat i měsíce po ukončení…
držím palce, věřím že to bude dobry
Na sono můžeš jít jako samoplátce a teoreticky, když zavoláš proč máš strach, tak by mohli dát dřivější termín.
U nás jsou čekačky na sono superdlouhé, ale pokud má člověk problém, berou hned. Ale pamatuju, že ještě půl roku po konci kojení, když už mi přišlo, že mám prsa dávno zase zpět, konstatovala lékařka na sonu, že tohle je žláza plně kojící ženy. Je dobře, že jdeš k doktorovi, ale zatím bych se zkusila uklidnit, dost pravděpodobně to s tím kojením může souviset.