Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na gynekologii..at vypisou zadanku na ultrazvuk..a nebo praktik…
Určitě zajdi k lékaři. Ideálně hned zítra. Snad nejsi ten případ, ale ano, může to být takto brzy.
Příspěvek upraven 08.07.25 v 16:56
Určitě jdi co nejdřív ke gynekologovi. Takhle po internetu ti to nikdo neřekne, může to být cokoliv. Segra jednou měla tukovou kuličku a taky z toho byla dost ve stresu ale za několik měsíců to zmizelo. Takže to nemusí nic znamenat, ale musí tě vidět doktor.
Zítra ke gynekologovi, pokud tam nechodíš, tak k pediatrovi. Neodkládej to. Může to být zánět, cysta a nebo taky něco horšího.
Jak je výše - nejlépe na gynekologii, s někým dospělým, abys měla souhlas k ošetření a nenechat se odbýt a zdůraznit, že máš v rodině anamnézu rakoviny prsu v nízkém věku
@ProsteJa22 píše: Více
Holka zlatá, neblázni. Tátovi to okamžitě řekni a hned zítra mazej k lékaři. Nemusí to být hned to nejhorší, může to být tuková bulka, cysta, ale je potřeba mít jistotu. Chápu že se moc bojíš, kdo by se nebál, ale opravdu jdi k lékaři. Moc ti držím palce aby to nebylo nic vážného ![]()
Zakladatelko s tímto si není radno zahrávat. Ano jsi na tuto diagnózu velmi mladá. Ale bohužel ji máš v rodině a spadáš tak do rizikové kategorie. Řekni to ještě dnes tatínkovi. A hned zítra se vydejte k pediatrovi. Který tě pošle na adekvátní vyšetření. Pevně věřím, že bude vše v pořádku. A o nic závažného se jednat nebude. Každopádně vzhledem k situaci je rozhodně na místě i celkové vyšetření jestli nejsi nositelkou škodlivého genu. A potom chodit pravidelně na kontroly.
Držím ti pěsti. ❤️
Chápu, že máš strach. Je ale potřeba se nechat co nejdříve vyšetřit - gynekologie, aby se zjistilo, o co se jedná. Chápu také, že nechceš tatínkovi způsobovat stres, teď je ale tvoje zdraví přednější. Tím, že budeme dělat, že problém není, problém nezmizí. Moc držím palce, ať to dobře dopadne!
Děkuji všem. Jste hodní. Tátovi jsem to řekla. Zítra ráno půjdeme k paní doktorce. Děkuji, že jste mi dodali odvahu. Snad to dopadne dobře. Táta to neřekne, ale je na něm vidět, že se taky bojí 😔
Držím palce. Ať je vše v pořádku.
U dcery to byli zvětšené uzliny.
Nějaký hormonální výkyvy.
K doktorovi jsme šly hned. ![]()
Dobrý den,
je mi 16 a už pár měsíců mám problém s pravým prsem. Začalo to tím, že jsem pociťovala divný pocit, když jsem se prudčeji pohla, nějak se otočila nebo předklonila. Bylo to, jako by mě v prsu trochu zatáhlo. Nic mě nebolelo, byl to jen chvilkový pocit.
Pak jednou, budou to asi tři měsíce, jsem si prs chtěla trochu promasírovat a narazila jsem na divně trvdé místečko hodně uvnitř. Víc nahoře a trochu k venkovní straně. Nebylo to cítit jako bulka, nebylo to hladké ani nijak ohraničené. Spíš takové jakoby tvrdší místečko uvnitř tkáně. Nebolelo to a bylo to možná tak centimetr velké.
Hodně mě to vyděsilo. Moje maminka totiž před pěti lety umřela na rakovinu prsu a i když vím, že jsem na to možná moc mladá, prostě mě napadlo, jestli nemám to samé. Tátovi jsem se to neodvážila říct. On je hodný, ale no to s maminkou bylo moc těžké.
Tak jsem si to jen hlídala. Ze začátku mi přišlo, že je to pořád stejné, ale poslední měsíc to najednou hodně vyrostlo. Teď je navíc celá ta část prsu jakoby zatuhlá a přijde mi méně citlivá. Když trochu zatlačím, cítím to divně tvrdé místo, ale teď už je víc jak dvakrát větší. Špatně se to odhaduje, nedá se to jakoby vzít do prsů a není to ani kulaté ani pravidelné. Prostě jakoby tam uvnitř kus toho prsa ztvrdl. Nebolí to, ale při pohledu v zrcadle je ta část trochu propadlá. Je tam taková pložší část a kousek bradavky jakoby se natahoval k tomu.
Mám opravdu velký strach.
Prosím poraďte. Může to být rakovina už takhle brzy?