Rány (duch?) v bytě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Rány (duch?) v bytě
Ahojte, chtěla bych se vás touto cestou zeptat nebo spíše poprosit o radu..připadám si trochu jak blázen…ne že bych na duchy a nadpřirozeno vyloženě nevěřila, ale nemám s ničím takovým zkušenost, takže nevím co si myslet.. s přítelem bydlíme přes rok v bytě..a poslední měsíc vždy kolem 00:00-01:00 ráno slyšíme z postele rány, jako kdyby nám někdo bouchal na vchodové dveře (opravdu intenzivně, né obyčejné ťukání..) není to pravidelně každý den, prostě někdy když jdeme později spát tak to slyšíme..ale opravdu je to zvuk těch dveří..nic jiného to ani podle mě být nemůže, i na průvan ty rány jsou opravdu velké, není to zvuk praskání v topení ani kotle. Když se přítel rozeběhne to za dveřmi zkontrolovat nikdo tam samozřejmě není..bydlíme až nahoře a vchodové dveře do domu bývaji většinou zamčené. Nikdo v domě nikdy neumřel nebo něco takového
A myslím, že od sousedů to taky být nemůže. Napadlo mě jestli nemá někdo podobnou zkušenost? Nevíme co máme dělat a musím říct, že vždy když to slyším, tak celá ztuhnu a začne mi bouchat srdce jak o závod
nic jiného zvláštního se nám tu neděje, před 3 měsíci nás vykradli, když nikdo nebyl doma, tak si to možná jen spojuji s tím a mám zbytečně strach
ale kdyby měl někdo zkušenost nebo radu, budu ráda za jakékoliv názory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dej si tam kameru. Ten zvuk může být z jiných míst, v noci jde všechno dobře slysšet a zdroj může být z jiných míst, než se zdá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, jak je to s GDPR…zkusila bych nainstalovat před dveře kameru, ale nejspíš by vám ji někdo mohl ukrást, když píšeš, že vás vykradli… třeba si z vás někdo dělá legraci, i když v tak pozdní hodinu to je divné, ale lidi jsou různí.. V paneláku se hluk a různé bouchání může nést přes několik pater, víte jistě že bouchání přichází přímo ze dveří? A ostatní sousedé to bouchání neslyší?
Jak můžete vědět, že nikdo v domě neumřel? Nemáte dítě?
Nejprve bych vyloučila všechny jiné možnosti a pak se přiklonila k nadpřirozenu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S námi si dum taky někdy „povida“. Pro drtivou většinu zvuků a událostí jsme našli logické a reálné vysvětlení. Trubky, myčka, sousedi, lidi venku, vítr, ulomeny kousek okapu, špatný drát… a někdy taky ježek, kočka a kuna. V paneláku tehdy rejsci taky uměli vyvádět. Nicméně pořád jsou některé věci, které se nám vysvětlit zatím nepovedlo. A když už to jednu dobu bylo moc intenzivní, i přes veškeré své přesvědčení, víru a nevím, co všechno ještě, jsem si začala já povídat s domem. Řekla jsem mu, ať buď jasne dá najevo, co chce, anebo ať zmlkne, že už mě to nebaví
No a od té doby je klid a ozývají se tu už jen vysvetlitelne zvuky. Ale pořád se mi nechce věřit nejakemu nadprirozenu, takže dal hledám logické vysvětlení. Nějaké bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se mi stalo, že v bytě bylo slyšet, že někdo otevřel a bouchl dveřmi (které ale byly zamčené). V domě nikdo nebyl. Prostě najednou rána od dveří. Nakonec jsem zjistil, že to nejsou naše dveře, ale naproti přes pavlač bydlela nějaká nemocná paní, občas takhle vyšla na pavlač a bouchala svýma dveřma a jen se to takto domem roznášelo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se věcem mezi nebem a zemí nevysmívám..
ano, obvykle existuje reálné vysvětlení
ale já třeba v předchozím bytě měla opravdu výrazně tíživý pocit..
(v zadním pokoji umřela předchozí majitelka)
pogooglila jsem a spíš pro svůj vlastní pocit to tam vykouřila šalvějí + jsem do rohů nasypala všude sůl a druhý den ji smetla a šla vyhodit ven…
pocit zmizel ![]()
jasně, že to mohlo být klidně jen v mé hlavě, ale vážně „to“ bylo pryč…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michaela31026 U nas se domem taky nesou rany. Ja ale vim, co to dela. Mame dole kotel, ten dokaze vyluzovat poradne zvuky. Take to dela vecer, mezi 11-12.
Navic, dum pracuje. Obzvlaste v zime, jak zacinaji v noci klesat teploty, dochazi k smrstovani materialu, tak tramy nebo jine materialy se narazove stahnou a to dela ty rany.
I nabytek dokaze strilet, kdyz klesa teplota nebo se zvysuje vlhkost.
V lete nam zase strileji parapety, jak se nahrivaji na vysoke teploty diky letnimu slunci. Pres den to ale neni strasidelne, jenom otravne.
Jinak jsem uz taky par krat v noci zazila, ze se budto ozvalo zabuseni a vytrhlo mne to ze spani, nebo jsem doslova slysela ranu jako z dela, jak neco tezkeho spadlo na zem a letela jsem do detskych pokoju kontrolovat, ktere dite vypadlo z postele… a ono nic, vsichni tvrde spaly ve svych postylkach.
Proste zvuky se domem v noci lepe nesou. Normalka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemůže být nad vámi prostor? Uvolněné něco na střeše a vlivem větru to tam bouchá? Nemůže chodit soused od spoda třeba domu z odpolední? Nám kolem 12 i dýl jo. Kolikrát i vytíral když měl službu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych se držela rad viz. komentáře. Pokud ale budete mít pocit, že s vámi někdo v domě žije, tady je číslo na paní, která „očišťuje“ baráky od entit apod. 736600030. Třeba se vám to bude někdy někomu přeci jen hodit. Opravdu to funguje, ja mam v byte od té doby klid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit