Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
neznáte pověru o tom, když novorozenec má nebo nemá řasy? Dnes jsem to slyšela poprvé, že je prý dobře, když má novorozenec řasy. Proč, to už jsem se nedozvěděla. Neslyšel jste o tom někdo?
@Krkael píše:
Slyším prvně, ale malá byla jak mrkací panenka
nojo, tak to je po tobě co? ![]()
Naše malá měla jako novorozenec strašně dlouhé řasy(a pořád má), i doktorky se nad tím pozastavovaly, že je jak panenka. Ale pověru neznám, docela by mě zajímala ![]()
Tak to si počkám, ještě jsem o tom neslyšela, ale ani nevím, jestli malý řasy měl nebo ne.
Za to teď by mu je mohla kdejaká holka závidět.
![]()
@MarkétkaBeruška píše:
nojo, tak to je po tobě co?
Tak to každopádně ne
![]()
Mala mela taky rasy jak mrkaci panenka, ja jeste nevidela novorozence bez ras, takze tu poveru neznam a nevim o ni. ![]()
Naše malá měla tak dlouhé řasy, že to nepřehlídl opravdu nikdo nikde. Tak doufám, že přijdete s něčím geniálním.
![]()
Tak treba moji donoseni kluci rasy meli a nedonosena dcera bud nemela zadne nebo byly velmi spatne videt. Cili jestli to nesouviselo s timhle.
@Janha Já zase neviděla novorozence alá mrkací panenka ![]()
@St. Estephe obě dvě děti mám donošený, ale bez řas. Teď už je teda mají ![]()
To slyším prvně
ani by mě nenapadlo, že novorozenec nemusí mít řasy, malej je měl dlouhý, jak panenka, všichni mu je obdivují ![]()
@Medova No, jenze kdovijak to bylo pred treba dvema sty lety. Povery vznikaly tak, ze nekde se neco stalo treba dvakrat trikrat a uz se to rozneslo a byla z toho lidova pravda. ![]()