RC model vrtulník

3701
16.12.15 16:24

RC model vrtulník

Ahoj lidičky, chtěla bych koupit k Vánocům pro manžela RC model vrtulníku, ale moc se v tom nevyznám. Jaký je nejlepší? Nebo jaké má mít parametry, aby byl dobrý.
On po tomhle touží, tak ho chci překvapit, ale bojím se, abych nekoupila blbost.
Moc díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2342
16.12.15 16:32

Jakej máš rozpočet? Má už manžel něco z RC doma? (vysílačku, nabíječku, balancer…?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
16.12.15 16:37

Zkus se kouknout třeba sem: RC obchod . My jsme dětem letos pod stromeček objednali drona. Jde o to, co od RC modelu očekáváš, pro jakého „pilota“ je určený a jak moc je zkušený. Dále v jaké cenové relaci se chceš pohybovat. Budou tě zajímat i jeho parametry, např. jestli je určený pro létání venku nebo jen uvnitř, jestli má a jaký gyroskop, jaké ovládání, jestli má kameru nebo se dá dodatečně instalovat, jaké baterie, doba letu, doba nabíjení, dosah ovládání atd. Třeba na těch stránkách, které jsem uvedla, je vždy pěkný popis i pro laika. Existují samozřejmě i kamenné obchody, takže pokud si sama na výběr netroufáš, zajdi tam a prodavači ti určitě dobře poradí, co bude manžela nejvhodnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
16.12.15 16:38
@WontTell píše:
Jakej máš rozpočet? Má už manžel něco z RC doma? (vysílačku, nabíječku, balancer…?)

Právě že vůbec nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
16.12.15 16:38

A co toto? To je spíš pro děti, že? 8o

https://www.alza.cz/…-d349206.htm?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
16.12.15 16:40

Já příteli koupila letos jeho první vrtulník… :D taky jsem zjišťovala, na co si dát pozor - vysílačka - aby byla radiová (2,4 GHz), s infračervenou se nedá chodit moc ven, ruší ji slunce a má krátký dosah… vzala jsem dvourotorový, je stabilnější, pro začátečníka lepší než jednorotorový… ten je takovej živější a snáz se s tím nabourá asi, no už to chce nějaký zkušenosti prostě :)… a radši jsem vybrala takovej, co má vlastní nabíječku, ne aby se nabíjel z vysílačky, ať to zbytečně nežere baterky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
16.12.15 16:43
@Kamkam píše:
Já příteli koupila letos jeho první vrtulník… :D taky jsem zjišťovala, na co si dát pozor - vysílačka - aby byla radiová (2,4 GHz), s infračervenou se nedá chodit moc ven, ruší ji slunce a má krátký dosah… vzala jsem dvourotorový, je stabilnější, pro začátečníka lepší než jednorotorový… ten je takovej živější a snáz se s tím nabourá asi, no už to chce nějaký zkušenosti prostě :)… a radši jsem vybrala takovej, co má vlastní nabíječku, ne aby se nabíjel z vysílačky, ať to zbytečně nežere baterky

Díky. A kde jsi ho prosím kupovala? Na netu nebo v kamenném obchodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
16.12.15 18:44
@Kamkam píše:

No tak IR vrtulník je opravdu jenom hračka. Ruší ho slunce i v místnosti, navíc na sebe musí s vysílačou vidět a je celkove na nic… bud hračka pro děcko, nebo na podporu KOPRu do kanceláře :-D

Co třeba tohle?
http://eshop.reichard.cz/…-2-4ghz.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
16.12.15 18:47

Případně mu prostě kup dárkovej poukaz a on si třeba něco přihodí a koupí něco lepšího…
 http://eshop.reichard.cz/vanocni-tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
17.12.15 00:00

@SarkaNovo kupovala jsem ho na internetu, RCobchod.cz, přišel rychle, funguje (zkoušela jsem ho, aby nebylo pod stromečkem zklamání) :)
@WontTell no šak :) proto doporučuji tu rádiovou vysílačku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
17.12.15 00:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
17.12.15 00:05

Ono je tezky jestli vrtulnik chce, ja uz bych nikomu neradila to kupovat.Pred 3 lety jsem manzelovi koupila jakysi normalne z hrackarstvi a od te doby uz to jelo. Mame jich uz nekolik vcetne jedne opravdu velike potvory i kvadroptery s kamerou, nahradni dily, baterky apod stoji majlant, vrta se v tom furt, kdyz neni pocasi tak lita aspon na simulatoru(ktery je taky potreba pokud chce delat akrobacii s necim poradnym a hned to nerozbit).No, ale treba koupis a nechytne ho to, ty opravy a nastaveni(a ze jich bude!) jsou piplacka a ne kazdy na to ma trpelivost a sikovne prsty. Odrazovat Te nechci i kdyz to tak vypada, jen vzpominam jak to zacalo u nas. Ale zase je to pekny konicek a zrout casu a lepsi nez kdyby chlap sedel v hospode :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
17.12.15 09:30

@zbrna Tak může to být i tak, ale když si to manžel zakladatelky přeje… :mrgreen: ;) My jsme třeba teď koupili drona pro děti a těší se něj i manžel :mrgreen: Na modelech už ujíždět určitě nebude (ty měl jako kluk) a na simulátorech nemusí létat, protože má pilotní průkaz a létání má jako svého „koně“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
17.12.15 09:44
@bartsch píše:
@zbrna Tak může to být i tak, ale když si to manžel zakladatelky přeje… :mrgreen: ;) My jsme třeba teď koupili drona pro děti a těší se něj i manžel :mrgreen: Na modelech už ujíždět určitě nebude (ty měl jako kluk) a na simulátorech nemusí létat, protože má pilotní průkaz a létání má jako svého „koně“ :D

S modelem je ten problém, že když se ovládá obráceně, když letí „od tebe“ a když letí „k tobě“. To v normálním letadle nemáš :-) Tohle si nacvičit je podle mě největší přínos simulátoru.
A mezi modelářema je plno lidí s piloťákem, takže bych si nebyl tak jistej, že ho to nechytne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
17.12.15 09:46
@zbrna píše:
Ono je tezky jestli vrtulnik chce, ja uz bych nikomu neradila to kupovat.Pred 3 lety jsem manzelovi koupila jakysi normalne z hrackarstvi a od te doby uz to jelo. Mame jich uz nekolik vcetne jedne opravdu velike potvory i kvadroptery s kamerou, nahradni dily, baterky apod stoji majlant, vrta se v tom furt, kdyz neni pocasi tak lita aspon na simulatoru(ktery je taky potreba pokud chce delat akrobacii s necim poradnym a hned to nerozbit).No, ale treba koupis a nechytne ho to, ty opravy a nastaveni(a ze jich bude!) jsou piplacka a ne kazdy na to ma trpelivost a sikovne prsty. Odrazovat Te nechci i kdyz to tak vypada, jen vzpominam jak to zacalo u nas. Ale zase je to pekny konicek a zrout casu a lepsi nez kdyby chlap sedel v hospode :)

Ano, je riziko, že by ho to mohlo začít bavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný