Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, protože se vánoce blíží, pročítám diskuze a hledám ještě nějaké tipy na dárky. Překvapilo mě, že některé píšete, že vámi obdarovaný neměl z dárku radost, protože to byla „jen blba čokoláda“ a podobné maličkosti. Zajímalo by mne, jestli je tu opravdu někdo takový, kdo tohle řeší, že byl dárek třeba jen za 100 Kč… Teď nemyslím, že se vám netrefil do vkusu, jde mi fakt jen o tu hodnotu daru
pište klidně anonymně, díky ![]()
@Mbeya Ne, neřeším hodnotu daru. Dárky v podobě „blbé“ čokolády, čaje nebo voňavé svíčky z ikei mi vždycky udělají radost.
Ne, ale jsem rada, kdyz o tom clovek trochu premysli, co by mi udelalo radost. Treba bez chlupatych ponozek s vanocnim motivem si neumim predtsavit stedry vecer
j
Tchyně dělá krásné svíčky. A mám z nich obrovskou radost! Spíš jsem v rozpacích z drahých darů.
Myslím si, že na ceně nezáleží. Pokud si darujici láme hlavu co mám ráda potěší i maličkost, kolikrát vice než drahý dárek. Já se snažím pamatovat kdo má rad jakou čokoládu, kytku…třeba švagrová dává drahé dárky, ale právě neřeší osobní vkus obdarovaneho ( barva, vzor),takže věci leží ve skříni…
Zalezi jak od koho. Jsou lidi u kterych vim, ze treba nemaji nebo si davane neco jako " pozornost" a prijde mi to ok. Pak jsou lidi, kteri jsou skrti a investovat nechteji. Obecne mi je cena darku ukradena jen z toho nechci mit pocit, ze je to odflaknute. Od pritele by me darek v celkove hodnote 100kc trochu mrzel, ale jsou zeny ktere nedostanou od chlapa fakt nic a to je teprv smutny a velmi trapny.
Upřímně mě naopak vadí že se každý snaží vymyslet něco extra originálního nebo drahého a už nepřemýšlí co by mě třeba potěšilo. Jako maminku by mě třeba potěšila „obyčejná“ čokoláda třeba pár bonbonů z Bonbons
které miluju a už 3 roy je neměla i kdyby byly třeba jen 2 protože při prckovi si je prostě nekoupím. Nebo nová lepší řasenka protože mi přijde drahé investovat do sebe když prcek potřebuje boty… Nebo i lahev Bohemky, levandulové přírodní mýdlo, štětec na pudr, nové rukavice…vždy najdu něco „důležitějšího“ pro prcka než koupit čokoládu pro sebe. ![]()
@Mbeya Ale to je treba posuzovat v kontextu s financni situaci a hodnotou darku, ktere davam dotycne osobe. Pokud vim, ze dotycna osoba s penezi valci, tak me oblibena cokolada za 100 potesi moc a mnohem vic nez kdyby si koupenim darku pridelavala problemy. Pokud ma osoba penez dost, ode me dostane drahy darek a mne da cokoladu za 100 jako jediny darek z jakehokoli duvodu, tak me nastve.
Já to mám poslední dobou spíš naopak, nejsou mi příjemné příliš drahé dárky (ty leda od manžela, v tom případě jsou to ovšem předem domluvené věci). Vadí mi dostat něco drahého, když je riziko, že se mi to nebude líbit, vyhovovat…je mi to pak vůči dárci hloupé, je to škoda peněz. Takže od lidí, kteří neznají dokonale můj vkus (což ve výsledku není nikdo
) budu radši za tu čokoládu.
Ja si treba z jednech narozenin pamatuju hlavne krabicku makronek, co mi dal manzel, coz urcite byl nejlevnejsi darek, co jsem dostala od nej i kohokoliv jineho. a presto desne potesil, protoze si proste vzpomnel, ze je mam rada a nekde je sehnal.
takze o hodnote to fakt neni. ale kdyby mi nekdo dal Milku, co se prodava v kazde vecerce, tak by me to asi zarazilo. levny darek klidne, ale s myslenkou nebo rucne vyrobeny, proste neco osobniho.
Btw kazdy rok dostavam od mamky krabici levnych cetek a miluju to
byvaji tam kosmeticke drobnosti, ponozky, houba na myti atd. Uz se na to zas tesim ![]()
Radši blbou čokoládu než předražený krám.
Natož když je ta čokoláda z lásky od srdce…
Hodnotu dárků neresim, i maličkost mi udělá radost, když je od srdce a treba pěkně zabalena ![]()
@Svistice píše:
@Mbeya Ne, neřeším hodnotu daru. Dárky v podobě „blbé“ čokolády, čaje nebo voňavé svíčky z ikei mi vždycky udělají radost.
No ne asi. Nějaká dobrá čokoládka, sypaný čajíček, kravinka do domu… Třeba mému tátovi už po spoustu let kupuji jenom všelijaké lahůdky, netradiční koření apod. Cena se většinou nevyšplhá nějak závratně vysoko, ale vím, že to užije.
Ne neřeším hodnotu. Jsem ráda když si ten dotyčný - třeba manžel dá práci, aby vybral něco čím by mě potěšil i kdyby to byla čepice s bambulí za 20 kč. Třeba loni jsem byla maličko zklamaná to se přiznám, ale né kvůli hodnotě dárku, ale kvůli toho, že prostě manžel popadl první šampon, který v obchodě viděl, protože prostě se mu nechtělo vybírat a potřeboval prostě jen něco co by mohl zabalit. Ale zase na druhou stranu jsme v té době měli trošku krizi a já vlastně ani nevěděla, jestli s ním zůstanu nebo odejdu, takže to už ani tam neřeším a věřím, že letos budou zase hezké svátky ![]()