Opravdu řešíte hodnotu dárků?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
178
13.12.15 21:51

Obvykle hodnotu daru neřeším. Ale už se mi stalo, že jsem byla z levného dárku zklamaná.

Jeden z mých bývalých partnerů se mě ptal, co bych si přála k Vánocům. Řekla jsem mu, že by se mi líbil šperk, ukázala jsem mu konkrétní, hodnota byla asi 900 Kč. On si zase přál hodinky. Vybírali jsme je spolu, stály přibližně 800. Ještě jsem mu k tomu přikoupila nějakou maličkost, aby měl pod stromečkem překvápko. Pod stromkem jsem měla překvápko i já. V balíčku od něho byly dva laky na vlasy v hodnotě stovky. Jiný dárek jsem nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
13.12.15 21:53

Já ani ne, já sama s penězma válčim, a tak dávam tu „blbou“ čokoládu… většinou se snažím vyzvědět, co by dotyčný rád… ale teda u našich se mi to moc nedaří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
13.12.15 21:54

Jo a ještě dodám, že přítel byl u toho, když jsem si těsně před Vánocema nakoupila asi 5 laků na vlasy, protože byly právě v akci (právě v té akci je pořídil i on).

A nebyl to žádný chudáček, vydělával přibližně o 10 tisíc víc než já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
13.12.15 21:59

@pjetka tak to je blbý a neomluvitelný…to je bez diskuze.On mohl tušit že ty hodinky dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21500

@pjetka to byl vzdycky takovy lakomec? :D
Jako resit hodnotu daru je jedna vec, ale zas tohle bylo uz ignorantsvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Hodnotu dárků neřeším, pokud je to od příbuzných či známých. To mě potěší i ta čokoláda. Ale od partnera by mě to urazilo. Já si taky dávám záležet, abych mu dala hezké a kvalitní dárky, takže kdybych dostala jako @pjetka 2 laky na vlasy, tak ho s nima praštím po hlavě.

• Citovat
  • Upravit
265

Čokoláda byla blbej příklad, koho by nepotesila, že :pankac: :mrgreen:
Ale spíš teď nad tím přemýšlim hlavně proto, že manželova rodina od nás byla zvyklá dostávat pěkné, dražší dárky ( rodiče cca 2000, dvě sestry, každá tak 1000) letos jsrm na rodicaku, takze dárky budou menší a obavám se, že i když si davam práci s výběrem a balením, asi úplně radost neudelam, právě tou hodnotou :( :?, u svoji rodiny to neresim, ti nejsou tak materiálně a konzumně založení :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
13.12.15 22:03

Neřeším hodnotu dárků, ale ocením, když někdo pamatuje na to, co si přeju. Letos jsem tátovi koupila 40 let stará světla na stromeček. Ta samá, která mu před sedmi lety rozkousal pes a která táta vzpomene pokaždé, když zdobí stromeček novými šílenými světýlky. V aukci mě vyšly na hodně, ale prostě vím, že si to přeje.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
13.12.15 22:04

Tak třeba manželovi si dárku většinou téměř diktuju :mrgreen: On na to cítění moc nemá a já si aspoň vyberu, co fakt chci. Zrovna včera jsem si s ním jeden dárek vybrala :mrgreen: Ale už se v tom postupně začíná lepšit, tak třeba časem mu i nechám volnou ruku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
265
13.12.15 22:04

@pjetka tak hlavně, že se zeptal, co si prejes, že :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
13.12.15 22:06

@ncc1701 Nádherný dárek, opravdu :kytka:

Takovej dárek by potěšil i mě… :-) Myslím tím jako něco co si člověk přeje několik let a někdo si dá tu práci a sežene to.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16278
13.12.15 22:07
@Anonymní píše:
Hodnotu dárků neřeším, pokud je to od příbuzných či známých. To mě potěší i ta čokoláda. Ale od partnera by mě to urazilo. Já si taky dávám záležet, abych mu dala hezké a kvalitní dárky, takže kdybych dostala jako @pjetka 2 laky na vlasy, tak ho s nima praštím po hlavě.

Praštit po hlavě je blbá varianta, lepší vystříkat mu je do očí :pankac:

A k otázce, neřeším hodnotu, ale všímám si nápadu i zabalení, a co jsem s manželem, nepamatuju se, že bych byla někdy zklamaná (možná i to svědčí o tom, že je to ten pravý, vždycky mě mile překvapí, u ex občas zklamání přišlo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
13.12.15 22:08

@ncc1701 :potlesk: to je hezký :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
13.12.15 22:12

Taky neřešim jestli dostanu dárek za 100 nebo 1000 :D jelikož sama nedávám hodnotné dary tak je zpátky ani neočekávám, naopak bych byla dost v rozpacích z tisícových darů a cítila bych se blbě… potěší maličkosti, hlavně že je dotyčný vybíral s láskou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
13.12.15 22:13

Jo resim hodnotu, ale spise v tom co davam. Protoze chci doprat blizkym to, co si sami nedopreji.
Sama u sebe ne, chci drobnosti, protoze nechci aby ti, ktere mam rada do me vrazeli penize. Je to blbe takto rici, ale ja tech penez mam vic.
Bohuzel, treba partnerovi rodice do nas chteji vrazet hodne penez a kdyz vim, ze mi chteji dat k vanocum draheho robota do kuchyne, mam chut triskat hlavou o zed. (Prozradil mi to partner, kdyz jsem si sla vybirat mixer, at to nedelam.) Je to nadherne, ale ja mam zafixovano, ze to jsou rodice, tak bysme meli my pomahat financne jim :)
Takze ja si preji k vanocum ponozky, orchidej, gumicky do vlasu, caje a takove kravovinky :D Ale od pritele ocekavam kreativitu a ano i investici :dance:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný