RD a těhotenství, jak postupovat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Bude ti nová mateřská navazovat na stávající rodíčák? Pokud ano, tak na tebe zaměstnavatel nemůže - od dr dostaneš papír na druhou mateřskou a ten pošleš zaměstnavateli. Do 3 let věku nejmladšího dítěte na tebe s výpovědí zaměstnavatel nemůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud budeš těhotná již na rodičovské, tak tě vyhodit nemůže
- Citovat
- Upravit
@Libza o chtěla bych to stihnout, tak abych otěhotněla ještě na RD. TAkže závisí na tom. Já jsem si to právě myslela, ale chtěla jsem mít jistotu, abych neudělala chybu a měla nárok ještě na PPM.
- Citovat
- Upravit
Výpověď můžeš dostat, pokud budeš po MD čerpat dovolenou. Pokud si ji vybere s az po RD ( ale zkrácenou ), tak ti ji může dat az pak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myskalucka To je vlastně fakt, že v době čerpání řádné dovolené je výpovědí ohrožena… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To ke pravda, ale ve chvíli, kdy nastoupí na RD se běh výpovědní lhůty přerušuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a jak je to pak s výší mateřské? Myslím tím, jestli se mateřská vy počítává z platu před první těhu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky chtěla bych se zeptat na pár věcí, jelikož úplně tak nevím co všechno si může zaměstnavatel dovolit. Jsem na rodičovské dovolené se synem a chtěli bychom se pokusit o další mimi. Mám nárok u stejného zaměstnavatele na mateřskou? Smlouvu mám na neurčito a chtěla bych se zeptat jestli mi zaměstnavatel může zrušit jen tak smlouvu a poslat výpověď po rodičovské dovolené? Jak postupovat správně?
Předem děkuji za odpovědi a omlouvám se za anonymitu..