Rodičovský příspěvek 2014

1978
6.1.14 14:31

RP 2014

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat jestli náhodou nevíte, jak je to teď s rodičovským příspěvkem? Minulí měsíc mi skončila mateřská a byla jsem si zažádat o rodičovský příspěvek. Doma jsem si uvědomila, že jsem neuvedla jak dlouho chci být na RD. Vždycky přece bývalo, že se musela uvést délka čerpání buď dva, tři nebo čtyři roky. A strašně mě zaskočilo, že teď to po mě nikdo nechtěl vědět. Vypsala jsem částku, kterou chci čerpat, čú., ale o době čerpání ani zmínka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
6.1.14 14:32

Ne, jak dlouho,, to nikdo vědět nechce, budou to posílat, než vyčerpáš 220000. a částku můžeš co 3 měsíce měnit, pokud bys potřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
6.1.14 14:34

@slavuska1 Aha, tak to děkuji, to jsou teď nějaké změny.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.1.14 14:37
@Ivulka88 píše:
@slavuska1 Aha, tak to děkuji, to jsou teď nějaké změny.. :kytka:

to už je od roku 2012 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
6.1.14 14:44

@slavuska1 Jejda no vidíte to já jsem zase sto let za opicema… :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
6.1.14 14:46

@slavuska1 Ale ke dni narození dítěte. Jako může měnit délku. Když nebude mít plat. výměr ani matka ani otec dítěte, tak prostě to dostanou na 4 roky a tečka. Žádná změna délky a žádný volitelný roky

• Citovat
  • Upravit
31672
6.1.14 14:54
@Brooucinda píše:
@slavuska1 Ale ke dni narození dítěte. Jako může měnit délku. Když nebude mít plat. výměr ani matka ani otec dítěte, tak prostě to dostanou na 4 roky a tečka. Žádná změna délky a žádný volitelný roky

jo, to je jasný, ale jelikož zakladatelka psala že teď bere PPM, tak jsem to sem ani nepsala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.1.14 14:54

A délku může měnit kdykoliv, nebo jak jsi to myslela ke dni narození dítěte? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
6.1.14 15:11

Jako když ani jeden z rodičů nemá ke dni narození dítěte vyměřovací základ, tak si nemohou volit ani délku tudíž ani částku…
Ale jak píšeš, jestliže zakl má PPM, tak by neměl být problém :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6703
8.1.14 11:19

Ahoj holky.
Chtela jsem se zeptat, jestli je nejaky minimum (myslim plat) abych mela narok na volitelnou rodicovskou. Nebo jestli jde jen o to, ze jsem 4 roky pracovala a muzu si proste zvolit rodicak na jak dlouho chci? A kdy se jde zadat o RD? Nekdy kdyz konci materska?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
8.1.14 11:31

@prdelka184 K volbě výše ptřebuješ být před mateřskou zaměstnána asi 250 dní a ke dni narození dítěte platný vyměřovací základ… Kdy žádat asi až to skončí.. Nebo si tam cinkni a oni ti řeknou co přinést sebou rovnou

• Citovat
  • Upravit
6703
8.1.14 13:04

@Brooucinda diky za odpoved. Jeste mi rekni, co je platny vymerovaci zaklad? To jsou jako pasky, nebo smlouva? Nebo treba danovy priznani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
8.1.14 13:36

@prdelka184 Jestli jsi byla na neschopence, tak nemáš co řešit. To ti dají z práce.. Je to jakoby příloha ke smlouve, vlastně jako to, jak jsi placená.. Myslím, ale raději si vše ověř :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6703
8.1.14 14:03

@Brooucinda prave ze chodim do prace. Takze jedine smlouva kde mam napsany kolik mam plat. A jak musi bejt stary ten vymer? U firmy delam 4 roky, takze vymer je 4 roky stary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
8.1.14 15:29

PPM poradit prosím??

Ahojte holki, mám prosbu, jestli mi můžete poradit, co mám dělat? 12.9.2013 jsem nastoupila na nemocenskou kvůli riz. tehotenství a měla jsem smlouvu na určito do 31.12.2013 ted si mam jít pro započtový list a pracovala jsem ve stejném podniku 3roky budu mít prosím Vás nárok na tu PPM jsem ted 26tt. prosím poradte. Moc děkuji předem za odpovědi. :roll: myslíte, že se teda vlezu do ochranné lhůty, termín porodu mám 13.4. 2014 ještě jednou děkuji předem za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat