Rodičovský příspěvek 2014
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
RP 2014
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat jestli náhodou nevíte, jak je to teď s rodičovským příspěvkem? Minulí měsíc mi skončila mateřská a byla jsem si zažádat o rodičovský příspěvek. Doma jsem si uvědomila, že jsem neuvedla jak dlouho chci být na RD. Vždycky přece bývalo, že se musela uvést délka čerpání buď dva, tři nebo čtyři roky. A strašně mě zaskočilo, že teď to po mě nikdo nechtěl vědět. Vypsala jsem částku, kterou chci čerpat, čú., ale o době čerpání ani zmínka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ne, jak dlouho,, to nikdo vědět nechce, budou to posílat, než vyčerpáš 220000. a částku můžeš co 3 měsíce měnit, pokud bys potřebovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivulka88 píše:
@slavuska1 Aha, tak to děkuji, to jsou teď nějaké změny..
to už je od roku 2012 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 Jejda no vidíte to já jsem zase sto let za opicema…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 Ale ke dni narození dítěte. Jako může měnit délku. Když nebude mít plat. výměr ani matka ani otec dítěte, tak prostě to dostanou na 4 roky a tečka. Žádná změna délky a žádný volitelný roky
- Citovat
- Upravit
@Brooucinda píše:
@slavuska1 Ale ke dni narození dítěte. Jako může měnit délku. Když nebude mít plat. výměr ani matka ani otec dítěte, tak prostě to dostanou na 4 roky a tečka. Žádná změna délky a žádný volitelný roky
jo, to je jasný, ale jelikož zakladatelka psala že teď bere PPM, tak jsem to sem ani nepsala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A délku může měnit kdykoliv, nebo jak jsi to myslela ke dni narození dítěte? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako když ani jeden z rodičů nemá ke dni narození dítěte vyměřovací základ, tak si nemohou volit ani délku tudíž ani částku…
Ale jak píšeš, jestliže zakl má PPM, tak by neměl být problém ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky.
Chtela jsem se zeptat, jestli je nejaky minimum (myslim plat) abych mela narok na volitelnou rodicovskou. Nebo jestli jde jen o to, ze jsem 4 roky pracovala a muzu si proste zvolit rodicak na jak dlouho chci? A kdy se jde zadat o RD? Nekdy kdyz konci materska?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prdelka184 K volbě výše ptřebuješ být před mateřskou zaměstnána asi 250 dní a ke dni narození dítěte platný vyměřovací základ… Kdy žádat asi až to skončí.. Nebo si tam cinkni a oni ti řeknou co přinést sebou rovnou
- Citovat
- Upravit
@Brooucinda diky za odpoved. Jeste mi rekni, co je platny vymerovaci zaklad? To jsou jako pasky, nebo smlouva? Nebo treba danovy priznani?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prdelka184 Jestli jsi byla na neschopence, tak nemáš co řešit. To ti dají z práce.. Je to jakoby příloha ke smlouve, vlastně jako to, jak jsi placená.. Myslím, ale raději si vše ověř ![]()
- Citovat
- Upravit
@Brooucinda prave ze chodim do prace. Takze jedine smlouva kde mam napsany kolik mam plat. A jak musi bejt stary ten vymer? U firmy delam 4 roky, takze vymer je 4 roky stary.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PPM poradit prosím??
Ahojte holki, mám prosbu, jestli mi můžete poradit, co mám dělat? 12.9.2013 jsem nastoupila na nemocenskou kvůli riz. tehotenství a měla jsem smlouvu na určito do 31.12.2013 ted si mam jít pro započtový list a pracovala jsem ve stejném podniku 3roky budu mít prosím Vás nárok na tu PPM jsem ted 26tt. prosím poradte. Moc děkuji předem za odpovědi.
myslíte, že se teda vlezu do ochranné lhůty, termín porodu mám 13.4. 2014 ještě jednou děkuji předem za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit