RD a ŽL

1
4.10.10 18:34

RD a ŽL

Jsem na RD s 17měsíčním synem,mám ji na 3 roky,předtím jsem byla zaměstnaná na dobu neurčitou.Můžu si zřídit živnostenský list a to v oboru potravin,ve kterém jsem pracovala??A nezruší mi zaměstnavatel smlouvu??díky

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102952
4.10.10 21:00

Obecně si ŽL zřídit můžeš a zaměstnavateli do toho nic není, krom případu, kdy máš stejný obor činnosti jako zaměstnavatel (mohlo by se tedy jednat o střet zájmů). V případě stejné činnosti potřebuješ souhlas zaměstnavatele.

§ 304
(1) Zaměstnanci mohou vedle svého zaměstnání vykonávaného v pracovněprávním vztahu vykonávat výdělečnou činnost, která je shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele, u něhož jsou zaměstnáni, jen s jeho předchozím písemným souhlasem.
(2) Jestliže zaměstnavatel souhlas podle odstavce 1 odvolá, musí být odvolání písemné; zaměstnavatel je povinen v něm uvést důvody změny svého rozhodnutí. Zaměstnanec je pak povinen bez zbytečného odkladu výdělečnou činnost skončit způsobem vyplývajícím pro její skončení z příslušných právních předpisů.
(3) Omezení stanovené v odstavci 1 se nevztahuje na výkon vědecké, pedagogické, publicistické, literární a umělecké činnosti.

  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat