Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, jestli někdo máte rodinný dům Perla od společnosti G-Servis??? Zajímalo by mě, jak se vám v něm bydlí, co byste tam případně změnily a jestli jste ho stavěli s drahými polovičkami svépomocí nebo firmou. Moc děkuji za odpovědi a váš čas. ![]()
@luci.hor Mně u všech těchto typových domů chybí technická místnost nebo nějaká pořádná komora.
@luci.hor My jsme stavěli od G-servisu Styl plus, ale nechávali jsme si ho rovnou upravit, něco nám nevyhovovalo. Ano technická místnost je problém u všech domů, my to vyřešili tou garáží, prodloužili jsme ji na celou délku baráku. Stavěli jsme celý barák svépomocí a trvalo to asi 2 roky, pokud jsou finance a chlap umí víc řemesel, tak to jde skoro samo ![]()
@radka101
A na kolik vás to tak vyšlo?? Jestli se můžu zeptat.
@luci.hor No abych pravdu řekla, tak jsem to od určité doby přestala počítat
ale ty 3 mega určitě a to měl mužskej spousty materiálu zadara + vybavení, ale holt nejdražší je vybavení vnitřku. Kuchyň, koupelny, podlahová krytina a dveře.
My si našli nějaký typový projekt a pak to překreslili, aby nám to vyhovovalo, tak jako tak dáte za projekt kolem 100 tisíc, ony ty typáky ne každému úřadu vyhovujou a pak pro realizaci chtějí další a další podklady (stopro musíte dodělat umístění na pozemek a orientace). Takže já bych vzala obrázek a obeslala projekční kanceláře rovnou s požadavkem na materiály a třeba dodatečný tech. místnosti.
Na projektu se nevyplatí šetřit a když vám něco nevyhovuje, tak se na typák vyprdněte, vezměte si z toho kostru a zbytek došijte na míru… ![]()
@Já_a_Kačí My dali za typák 20litrů a překreslení s umístěním na pozemek a napojení sítí dalších 20 litrů. Museli jsme mít od Gservisu souhlas s úpravama na jejich projektu.
@radka101 Jak říkám, záleží na úřadu
Po nás chtěli opravdu neskutečný věci, samostatný výkres s barvou fasády například. Takže to pak na těch 100 opravdu vylezlo ![]()
@Já_a_Kačí Jo tak takovou kravku jsme měli na úřadě taky, projektant ji řekl po telefonu že je pí.. a bylo vymalováno
, taky chtěla vědět dopředu neskutečný věci a někdy i neoprávněně, nakonec ji vyhodili a bylo.
Teď necháváme kreslit projekt na příslušenství a stání pro dvě auta a bude nás to stát stejně jako barák
je ale fakt, že nám to i vyběhaj, já už na to po tom minulém maratonu nemám nervy.
@radka101 Jojo, dneska už bych si to taky nechala komplet vyběhat. Ty nervy za to nestály
Chtěla po nás 26 vyjadřovaček, 26! To bylo peklo, fakt. Teď nám nezkolauduje silnici, protože nebudou zkolaudovaný sítě. Sítě budou zkolaudovaný, až bude zkolaudovaná silnice (dvě různý podmínky ve dvou různých řízeních a člověk je tákhle maličkej) Jak u blbejch ![]()
Zakladatelko, užijete si, připravte nervy. Zavolejte na úřad, poptejte se, co po vás budou chtít, poptejte se na livingu na zkušenosti lidí s daným úřadem, pak teprve vymýšlejte projekt ![]()
Ahoj, můžu se zeptat, zda Perlu už stavíte? My tento projekt máma od nich taky..už rok..jen nám sousedi dělají peklo a nechtějí, abychom tam stavěli…ale už máme stavebko, tak na jaře začneme…
Ahoj holky, chtěla bych obnovit tuto diskuzi a zeptat se jestli nemáte postavený dům od Gservisu typ ZETA? Tento domek se nám líbí, ale chtěla bych nějaké zkušenosti od vás. A také jak probíhá jednání s touto firmou,atd.Moc děkuji. ![]()
Gservis je projekční firma ne stavařská.
A mám s nima dobrou zkušenost.
DODATEK: Shodou okolností jsem v prakticky dostavěném domku ZETA byl o víkendu. Docela se mi líbil. Klidně se ptej.
Ahoj, děkuji. Vím, že jen dodává typové domy a popřípadě ti sjedná stavební firmu. Dům se nám dispozičně líbí. Jen si myslíme, že bysme svedli horní patro aspoň o 2 šáry. Teda pokud je to potřeba. Aby to bylo dostatečně vysoký. Nezdál se ti třeba moc malý? Ten obývák s kuchyní? A popřípadě nemáš nějakou reálnou fotku tohoto domu? Nikde jsem jí nenašla. Děkuji za každou radu i informace. ![]()
1. Oni nedodávají domy. Je to projekční firma, dodávají projekty. Realizaci si můžes sjednat kde chceš nebo ti někoho doporučí, nebo si to můžete postavit sami pokuď si věříte.
2. Drobné úpravy typových řešení mají v ceně. 2 šáry navíc v patře si mi jako malá změna zdá.
3. Mě se malý zdál, osobně plánuji větší, ale dokážu si představit, že to někomu takhle může vyhovovat. Ten domek vypadal velice moderně (tak jako na modelu) a rozhodně se mi líbil. Ono hodně záleží jak si to člověk zařídí s nábytkem a tak. Za sebe řeknu, že bych si dokázal představit v něm žít, ale pokud mám volbu, osobně volím něco krapet většího a jinak řešeného.
V případě zájmu mi napiš SZ a dám ti číslo na stavební firmu co ten domek staví. Pokud o něj máte zájem, určitě vám ho rádi ukáží. Je to kousek za Prahou.
4. Není nic jednoduššího než gservisu zavolat, dohodnout si schůzku a na místě vše probrat, konzultace byla zdarma. Proberete, zda je ten typ vhodný vzhledem k pozemku, jak by se situoval atd. atd.