Reakce na píchání náušniček?

5532
10.12.07 15:46

Reakce na píchání náušniček?

Ahoj holky, nezlobte se, vím, že náušničky už se tady několikrát omílaly, ale já mám problém s tím, že nevím, jakou mám čekat reakci. Chtěla bych Kristýnce nechat píchnout naušničky co nejdříve, ale na druhou stranu se bojím, aby z toho neměla nějaké trápení. Vznikají po píchání nějaké komplikace? Třeba zvýšená teplota, krvácivost, podrážděnost a podobně? Rodina mně od toho odrazuje, že prý na to nemáme chodit teďka, že prý by jsme měli uplakaný Vánoce, ale já bych to radši měla za sebou už teďka. Malá je čiperka a myslím, že později by se za ty naušničky mohla třeba tahat a bolelo by jí to.
Můžete mi prosím napsat, jak jste na tom byly vy a vaše holčičky? Asi to zbytečně moc řeším, ale ve čtvrtek jdu na operaci se synem, tak nechci mít doma dva nešťastné uzlíčky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1364
10.12.07 15:57

ahoj, já chtěla Terezce dát uši píchnout taky co nejdřív, ale dr nám říkala, že až po druhé hexa vakcíně a tu jsme kvůli špatnému hojení očkování proti tbc měli až v 7 měsíci, byla jsem s malou na ušním, dovnitř jsem raději nešla, byl to šílenej řev a dlouho mi trvalo jí uklidnit, možná proto, že už byla starší a víc si to uvědomovala, uši byly zalepený, ale bylo jasné, že pravé nějak hodně krvácí, čistila jsem lihem a mazala framykoinem, a poměrně brzo se nám to zahojilo, ale asi 3 dny to pravé ouško pořád dost krvácelo a malá si na to nechtěla nechat pořádně sáhnout, jinak žádné jiné reakce, teď je vidět, že na tom pravém oušku má jakoby malou bulku, fakt miniaturní, ale zřejmě píchli nějaký špatný bod, tak snad bude vše ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
10.12.07 16:22

Ahoj, my sme nastrelovali az v desatem mesici a naprosto v pohode. Sedela mi zpusobne na kline a drzela, u kazdeho ucha se rozplakala, ale do pul minuty sem ji utisila a cestou k autu uz o tom nevedela. Na usi si nesahala vubec. Parkrat sem ji to premazla lihem a obcas otocila, tot vse. Ale bylo to nastrelovani, coz je urcite min bolestive, a taky mela usi namazane nejakou znecitlivujici masti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
10.12.07 16:57

Třikrát jsme píchali, třikrát jsem si holky při píchání držela (a tak vím, že řev není ani tak z bolesti jako ze znehybnění) a třikrát bylo do týdne zhojeno bez reakce.

A třikrát se moje princezny smály hned po píchání když jsem je vzala do náruče.

Neměj strach :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
10.12.07 17:16

Jsem proto, aby si prcek naušnice odbyl co nejdříve, než se začne víc vrtět…

Hojilo se celkem dobře, akorát si nech napsat framykoin na hojení. Nám to dr nedal, hojilo se to trochu hůř.

První den to měla závazané, druhý den jsme sundali a měli jsme pravidelně a často „čistit“ betadine roztokem a otáček, další dny už jen čistit.

Jinak protože byla malá jinak OK, tak jí dr píchnul po prvním očku (ovšem ve 4měs, protože očko se o pár dní odkládalo kvůli AE)

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
10.12.07 17:47

Ahojky

tak my nechali píchat asi ve 4 měsících,také si myslím že čím dřív tím lépe, doktorka mě raději vyhodila z ordinace,tak jsem čekala venku, slyšela jsem jen šílený řev, ale ten začal už dřív než začali píchat, řvala proto, že jí drželi a Anička nesnáší být sevřená. no hojení bylo v pohodě, do týdne to měla krásně zahojené, mazali jsme Framykoinem.

myslím, že já to nesla hůř než Anička (jsem v čekárně brečela :oops: jak jsem jí slyšela plakat). no a jak jsem jí vzala do náruče, hned byl klid a o ničem nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
10.12.07 17:57
Lesina píše:
Třikrát jsme píchali, třikrát jsem si holky při píchání držela (a tak vím, že řev není ani tak z bolesti jako ze znehybnění) a třikrát bylo do týdne zhojeno bez reakce.
A třikrát se moje princezny smály hned po píchání když jsem je vzala do náruče.
 L.

Tak u nás podobně, akorát pouze 2× - teď naposledy ve 3tím měsíci, a očkování nemáme ještě žádné…

Přeji krásný výběr naušniček…

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
10.12.07 17:59

U nás to bylo stejný. Já byla hroznej srab, tak jsem tam s ní poslala manžela, samotné mi tekly slzy venku. Ale co říkal, tak řvala u toho, jak jí čapli a drželi než z toho píchání (no, asi by se mi taky nelíbilo, kdby mi někdo držel pevně hlavu, aby se nehnula…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
10.12.07 18:35

Měla jsem z toho hrůzu a poslala sem tam manžu. Malá přišla celá od krve, ale ouška už byla vpohodě, akorát jsem jí musela očistit tu krev. Byla jsem z toho v šoku, protože jsem na to nebyla připravená. Řvala jsem jak kráva a malá byla vpohodě. První den jsem jí to čistila pořád asi 5 krát a pokaždý strašně plakala a krvácelo to. Večer pak spustila šílenej hučák, ale ona večer ječí po každém očkování, asi to nějak hůř nese. Od druhého dne byl klid. Čistila jsem lihem a už pak vůbec neplakala.
nastřelení je prý lepší a nekrvácí tak, ale u nás to bohužel nikdo nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
10.12.07 19:20

Píchaly jsme náušničky v 6 měsících, po nějaké té základní :,-(ě očkování nebo co. Sestřička přišla k nám domů, chvilku byl řev, ale opravdu spíš z toho znehybnění, reakce žádná nebyla, cca deset dní jsem promazávala a v poho. Být Tebou, možná ten měsíc dva počkám,,,,,,, zeptej se dr., záleží jak máte to očkování. A ještě jedna věc...... sice nepodstatná, ale na vánočních fotkách by se Ti to nemuselo líbit,,,,, ouška jsou pak nějaký ten den červená, kolem dírky zarudlá, sice nijak dramaticky, nicméně když se dívám na fotky z tý doby, tak mi to připadá takový rušivý … ale jak říkám, to je jenom taková blbost :) A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
10.12.07 22:03

Ahojky,
hlavně bych si na tvém místě rozmyslela to píchání a dala nastřelit. Já dcerce dala nastřelit a ani při nástřelu vůbec neplakala. Dávaly jsme nastřelit v 6m, hned po očkování a vůbec žádný komplikace.
Nastřelení nám doporučila i dětská doktorka, je to prý šetrnější.
Reakcí se neboj, po píchání se pár dní ouško promazává, a žádný komplikace by být neměly.
Andrea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabinka06
1.3.12 23:08

naušničky

Ahoj chci se zeptat máme jít taky na naušničky malej jsou 3 měsíce ,ale nemáme ještě druhý očkování kvůli rýmě,proč se to má píchat až po druhým očkování :mavam:

• Citovat
  • Upravit
13.3.12 13:42

naušničky

Také nechápu,moje dcera měla píchlé naušničky ve třetím měsíci,ale před 16 lety a ted máme mimi a jsem tedy zvědavá kdy nás budou píchat.Jsem slyšela že na střelit je lepší a bezbolestný.Malé jsou také 3 měsíce a očkovaná nebyla ještě ani jednou,proč to dějají všude jinak :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
13.3.12 14:33
Já myslím že se to může nechat píchnout nebo nastřelit hned po tom prvním očkování.Tak mi to říkala naše doktorka
Gabinka06 píše:
Ahoj chci se zeptat máme jít taky na naušničky malej jsou 3 měsíce ,ale nemáme ještě druhý očkování kvůli rýmě,proč se to má píchat až po druhým očkování :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí